Да,сликата ми е ептен нова.Кога го купив цвеќето го имаше само стеблото.После две недели излезе и првиот цвет.Сега моментално има четири цвета и многу убаво мириса
@Esmeralda-MD од каде го зема прекрасно е..И мора внатре да се чува или може и кога ке затопли и надвор..И како се вика..?
Благодарам .Го купив од еден цветен центар овде во Германија. Цвеќето се вика Amarillas. Има црвени листови и бели(може има и други бои,јас тие ги видов) Јас го чувам внатре а прочитав дека може на пролет и надвор да бидат.Уште и јас читам информации за него,не знам се.
Сакам да земам цвекиња но убави и убаво да мирисат..Ке ја означам @Esmeralda-MD а и некој друг ако знае да ме упати подобро..Имав летово но есента се расипаа прецвета и ги расипав..Но сакам цвекиња и за на тераса па и за во двор а и предлог може да ми кажете да земам сега некое па на пролет да ги изнесам надвор..
Знаеш ли дали овие малите доле на алоето можам да си ги пресадам посебно во помала саксија? Имам слична како твојата
Зимно време во незатоплен светларник , летно време во двор. Цвета секоја година, ама сега првпат ги задржа плодовите. Ако твојот лимон не цветал никогаш, тогаш сигурно не е калемен? Дали е размножен од семка само, или од гранче од веќе родно дрвце? Во првиот случај треба да се калеми за да цвета и раѓа плодови.
Мислам дека не ги задржуваше пупките од цветовите А и постар е и голем, плус веќе еднаш имаше лимони на него. Не знам што е погрешно.
Ако не е одамна пресаден, пресади го. Сега има посебна земја за цитруси во Бриколаж, Хубо. Наѓубри го, кога ќе затопли на сонце, а ако не помогне ништо, закани му се дека ќе го фрлиш! Проверено делува!
И кaј мене лимoнoт преку летo е нaдвoр, преку зимa внaтре. Инaче му требaше дoстa време дoдекa пoрaсне и пoчне дa дaвa aсaлни лимoни. И сегa немa нештo мнoгу, aмa секoјa гoдинa имa сè пoвеќе и пoвеќе.
Zdravo devojki, Prvpat ja citam temava,slucajnonja najdov pa bi sakala da vi pobaram sovet za kaktusi. Lani kupiv dva mali ,vo ukrasni mali saksicinja i devojkata mi rece na 10-12dena da im stavam voda,a za presaduvanje ja razbrav deka trebalo malku da pomine vreme pa posle.Uste mi stojat vo tie ukrasnite sadovi(saksii). Pa bi sakala da ve prasam dali moze sega da se presadat ili ne? I dali treba nekoe posebno gjubrivo za niv?! i uste nesto-ednoto slucajno mi padna,go vrativ nazad i miskev ke treba da go frlam i po 2nedeli mislam pocna kako mali pupki da ima (a mi stojat doma na prozor)
Ако садовите во кои се засадени немаат дупчиња за истекување на водата, пожелно е да ги пресадиш зошто секогаш има ризик да скапат. Иначе не мораш во големи саксии да ги пресадуваш, во иста големина како овие што ти се, само да имаат отвори на дното. Прихрана баш и не им треба, а можеш да најдеш по цвеќариве илли во зем. аптека специјална земја за кактуси.
Fala ti mnogu,a toa sto ima porasteno pupki i toa moze sega da se presadi ? I ako moze uste edno prasanje?! Od koga ke gi presadam moze da gi iznesam na terasa(pokriena),sekako koga ke pomine studot ?! Izvini prasanjava moze se smesni,ama ne sum imala kaktusi do sega
Слободно пресади го и тоа со пупки, не се толку осетливи кактусите. За некоја недела извади ги на тераса, ќе уживаат!