Абе од свеќи ми е затоа ми купила таква да ме зеза дека не ме бива со цвеќињаМене па демек ме биваЗатоа само буќети си купувам кога ќе се исуши оди во канта дури ни вода не му ставамЕве ја
Оваа орхидеја е боена , не ја фрлај само пресечи ја гранката кога ќе се исуши цветот, на 10 -14 дена полевај ја со вода ,дупни и дупчиња на саксијата,покрај прозор стави ја ,не е захтевна а ќе ти даде прекрасни цветови и ќе те радува
Нема потреба од сечење на цветната гранка! Може и од таа цветна гранка по некое врме да пушти нови пупки како кај мене што се случува сега во моментот, доколку цветната гранка се суши тогаш се сечат. Инаку најдобро е да се издушчат саксиите за да диши коренот и кога ќе прецвета на секое полевање да става прихрана плус 10/14дена не се пресудни дека треба вода туку кога ќе и посивеат корењата тогаш треба вода.
Да ,да, така е само ако се исуши цветот и гранката,а прецветаната се препорачува на 3то кеики(мислам така го викаат) да се исече т.е малку да се поткрати Прекрасни незахтевни цвеќиња се
Позитив на денот ми е Мојата женска срекја, денес ме израдува со ново цветче Те обожавам цвекенце мое
Јас пак ги прибрав да не им е ладно. Фала ти што ми кажа, прва година одгледувам билки па незнам баш најдобро со нив.Затоа и ги избрав овие кои не бараат многу тинтрање. Прашање: Шефлерата да ја внедам ли ?!