Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобар автомобил за девојка

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Leonaaa, 25 октомври 2012.

1. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.609

Мене сон ми е RX Lexus hybrid. Испозаљубена сум. :l:

Туку што е со жалничкиве наслови од 2010 и зошто никој не ги мења? (facepalm)

На quattro, Hurikanke20, mula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Најдобар автомобил за девојка ¿
    Уште ова го немав слушнато.|(

На Biljarkata, Anie93 и deskarada им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.198
    Допаѓања:
    169.804
    сите пишат шо виделе
    желбата е едно можноста друго
    пишете шо возите моментално

На LadyC, luna., Shakira123 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Какво искуство имате со peugeot ама со плин?

5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.339
    Се зависи од самиот автомобил . Може да е најкрш марка , а да е многу погодена во моторот , исто и да е светски позната марка , а да е крш во моторот .

Читав некаде студија , дека има мотори од бмв што ги произведува рено на пример , овие само ги купуваат , па така се зависи која марка на мотор ќе ти се погоди .

Конкретно , јас не можам да ти помогнам , бидејќи не сум шофер ниту имам пежо на плин во поблизок круг на пријатели и фамилија , се надевам ќе ви се погоди моторот , и имајте на ум да се распрашате околу производителот на моторот на истата ( мислам дека во овластен сервис за пежо го кажуваат и тоа , малку повеќе ќе платите за технички , но ќе знаете на што сте ) .

На LovelyGirl3 и matilda258 им се допаѓа ова.
  6. Elois

Elois Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    190
    Одлично искуство, само не е со плин.

На matilda258 и ninja35 им се допаѓа ова.
  7. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.738
    Со здравје да си ја возам 8) BMW-E70-X5-3-0d.jpeg BMW-E70-X5-3-0d.jpeg BMW-E70-X5-3-0d (1).jpeg

На ALISA0000, dayla, quattro и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Modernistka

Modernistka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2018
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    39
    Обожавам Mini Cooper:inlove:

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.910
    Допаѓања:
    179.181
    Онаков со шофер:emo:, со одело, со све. Као такси ама само за тебе. Нормално чист, нов, дезинфициран :makeup:

На luna., Anie93, Снегулк@23 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.106
    Допаѓања:
    258.574
    Ја не сум девојка, тетка сум ама денес ја видов новата opel corsa и ептен ме бендиса. До сеа Volkswagen up ми беше фаворит. А да, и citroen c4 не е за потценување :l:

11. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Хаха не би да се расправам. Не би да објаснувам дека сум топ-феминистка или нешто слично. Ама луѓе се што вози еден маж може и една жена. Или девојка де.

Јас возам опел астра. Не го гледам како женски или машки автомобил. Уште кога имав 11 годинки го гледав тој модел на пазар 3 и на гугл и зборував дека тоа ќе возам. И така избрав. Тоа што сакав. Слушав и јас коментари дека сум требала некое мало голфче или некое женско пежо.

И што треба да ги класифицираме автомобилите на машки и женски според изгледот и тоа колкави се? Почесто слушам дека за женски требало да се купува помали коли за полесно паркирање, или не знам таму некои погрди модели во кои не ги личело мажите да седат...

Глупости!! Баш татко ми кога гледаше за себе некој Мерцедес А класа му искоментираа дека бил женски автомобил... Не се сложувам.

Ее какви ѕверки возат жените. Огромни џипови и спортски автомобили и секакви лимузини. Познавам жена од 1.50 висина вози огромен џип, едвај главата и се гледа од седиштето, па што?

На Anie93, Limpan, Luciferka и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Ниту јас не ги делам колите на машки/женски, но оваа поделба најверојатно доаѓа од предрасудите дека жените се полоши шофери, па им треба помала кола за да се снајдат полесно. Прво, не се сложувам дека жените се полоши шофери. Повнимателни се и тоа може да направи да изгледаат неснаодливи. Јас лично преферирам помала кола, само поради тоа што во хаосот во Скопје имам поголема шанса да ја паркирам каде сакам. Посамоуверено се чувствувам да се снајдам во било каква ситуација, тоа моментално ми е битно. Е сега комфорот и брзината се занемарени со помала кола, ама кој што преферира. Може во иднина кога ќе имам повеќе возачко искуство ќе ми се сменат приоритетиве.

На Fallen.Angel и edna_malecka им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Најверојатно некој спортски модел,
    но финансиите се најважниот фактор кој одредува кој каква кола ќе има или планира да купува. Едно време многу сакав vw eos.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    6.925
    Од 10500 имаше некоја понуда за Ситроен Ц3 мислам, Дачиа Сандеро новата ќе биде тука негде, Јарис 2021 околу 12500, Киа Сид или Хјундаи И30 околу 14000, Шкода Скала 14500.. Ова се цените тука негде со најниско ниво на опрема.
    Peugeot 208 2021 мислам дека е врв посебно со таа жолта боја, цената околу 14000 не сум сигурен.
    Зависи од буџетот и нормално желбата.

Последна измена: 2 март 2021
    На ALISA0000, Fallen.Angel и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Има и Сузуки Свифт за околу 11 000 евра, зависи од моделот.

На Luciferka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.716
    Допаѓања:
    14.520
    Темава е ваУ,што има врска девојка или машко? Кола се зема според потребите,колку троши,колку имаш потреба да се снаоѓаш за паркинг,багаж и слично,е сеа и многу е битно како ќе ти легне колата внатре,пример мене најдобро ми лежат фиати,дизајнот внатре,поставеноста на менувачот...се,седнав во рено,ауууу катастрофа,рацете ми удираа во седиштето.
    Така да кола се бира според многу критериуми други а не според пол :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Anie93, CrazyGirl15, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Tracer

Tracer Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    162
    ako znae da vozi kako treba sekoj avtomobil e dobar

На Anie93, cresa-jagoda, marija305 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Пежо 307 цц (црвено)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.339
    Во право си , сум видела девојка во Волксваген Шаран , а јас на пример не можам да замислам да го возам тоа чудо некогаш , иако и ние дома имаме Шаран ( маж ми го вози инаку ) и реално и комфорен е , има голем и просторен багажник , и малку троши и има многу предности , особено со надоградување во опремата , јас искрено никогаш не би седнала зад воланот на тоа чудовиште . Преголем е за мене , како личност што е Ноне висина :D . Но ако на некоја девојка / жена и одговара и може да маневрира со толку голем автомобил , зошто да не вози .

Би рекла повеќе се бира кола според потребата од барање на место за паркирање . Во Тетово , невозможно е да се паркираш со Шаран во период од 11 часот , па се до 5-6 часот попладне . Само Смарт е за тука . Џабе и шепи им ставаа , и пајак служба автомобили дигаше , и полиција казни пишуваше , на овој народ памет не му доаѓа . Од две можни ленти за возење , една е во функција, другата глуми паркинг .

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.015
    Моето количе е mitsubishi colt и многу си го сакам како мало кутивче ми е,што не значи дека не можам и поголемо возило да возам. Татко ми вози kia sportage па еднаш седнав да возам и имав многу поголема прегледност отколку мојата кога ја возам. Е сега за паркирање е друго, со моето влагам сегде ама со џипот тешкоо :rofl: