@presiosaP. Тoчнo , гелoт и кремaтa зa лице ги кoристaм и јaс лицетo стaклo ми гo нaпрaви и гo немaм прoблемoт веќе сo мрснo лице
Што ќе кажете за тие сапуните што се на природна база за лице доле на приземје во Сити Мол? Добри се?
Наутро: го чистам лицето со balea young tonic ( https://www.google.com/search?q=balea young tonic&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi10Ym4wr_KAhVHSBQKHfUeDj8Q_AUICCgC&biw=1366&bih=657#imgrc=pcxWhm-PXGTBoM: ) и потоа ја ставам утринската гел крема balea belebendes fluid. Навечер: го мијам лицето со balea young wash gel (https://www.google.com/search?q=balea young wash gel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPldOMw7_KAhVMvBQKHXUJD_MQ_AUICCgC&biw=1366&bih=657#imgrc=4IpbhDg_RLnGiM:) и ставам од тоникот на галафарм - хлоракол.
Претпоставувам мислиш на Lush ,мада не сум сигурна дали уште им функционира штандот таму или има само во сити мол. Доколку мислиш на нив,се што сум пробала сум задоволна.
На една тема веќе имам прашано, ама ќе прашам и тука затоа што можеби не сте го виделе таму моето прашање =) . Ме интересира дали 26 години (машка кожа) е прерано за да се започне со користење на гел за миење лице и крема за лице со Q10 ? Многу се двоумам дали да започнам или не. Во однос на гореспоменатите продукти EFFACLAR, дали се прескапи ? Тенкс!
@Biodevojka ќе ја тагнам нека ти каже она за кремата со q10 Инаку Ефаклар на Ла роше производите се движат околу 1000 ден , но искрено да ти кажам јас веќе престанав со нивна употреба поради силиконите и останатите штетни состојки.
Очекував дека на интернет или од некој овака ќе најдам вистински совет со објаснување, за да сфатам зошто може да се употребува, а зошто не смее да се употребува. И, мислев дека ќе најдам дефиниција од кога е најдобро да се почне со такви креми - не најдов ниту тоа. Најдов нешто, ама сите неколку се различни тврдења. На крај пак останувам без точно да знам зошто да не користам ))) Ама, ќе ги послушам тие што викаат дека е рано и ќе си купам нешто што е на природна база. Мислам дека од тоа подобро нема. Некој ми препорача кокосово масло да употребувам... Знае некој нешто за ова ? Било добро против мрсна кожа...
Мицеларна вода за отстранување на шминка на L’oreal, гел за миење лице од алое вера, хидрантна крема на Vichy aqualia.
Женска, можеби касно враќам но мислам дека моето мислење ќе им се најде на други членки со ист/сличен проблем. Голем дел од оние кои имаат мрсна кожа, баш и немаат, што сакам да кажам со ова. Лица кои се бореле/борат со акни или со некој сличен проблем, најверојатно имаат претретирана кожа. Мој совет е да користите добра хидратантна крема/серум на водена база и крем кој што содржи цинк оксид, плус кој тоник кој веќе сте увиделе дека ви ги смирува акните. Со тоа што кремите со цинк оксид имаат лекувачко/обновувачко дејство врз оштетената кожа. Општо познат е кремот Здраве кај нас со таков состав, меѓутоа според мене е малку потежок крем и за летно време не би одговарал многу. Друг крем што има цинк во својот состав е Цикабио на Биодерма, но тој е малку поскап. Исто така Биодерма има цела колекција која е non comedogenic и би им помогнала на лица кои се борат со акни, еден од најдобрите производи од колекцијата според мене е кремата со боја т.е. пудра која доаѓа заедно со зелен коректор, за покривање на црвенилото од акните. Бидејќи спомнав хидратантна крема, моментално користам на Hada Labo воден серум, кој е некомоден како што прочитав. Кокосовото масло некаде прочитав дека и не е баш добар производ за лице, ако го најдам линкот каде што специјалист за кожа ги објаснува причините за тоа ќе го поставам овде. Мое мислење е дека треба да вложиме повеќе во негувањето на кожата одколку во прикривањето на недостатоците, бидејќи многу луѓе можат да дадат и до 1500/2000 денари за добра пудра, но за добар крем или тоник 700/800 денари им се многу.
Кај мене искуството се покажало дека органските производи се подобри за разлика од медицинските и останати за лице. Најмногу сум задоволна од Натура Сиберика, веднаш се чувствува промена на кожата, многу повеќе хидрирана кожа. Кога ги заменив на Балеа ја увидов разликата, не дека се тие многу лоши ама сепак има разлика.