@muchacha_a фала малото порано повеќе фаќаше, неколку има уништено, а и керамички саксии на тараса ми има скршено. Затоа се е пластика. Сега не му се толку интересни, а и се боцна неколку пати на кактусите и сега од далеку гледа и вели боц.
Kako go odrzuvas ova vtorovo cveke. Lani kupivme za majkami za 8mi Mart i cvetot posle nekoj mesec padna... do den denes nema nisto pusteno, samo listovi zeleni ko zbun e napraeno... a mnogu skapo go plativme
И јас релативно кратко го имам и сега за сега само го наводнувам кога видам оти е сува земјата. Можеби има одреден период кога цвета.Ако е свежо о убаво расте тогаш сигурно повторно ќе расцвета,тоа е мое мислење. И мајка ми го има веќе подолго време,и кај неа откако ќе паднат цветовите по извесно време излезат нови,сигурно и со вашето ќе биде така
Божиќново цвеќе требало во септември да се замота во црна ќеса и така да стои до декември, светлината пречела на формирањето пупки и цветањето. И мене ми е тазе цвеќево, сеуште читам и истражувам како се оддржува оти веднаш како го добив еден куп зелени листови попаднаа
Не е цвеќе ама цвета! Први плодови, пет се само, ама ќеифот е голем дека домашни. Со мерак направена лимонада (плус портокал за шмек). На здравје :