Бидејќи сите сакаат брзи и лесни пари, Скопје се претвори во Картон Сити. Од картон да е, стан во Скопје да е. Штета, има поубави начини човек како да си го помине животот и работниот век. Нејсе.
Се сум пробала од инвестиции и дефинитивно најдобро е акции и ЕТФ фондови . Мака ми е што не сум почнала порано ами сум губела време на некакви си договори за штедење, па недвижнини , па сопствен бизнис и слични глупости. Акциите си носат ризик, ама на долг рок се исплаќа. Плус не ти требаат 20 000 евра почетен капитал ко за недвижнини или бизнис. Помал ризик се ЕТФ фондовите, ама помала е и заработката. Да сум знаела пред 10 години да почнам ќе беше супер, но и сега на 30 не ми е касно. Исто и криптовалути, но тука сум сеуште скептична па не се опуштам многу да инвестирам.
Da imam pari najgolem del bi investirala vo kupuvanje na zemjiste.Zemjata sekogas vredi sto I da se odluchis da pravis.
Некој со вишок време и волја да ми објасни нешто за инвестициските фондови? Ако не е прашањето за тука, слободно нека се премести во соодветна тема.
Јас веќе три години кај што имам ставено пари во инвестициски фонд (WVP поточно, акциски фонд). Океј се инвестициските, но кога ќе направам една парарела со ЕТФ индексите (S&P 500 i Nasdaq), всушност сум во голема загуба. Дупло помал принос, а пет пати поголема управувачка провизија и огромна влезна провизија (5%). Се мислам да ги продадам уделите....
Можеби веќе си ги решил Според мене најдобро е да ги инвестираш во инвестициски фонд. Во банките се мали каматите и не се исплати да ги чуваш таму.
Mislish ETF? Interactive brokers (vsushnost broker treba). Mozesh i preku makedonskite banki, tie vsushnost vo slucajot bi bile brokeri, no normalno so pogolemi provizii
Тие што имате орочено депозит, која банка ја препорачувате за орочување и што мислите за ваквата инвестиција? Исто сакам да прашам тие што купувате акции на кој начин ги купувате преку платформа или преку банка и како оди процесот подетално?
Здраво, ако имате потреба од животно осигурување (инвестициски фонд) или неживотно осигурување обратете ми се слободно ќе ви објаснам millailievska@gmail.com
Здраво на сите Кој е заинтересиран да инвестира на платформа за тргување со криптовалути може да ме контактирате во порака за детални информации. На кратко можам да кажам дека платформата е легитимна можеш кога сакаш да си ги повлечеш средствата, а сигналите ги добиваме од админот на групата во која што сме зачленети на фб. Следиме финансиски план кој е составен од 5 чекори за да нема загуба, и секој инвестира согласно планот. Сигнал се добива секој ден и секогаш се завршува со профит. Кој сака во порака можам да ви го пратам планот и сите дополнителни информации.
Мислењето е одамна, но ако си активна, дали може да ми пишеш во порака, подетално да ми објасниш? Фала И друг некој доколку има инвестирано во инвестициски фонд нека ми пише.
Во последниве 1-2 месеци забележав дека Шпаркасе и Халк банка почнаа да нудат повисоки камати. https://pari.com.mk/bankite-gi-nama...makedonija-se-uste-moze-dobro-da-se-zaraboti/
4 godini pokasno, me interesira sto napravi kakva odluka donese, po site soveti.. so celata inflacija i kvadratot sto ripna pa nekade i duplo da probame da naucime od tugite uspesi ili greski
имот не е добро затоа што ја крева вредноста фиктивно. многу луѓе купуваат станови а не живеат во нив, само за да ги имаат. па се ствара лажна слика дека има побарувачка на станови и ги креваат цените.