Мене сон ми е RX Lexus hybrid. Испозаљубена сум. Туку што е со жалничкиве наслови од 2010 и зошто никој не ги мења?
Се зависи од самиот автомобил . Може да е најкрш марка , а да е многу погодена во моторот , исто и да е светски позната марка , а да е крш во моторот . Читав некаде студија , дека има мотори од бмв што ги произведува рено на пример , овие само ги купуваат , па така се зависи која марка на мотор ќе ти се погоди . Конкретно , јас не можам да ти помогнам , бидејќи не сум шофер ниту имам пежо на плин во поблизок круг на пријатели и фамилија , се надевам ќе ви се погоди моторот , и имајте на ум да се распрашате околу производителот на моторот на истата ( мислам дека во овластен сервис за пежо го кажуваат и тоа , малку повеќе ќе платите за технички , но ќе знаете на што сте ) .
Ја не сум девојка, тетка сум ама денес ја видов новата opel corsa и ептен ме бендиса. До сеа Volkswagen up ми беше фаворит. А да, и citroen c4 не е за потценување
Хаха не би да се расправам. Не би да објаснувам дека сум топ-феминистка или нешто слично. Ама луѓе се што вози еден маж може и една жена. Или девојка де. Јас возам опел астра. Не го гледам како женски или машки автомобил. Уште кога имав 11 годинки го гледав тој модел на пазар 3 и на гугл и зборував дека тоа ќе возам. И така избрав. Тоа што сакав. Слушав и јас коментари дека сум требала некое мало голфче или некое женско пежо. И што треба да ги класифицираме автомобилите на машки и женски според изгледот и тоа колкави се? Почесто слушам дека за женски требало да се купува помали коли за полесно паркирање, или не знам таму некои погрди модели во кои не ги личело мажите да седат... Глупости!! Баш татко ми кога гледаше за себе некој Мерцедес А класа му искоментираа дека бил женски автомобил... Не се сложувам. Ее какви ѕверки возат жените. Огромни џипови и спортски автомобили и секакви лимузини. Познавам жена од 1.50 висина вози огромен џип, едвај главата и се гледа од седиштето, па што?
Ниту јас не ги делам колите на машки/женски, но оваа поделба најверојатно доаѓа од предрасудите дека жените се полоши шофери, па им треба помала кола за да се снајдат полесно. Прво, не се сложувам дека жените се полоши шофери. Повнимателни се и тоа може да направи да изгледаат неснаодливи. Јас лично преферирам помала кола, само поради тоа што во хаосот во Скопје имам поголема шанса да ја паркирам каде сакам. Посамоуверено се чувствувам да се снајдам во било каква ситуација, тоа моментално ми е битно. Е сега комфорот и брзината се занемарени со помала кола, ама кој што преферира. Може во иднина кога ќе имам повеќе возачко искуство ќе ми се сменат приоритетиве.
Најверојатно некој спортски модел, но финансиите се најважниот фактор кој одредува кој каква кола ќе има или планира да купува. Едно време многу сакав vw eos.
Од 10500 имаше некоја понуда за Ситроен Ц3 мислам, Дачиа Сандеро новата ќе биде тука негде, Јарис 2021 околу 12500, Киа Сид или Хјундаи И30 околу 14000, Шкода Скала 14500.. Ова се цените тука негде со најниско ниво на опрема. Peugeot 208 2021 мислам дека е врв посебно со таа жолта боја, цената околу 14000 не сум сигурен. Зависи од буџетот и нормално желбата.
Темава е ваУ,што има врска девојка или машко? Кола се зема според потребите,колку троши,колку имаш потреба да се снаоѓаш за паркинг,багаж и слично,е сеа и многу е битно како ќе ти легне колата внатре,пример мене најдобро ми лежат фиати,дизајнот внатре,поставеноста на менувачот...се,седнав во рено,ауууу катастрофа,рацете ми удираа во седиштето. Така да кола се бира според многу критериуми други а не според пол
Во право си , сум видела девојка во Волксваген Шаран , а јас на пример не можам да замислам да го возам тоа чудо некогаш , иако и ние дома имаме Шаран ( маж ми го вози инаку ) и реално и комфорен е , има голем и просторен багажник , и малку троши и има многу предности , особено со надоградување во опремата , јас искрено никогаш не би седнала зад воланот на тоа чудовиште . Преголем е за мене , како личност што е Ноне висина . Но ако на некоја девојка / жена и одговара и може да маневрира со толку голем автомобил , зошто да не вози . Би рекла повеќе се бира кола според потребата од барање на место за паркирање . Во Тетово , невозможно е да се паркираш со Шаран во период од 11 часот , па се до 5-6 часот попладне . Само Смарт е за тука . Џабе и шепи им ставаа , и пајак служба автомобили дигаше , и полиција казни пишуваше , на овој народ памет не му доаѓа . Од две можни ленти за возење , една е во функција, другата глуми паркинг .
Моето количе е mitsubishi colt и многу си го сакам како мало кутивче ми е,што не значи дека не можам и поголемо возило да возам. Татко ми вози kia sportage па еднаш седнав да возам и имав многу поголема прегледност отколку мојата кога ја возам. Е сега за паркирање е друго, со моето влагам сегде ама со џипот тешкоо