Јас само се ѕверам по саксиине дали никнало некое семче Онака, само да видам дека е живо, после нека си расте пополека
Никнало Нешто што ќе биде камилица Ги прочепкав и другите, сите имаат минијатури внатре едвај ги чекам Пупкииииии Иииии чувар куќа е официјално жив и расте Вербеничка и пркосче
Неповрзано прашање, со што уред имаш сликано и дали има некој едит? Многу интересно изгледаат сликите.
Да, со дслр Никон 7200, објектив Никор 85мм 1.8, од едит имаат блага корекција на светлина и боја во Лајтрум (фотографирам raw, мора едит )
Апликацијава вика Kalanchoe blossfeldiana Знае некој како се вика на македонски? Преубави ми беа па си ги купив, после изгуглав дека се сукуленти и си сакаат full sun
Кит Го во Кисела Вода. Има и во други бои. Имаше еден куп разни, бендисав и едни мини ружи ама немам кај да ги закачам сега, да ми бидне еднаш сталажата прво Едит: јас намерно одбрав помалечки, има и поголеми. Едит2: Него ако ги чувам на фул сонце стварно? Ориентација ми е југ-запад, ама реално сонце на балконов има од 1:30-19:00 во сред лето. Ради поставеноста на станот и зградава до мене, не дочекуваат право зајдисонце.
На мене не ми дава многу точни резултати таа апликација. Чувај ги и ќе видиш како ќе се однесуваат. Ако не им одговара може да ги поместиш. Инаку растат прилично големи ако им ги погодиш условите.
Цветот на алое (aloe arborescens). Цвета веќе трета година, но само од најстарото, матично стебло. Се надевам догодина и од страничните ќе пушти вакви чудесни антени.
Нека растат, ќе добие секое своја саксија ако пораснат Мене 9/10 ми погодува оти после секако гуглам да проверам за секој случај за вака новајлии лвл 0 арна е