Индиски јоргован Ова е истиот јоргован од минатата година... пресаден во поголема саксија, пораснат и со цвет на секое гранче... плус со нови фиданки околу стеблото На есен ке пробам да го расадам
Bravo Se gleda deka se so srce neguvani cvekinja ve molam kazete mi ime na cvekinjata od kade mozam da kupam i dali se lesni za odrzuvanhe
Леле прекрасни се, како цртани се. И другото цвеќе , мислам Хоја беше, го имам и знам дека после подолго време цвета, ама јас едвај чекам да процвета и кај мене
Zdravo, kako go odleguvas preku esen i zimo? Imam ama ne cveta bas vo pogokema saksija mi e zasaden. Se mislev dali direkno vi zemja vo dvor da go zasadam ama strav mi e da ne smrzne
Имам три индиски јорговани, овој на сликата е најмал и е насаден во саксија, стои на тераса и цвета прв. Другите два се засадени во двор и се повисоки од два метра, цветаат покасно затоа што се пократко изложени на директно сонце. Инаку, не смрзнуваат во зима, листопадни дрвца се
Што му ставаш на кактусите...каконги гледаш ? Добив едрн на поклон пред една год ама ми се чине се е ист..како ги гкедаш, прихрануваш ..кадр да стојат каква темп и слично
Цело лето ми стоеа надвор, пред да ги внесев внатре ги раскопав малку и и ставив ѓубриво.. А сега на секои два три дена ги наводнувам но по малку.. Нема некоја филозофија, внатре се на топло. И за сега се океј..