https://www.amazon.com/Jobes-Organics-08281-Rhododendron-Fertilizer/dp/B01AYALOUU Пробај да најдиш прихрана барем слична.Азалеата не сака многу влажност,но не сака ни премногу јако сонце.Би било добро да ја пресадиш во овај период пошто ова време влегуваат во хибернација.Измешај го хумусот со глинени куглички или ако успееш да најдиш зеолит.Поздрав и секое добро.Да се пофалам со моето бонсаи де
За пресадување земја за сукуленти земи. Зимно време мене ми стои внатре, летно време надвор, Сонце ја фаќа цел ден саксијата, нема мака. Наводнувај исто како и други сукуленти..
Хризантемите до кога цветаат? Мене веќе некои почнаа да се сушат, дали неправилно ги чувам или толку им е периодот на цветање?
Утепај ме на македонски не ми текнува на јазик ми е што се вика - Watch chain ( crassula muscosa). Ништо посебно не сака, исто како и другите сукуленти го чувам. На светларник сега го чувам, вода 1-2 пати месечно ставам, премалечко беше кога го купив за 3-4 месеци е олкаво нараснато. Го земав од Грин Планет. Спојлер
Најнова ми е, од пред некој месец Сега за сега си е ок, некои цветови паднаа, но нови пораснаа. Се надевам дека до пролет убаво ќе ми расцвета
Хејјј здравоо Зошто пупките од орхидејата ми се сушат? Има прекрасни месести листови, ја прихранувам еднаш месечно, вода на 10 дена а некогаш на две недели, не е на директно сонце, не е покрај грејно тело. Ја имам од 14 јуни, тогаш беше цветна.
Морав да ги споделам во темава... првите цветчиња во двор за 2021, расцветаа денес, одма после мразот
Вода на 7 дена точно 20 мин во саксијата да си попливаат корените и потоа истури ја водата Сега како е по еден месец има цветови ?