Некоја да сподели мислење за Piazza Liberta и The Gallery caffe, какви се местата, дали е добра услугата,храната ( што би ми препорачале), како се движат цените и сл.Или некое друго убаво, пријатно место за дружба со пријателки. Не сум од Скопје така да прифаќам ваши препораки.
Во последно време Drinkers' Paradise ми е омилено место за излегување. Има евтини, а јаки коктели (не се брзосмртки ко оние од Спалато). Плус многу се услужливи дечките. Ми се свиѓа што можам да отидам во и чизми и џемпер или во штикли и фустанче, буквално како сакаш одиш без да те гледа некој на криво. Од зимските диска XO Club ми е најокеј, посебно петок - музиче по мој вкус. Кафе и чај пијам буквално секаде во градов. Нема некое место што ми се издвојува. За јадење Горки, Менада стандард. Исто и Гет во Аеродром и Кисела Вода.
Позади Универзална сала по уличките, за поточно види на мапата, затоа и поставив линк од Foursquare. Кафич е, т.е. повеќе е како бар и може да се игра.
Може да споделите мислење за скај барот во хотел русија како се движат цените дали вреди да се посети
Јас бев со друштво пред НГ и не вратиа затоа што немавме резервација. Можеби имаше прослава таа вечер, па затоа.
За лабава кафе шема: Kashmir Krem Caffe Belier Zapon За пиење и провод: Coctail Bar Nola Casa Bar За јадење: Dzovani Martini Menada Gorki Cresa
Дечки да ве прашам во кои кафиќи во скопје можеш да си излезеш сама да седнеш на маса или на шанк за кафе или пијачка кај што вработените и гостите нема да те гледаат како да си паднала од марс затоа што си сама(ако постои такво место)пишете позз
Каде и да седнеш ќе те гледаат, во Македонија сме сепак. Седни си и ич не му ја мисли дали те гледа некој или не.
Мене ми се допаѓа Ch2pter во Сити Мол. Едно од омилените места за кафе ми е, а и имаат прекрасна чоколадна торта која мора да ја пробате и многу е евтина - 100 денари парче. И храната им е многу вкусна, цените се стандард како и низ останатите кафичи во Скопје. Исто и Кашмир Арт кафе, ако ти се допаѓаат места со малку поориентална атмосфера. Се наоѓа во близина на Грчка амбасада, околу Песталоци. Во менито имаат чаеви од LaSoy и ептен ми е идилично во постудени денови.
Public room, слободно можеш да земеш лап топ, книга, или било што и да си седиш сам на маса, околу тебе ќе има уште 10 исти такви. Многу опуштено место.
Ок ќе појдам да видам па ќе пишам само за да бидам сигурна побарав на интернет тоа е што се наоѓа на улицата 50 дивизија така?
Гет ми е омилено, скапав таму последниве години. Олд скул ми е исто пријатно, Ред кафе за седење исто.