1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Воопшто никогаш не ме занимал дезенот ниту бојата, се додека се работи за квалитетни пелени.
    Ете на пример во "модерните" Пафис детето ми беше во мочки до гуша. Џабе дезенот кога не ги бива.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Забуна настана, не те нападнав...убав ден:)

3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Da de tie se novite babylove. Eve nekoj den kako gi koristime i mene mi se ok so toa sto se potenki od starite ama ako za vo leto super se taka

4. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    Најдобри пелени ми се дајперсот .. Во почетокот секакви пелени пробавме на сите покажуваше црвено па што се измачивме со измивање па вода со некојси црвен бор па незнам што уште не и на крајот ги пробавме дајперс сензитив и павловичева со Д3какпи и супер сме .. Сеа ни останува уште да ги одвикниме доста ни е од пелени

На Dimaja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Почнавме со Памперот актив драј и од пусти страф што мирисаа сменив.Ги користевме Кан бебе повеќе од 2 месеци и хаос, а се искака до врат беше лом па и од ногавихи течеше. Ај сменивме на 3јка и нишо пак џабе, недај Боже да сме излезени моли Бога да не се покака зашто ќе е хаос цел.
    Читајќи ве тука ги земав Дајперсот и еве веќе 2 недели некако ми е чудно. 4јка иначе користиме зашто 3јките од пелените му се тесни и мали кај бутчињата. А се искака скоро од ногавиците да истече и до врв на пелената позади е лом. Башка кога ќе ја наполни и ќе ја пипнам е многу бре крута и како бетон да има меѓу нозе. Дали и на вас што ги користите ви се дешава ова.

И еве денес му ги купив Памперс премиум керот за да ги пробам. Во аптекава овде во Белград ептен ми ги испофалија. Имаат 3 ленти апсорбирачки, пропуштаат воздух/дише кожата на бебе, за осетлива и нежна кожа се итн. Околу 900ден се 4ката со 66 пелени.
    Кажете ми дали некоја од вас ги има користено или дали ги користи и да сподели искуство и мислење за истите.
    Фала ви :)

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ние со Дајперс поминавме цело време и ни еднаш ни нема пропуштено пелената. Сега на внука ми и препорачале бејби лав и мајка ми купила и за мојава за навечер. Ок се потенки се доста и помеки

7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    премиумот и јас ги пробав мало пакетче на старт но неможев мн непријатно се смирисуваат брзо и на еден сат а мењав што се вели заради тоа и пак си се вратив на актив драј и задоволна сум и не сум сменила други а тоа дека се праени нешо плус е ок ама миризбава ме изиритира скрос .. а тоа што се со поеќе мирис актив не ни приметувам штом не и смета на неа не е опасно па и вчера и акција си искористив големата кутија 108 пеленки намалена од 1020 за 930 ден ]:)8)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Фала на споделено искуство мила.
    Еве вечерва сефте му ставив во 02ч и за прв пат го оставив до сабајле со несменета пелена. Инаку му мењам навечер 3 пати пелена, но се покажа дека грешам зашто го расонувам. Ама пустото мајка па да не му е нелагодно и да не спие мокар. Па и ептен крути му беа меѓу нозе и затоа мењав.
    Еве вечерва прв пат го оставив 5-6ч со пеленава од Памперс премиум кер новиве со 5 ѕвезди и навистина се покажаа супер. Полна пелена ендикаторот плав темно, а пелената мекана на допир и не му беше крута и како топка бетонска како дајперсот и кан бебето. И кожата сува воопшто не му беше влажна. Гледам имале плус уште еден заштитен слој кој држел сувост. Искрено сум изненадена позитивно од првава пелена т.е. од прво користење па ќе видиме за понатака. Инаку едина мана со Памперсов ми е што кога ќе го отворам паковањето пелените имаат ужасен мирис.

На stevemila, Emana и Poppins им се допаѓа ова.
  9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    :hug:
    јас од старт а оставам со пелена иста цела вечер освен се има десено на 2 пати кај 5 сабајле ми протонала се искакала и сум а мењала и само тие два пати во два мес сум имала преполна протоната пелена од памперсов.. ипак доста добро се докажани од многа одамна пелениве и со мн добри слоеви заштитни и најбитно мекички се па макар и полна пелена ко што кажа е мека :)
    све дури на нив не им смета мирис не е опасно ное ќе трпиме освен да не мирисаат премногу грдо .. Исто од пред 2 дена и со памперс сензитив влажните почнав и баш ми се добри ни се премногу влажни ни мирис јак ( та и за мене ќе си земам :lol:) не мењај навечер пеленка нема потреба слоб опушти се :) освен во крајни случаи да се разб или преполна пелена па кенкаво да е .. :hug:

10. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    А некој искуство со Minies во Рамстор ги видов ефтини беа, ги пробал.ли некој ?

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Дa ги пoфaлaм пелениве oд Рaмстoр, чинaм нoви се ги немaм зaбележaнo дo сегa. Убедливo нaјдoбри и нaјевтини. Меки, не прoпуштaaт и не се пaрфимирaни. Yess oд зегин вoдa дa им нoсaт мoже a и пoевтини се oд нив бaшкa :)
    20170705_221401.jpg

На mariz, НаталиЛили и majavel1 им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    mene pola pelena dajpers mi ostana vo raka :D bukvalno se rasparci itoa ne na sila tuku koga ja odlepuvav lepenkata za da ja zalepam ,tenki nikakvi, ostanav:o

13. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Нема подобри пелени дефинитивно. Само еднаш земав као за поефтино актив бејби исто памперс и има ОГРОМНА разлика. Не ги менувам за ништо више премиумот :)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    А кажи ми кога ќе се измочка и кога е малку полна па и полна ( не многу ) дали осеќаш ептен мирис на мокрача. Буквално кога ќе се измочка се осеќа мокрачата за разлика од дајперс, кан бебе и актив драј. Дали си осетила така и ти? Е сега незнам дали останативе пелени амаат некоја состојка во самата пелена која ја сузбива миризбата на мокрача, а премиум керот немаат или незнам зашто е така. Иначе и овие пелени пропуштаат кога синко ќе се искака. Кака течно сеуште зашто е 3мес и е само на доење. И буквално а се искака позади му е цел грб лом. Кака обилно секогаш па незнам дали е ради тоа. Ги купив и 3јката и 4ката премиум керот и исто е и со двете пропуштаат.

15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669
    ќе те цитирам пак и јас се надевам не е пр .. :) од мое искуство со нив причина што ги сменив беше баш тоа многу ми мирисаа кога ќе се помочкаше одма мирисаа се осеќаше и на еден сат а сменував и без каки од што ми беше неубаво за разлика па ќе кажам ја задоволна сум од актив ни проушта ни мириса беба навечер е по 13 сати во иста пошо рано ми заспива никад не а скоривам освен на морално .. 3ка нели се мали гледам 3 мес колку е бебче кај мене е 2 мес користиме 3ка ние .. да се пробаш уште со 4+ ама си приметуваш сама шо е причина дали до пелена мала или не му одг ама баш памперс се со доста впивливи дела за разлика од другиве .. пробај со некои др пелени нешо и бекутан ги фалат некои ама се крути многу ..

16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    ;)
    Нејќам Бекутан крути се. Прво земав 4ка и ај викам и 3јка ќе земам да видам зашто мм као му биле малку големи. Па ај да не се убедуваме земав и 3јка ама се фес. Синко е 7200кг и 65см.
    Е сеа дур не ги потрошам и 3јка и 4ка несмеам да зуцнам за Актив драј хаххаха. Иначе ептен се разочарав со пелениве. Ама многу бре мирисаат. Му мееам одма уште не е поплацена линијата напред ја мењам зашто буквално мириса корне на мочки. Како у јавно веце да сме мириса ;)
    Ништо ако не ќе ги дотрошам овие паковања и ќе сменам на Актив драј. Фала на мислење :*

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Vcera zemav tie novite od zegin yess neznam ni sama kako se odluciv da smenam od bekutan lelee na sekoe menuvanje bebe e mokro do vrat. Posle ke odam po bekutan i veke nikogas ne menuvam so niv dosega sme nemale takov problem. Bekutan nas najmnogu ni se pogodi

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Големи да не му се на бебчето? Јас ги земав, не пропуштаа.. но се исфрли на газето (а до сега се сум пробала и осип само од Дајперс и овие пелени имал).

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Propustaat uzasni se. Mojot em se nafrli em utop bese od edno mocanje

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    1.456
    Babylove без конкуренција. Не едни не се споредуваат и што е најважно немаат гел (y)

На TheSecret, Annath и НаталиЛили им се допаѓа ова.