Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    29.102
    На памперсот има но само на 1и 2. Од тројка нагоре нема..и премиумот има. Други немам користено.. Може има и други

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    уу премиум ги неќам грди ми се и мирис имат некок јас зимам памперс овие актив драј ... 2ка уште еве а користам ама ќе мењам на 3ка следен пакет во план не сум заприметила па ич такво пакување до сега нешо посебно пиши на нив или сликце нешо да не ги имаш сретнато по нет да ги видам ..
    ~ бонус прашање :D знам тука некаде сме а гледам и кај тебе а дуплира тежината смени ли на 3ка ти колку се поголеми тие разлика ? овие веќе скрос и се таман онака ..

3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Samo pampers premium i babylove 1 i 2 imaat indikator.
    Tuku mami sto e so babylove 4 jumbo pakovanje nikade nemozam da najdam. A i gledam dezenot go smenile...

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    Земи си 4+, не се многу поголеми од 4, покомотни се, бар на моево. Јас од 5-6 месеци му земам 4+ на малово.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  5. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    29.102
    Напред како точно насредина една линија.. Бледо плавкаста а кога е мочкана како жолто зелено..
    Менува.. Многу покомотни му де.. Јас веќе втор пакет до пола имам искористено тројка. Таман се.. Зс првово пред 3години имаше и 3+со поголема апсорпција, ама сега гледам само 4+. Овие измеѓу бројки мене многу ми се најдоа.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Прашање до оние што користат Пафис. Многу чуден мирис ми има последново пакување 4+. Чиста пелена не мириса толку јако, ама измокрена мириса ужасно. Се мислев урината да не му мириса па пробав ставив Виолета и беше ок. А и материјалот како подруг ми изгледа??? :?::?::?:

7. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Сите ги испорасипаа веќе, бејби лав сменија дезен и мирис имаат,па ај место тие пуфис земав и мириса исто како што викаш ти. Наредни веќе стварно незнам кои да му ги земам. У вечна ворба со пелени сум:D

На Lolipop23 и LadyC им се допаѓа ова.
  8. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Внука ми почна со Pampers, ама имаше алергиска реакција, па ги сменивме и ги користиме Canbebe. Бевме задоволни, ама неодамна нешто го изменија квалитетот на истите, ама во фаза сме на одвикнување па ќе видиме. Јас ќе му ја мислам за моето :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Dajpers ne se losi

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Јас избегав од бејбилав. Не ми пропуштаат, ама квалитет сменија, дезенот е поубав сега дека нема розево. :D
    Ама и памперс зимам од Рамстор, не е голема разлика од Бејбилав и на нив се префрливме, топ се и овие не ни пропуштаат. Од Јес Бејби одма се исфрли, Кан бебе ни пропуштаа. СМе пробале повеќе видови, ама бејби лав ми беа најтоп. Штета што ги расипаа...

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Бејби лав одамна немам купено, тие ми беа број 1, секогаш кога одам Ск купувам, штета баш ако ги расипале. Даиперсот зимата ги користев, не се лоши, ама за лето дебели ми се.
    Уште Виолетата ми останаа како едни од подобрите, а и читав скоро едно истражување дека Виолетата се најдобро впивливи и тоа во конкуренција на најголемите светски произведувачи на пелени.

Едит: еве линкче http://www.crnobelo.com/novosti/dom...t-na-peleni-i-otkrieno-e-koi-najdobro-vpivaat

На majavel1 и LadyC им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    Како ги расипале БејбиЛав? Мене исти ми се освен дезенот што е сменет. Никакви промени не сум приметила, а еве, редовно купувам, џамбо пакување 4+ на секои две недели.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Имам дома од старите 4ка и од новите, тие старите се помеки, др како да е материјалот. Не се исти. Овие ме потсеќаат на Бекутан мн (новиве) ...

14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    И мене ми се исти бејби лав, освен слонот на пелената другото ми е се исто.
    Туку, немаше од обичниве бејби лав пред некој ден па земав од белите. Многу се грдички и бројот е за 5 броја поголем, да знаете да не се зезне некој својот број да го земе, не се исти.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    4+ земам за моево од негови 5-6 месеци, сега има 10 месеци. Имам купено сигурно барем десет џамбо пакувања, сите исти беа. Како што кажав претходно, само дезенот е сменет, овие имаат лавче на пелените, друго ништо, исти се како претходно, немаат мирис, меки се.
    Еднаш зедов Пафис, дури бевме во Охрид, немав време пред тргнување да одам до ДМ, исто супер се покажаа. Art&Dry беше пакувањето, слични се со БејбиЛав, можеби малку покрути, нив би ги користела ако снема во ДМ.

16. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    И мене бејбилав ми се исти, не осетив разлика. За големата користам 5 ка,замалиот и 1 и 2 ка, сега земав 3 џамбо пакет ама не ми е отворен уште. Сеуште.ми се број 1 пелени.

17. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Конкретно јас напрвив разлика за 4 дека се изменети, може останатите се ок

18. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Не знам зошто си ме цитирала, јас пишав мое мислење,не реплицирав на твое..

19. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Онака пишав за четворката,да се надоврзам на муабетот, извини ако нешто се осети загрозена од коментарот. Не сфаќам зошто одма мора у негативен контекст да се сфаќа, колку што знам тука општо дискутираме али у реду е...(facepalm)

На stevemila и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  20. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.675
    И јас користам 5 не забележувам разлика, а не мирисаат воопшто ( за разлика од памперсот кои секогаш мирисаат). Инаку, пред некој месец донесоа некои со животински дезени, и тие се во продажба.