Лешници каде што има. Најровка е таа земја. Сите саксиски цвеќиња ми се во таква пресадени, досега црвче и остали инсекти не ми излегле по дома. А инаку последно пред 3 недели бев така, со мало лопатче, вреќуле малечко и збирај.
Купив кала. Кога ја купив кога ја умрев. Си ја пресадив фино и ставив вода оти беше пресува. И згни. А не ставив многу вода. И на светло беше, како што стоеше во инструкции. Неколку листови стојат само ама секој ден се пожолти се. Има начин да ја спасам? А преубава, темно виолет беше не стасав ни да ја сликам.
Многу пати сум купила кала, жолта,бела,бордо ниедна не успеала,не најдов начин како да ја одржувам. Ќе ја пресадам се по инструкции и за кратко време скапува,или ќе се исуши цела што се вели преку ноќ. Јас мислам дрка им доаѓа како шок промена и затоа загинуваат. Една другарка ми велеше од многу љубов ми ги снемува
Мене ми треба цвеќе за во сенка што успева. За на сонце и за шарена сенка имам куп, ама за местово што не го фаќа сонце се мислам што да ставам. Предлог??
Здраво, Јас ако може да прашам за совет Барав по интернет ама не се снајдов баш. Го средувам дворот и сега веќе е спремно за садење цвеќиња. Но, тој дел од дворот е цел ден на сонце и ми требаат цвеќиња ( да не се едногодишни) , кои издржуваат на сонце . Пред некој ден бев на пазар и на поминување прашав еден чичко што продава цвеќиња, ама повеќето што ми ги кажа беа едногодишни. А голем простор е и не ми се исплаќа секоја година да садам нови цвеќиња
Земав две коцки кокосови и ги ставив во голема корпа и ставив 8л вода нарасна и додадов перлит и земја за цвеќиња на Флорабела од Меркур ја купив.Ти благодарам! Се надевам дека ќе им одговара.
@flower30 Божур @Yowannty Вајгела Флокс Топкаранфил Хризантеми Трендафили И нејзиното височество Кампанула За овие потпишувам до -25 Ги чекам да процветаат Ако ми дојдеш на гости ќе добиеш бесплатно
Можеш да насадиш и трендафил и леандра Чисто да разбиеш од цвекиња ниски Можеш трендафил ползавец да насадиш и на метална шипка да ги вртиш нанагоре Има и од овие столбечките ружи
Планирав да купам мини ружи , ми рекоа растеле ниско ама да имаш право , може да земам и трендафил да има и повисоки цвеќиња. Засадив копривки , едни зимзелени дрвца, хризантеми и насадив пустинска роза , ама некако ко да овена од вчера , ќд видам како ќе тераат. премногу им е сонце , цел ден .
И кај мене е исто у дворот на куката сеа ке ти пратам слики да видиш шо имам насадено па може ке бендисаш нешто
Може, да добијам некоја идеја. Мислев дека знам што сакам ама некако се “загубив” малку со ова уредувањето. А и дававме пари де за земја да се наполни , за мрежа, за дрвца и сега нема баш многу за цвеќиња Ќе крадам по дворови и ќе садам кај мене