Мами ние сме 3.5 кг , користиме памперс 1 , но во последно време му се прават како линии на бутчињата . Дали треба веќе поголеми или не ? Дека на 1 пишува од 2 до 5 кг
Мојот се роди 3700 и знам користев 1 премиум кер едно цело џамбо пакување за почеток. После не ми текнува најверојатно сум преминала на 2ка. Ако сметаш дека го стегаат земи 2ка, ете ако се од 3кг нагоре, супер.
не глеај по бројки и килажа гледај како му се удобни 1 и 2 се минимална разлика земи му нема да згрешиш .. ние еве 4ка користиме пишува од 8 до 14 кг се а она е 6 ипол секоаш по пелена споредувај штом оцртува менувај .. ~ премиумот мн сме се пожалиле брзо се смирисува на мочки и ко топка напред мн членки истово го кажале ја земав мало пакетче на старт 1 и едвај дочекав да го потрошам од тогаш до сеа со памперс актив драј и презадоволна нит мириса ни ништо и во овие 4 мес 3 пати ми пропуштила и тоа по моја вина .. 2 ако не се лажам беа од 3-6..
Jas zemav po preporaka na mnogu bliski so koristat.Aptekarkata mi e bliska i isto ja prasav.Za active dry i premium,taa mi preporaca premium.Zemav malo pakuvanje so 38 broja vnatre,radi toa ako ne cini da kupam nov za brzo.Pa ke vidime kako ke se pokaze.Sega nemozam da kazam zasto nemam iskustvo
Ние користевме месец ипол памперс премиум ама не сум задоволна во неколку наврати ми пропуштија ,ги сменив сега со памперс актив драј 2 и супер се презадоволна сум од нив до сега не се случило да ни пропуштат до сега .
фала ви на мислењата , ќе земам денес 2ка за проба , ако се големи нема зијан . Ќе почекаат за после некоја недела .
@ada21 Не се води по бројки, гледај да му е удобно и да не го стега на ножињата. И јас така на почеток, сите ми викаат мал и е памперсот, јас не до таа килажа е. Подобро земи си поголем да не го стега, па ќе видиш како ќе биде.
здравје само незначи кај нас не се погодило и кај тебе нема се дури не пробаме нема да знаиме секое бебче различно.. Ајде уште малце остана
Nie pocnavme da koristime tetra peleni poradi mnogu los osip I me intetesira dokolku nekoj ima koristeno tetra dali stavate megu pelenata I bebeto nesto? Na vremeto imale pamucni krpicki kako suvi vlazni maramici koi se frlale, za da ostane pelenata pocista. Fala mamicki!
@Vanjce09. Исто бевме и ние скоро цел месец бевме со тетра пелени но ништо не ставав само нив..Земи си повеке бидејки треба во денот по неколку да переш
А зашто тетра да користите кожен лекар ли така ви посочи? Зашто реално мокрачата ќе е на тетрата и директно во допир ао кожата која афтоматски пак ја иритира кожата. Памперсот за разлика од тетрата колку и да е почн мокрача кога ќе допреш со рака не остава мокро и кожата е сува за разлика од тетрата. Осипот може да е доколку доиш од исхраната, направете уринокултура на бебе, кремата која ја користите може да е, шампонот за бањање итн. Во секој случај треба консултација со кожен лекар кој соодветно ќе ви каже дали со тетрата ќе се влоши или не осипот. Имате на Памперс премиум кер пелени сензитив кој се баш за осетлива кожа.
Dermatolog ni kaza taka,bevme na pregled. Bevme na dermatolog,rece deka od aflodermot ni e osipot deka nepravilno e koristen I podolg period,toa go koristevme po preporaka na pedijatar. I izbi osip po celo telo. Koristev krema pravena domasna za drugiot osip novo pelenskata regija ne bidejki e nezna. Doktorkata rece pamucni peleni bar po doma. Od pamucnite I obicen krem so cink stavav I segae podobro.se povlekuva Direktno na pelena ti e? Ne stavas nisto izmegu?
Малата имаше осип на вагиналниот дел и матичната ни даде афлодерм и канестен заедно да мешам и да ја користам 3 дена и ни помина
E pa taka trebalo. Ama nas ni rekia samo navecer ednas I ne pominuvase pa zgolemija dva pati dnevno pa so razni kombinacii de so pudra de so vakva onakva krema so cink duri ne istrosivme tri tubi afloderm pa mi tekna cek na dermatilog da ja nosam sepak pedijatar ne w kozen. Dermatologot se fati za glava. Vika koj ti kazaal taka kortiko I tilku dolgo da davas. I taka taa ne spasi.deteto mi imase pojaveno uzasen osip po celo telo. Bilo reakcija na kortikoto.
Јас не ја носев малата на дерматолог туку само кај матичната. И се повеќе и повеќе и верувам откако читам некои искуства овде од мајките