и јас тие ги користам и најубаво ми се покажаа. Ни пропуштиле, ни газе се нафрлало... тенки се, но баш и поради тоа убави, диши газе...
Ич не се дебели. Дајперс на пример се два прста подобели од Бејбилав. И за лето и за зима супер се покажаа.
Da mi propustaa. I babylove mi propustaa edno vreme ama smeniv pogolemo brojce pa ok se,do brojceto bilo. Sepak probaj inaku nema da znaes kako se.
Цел ден ги мислам и после ќе го пратам мм да купи едно помало паковање и вечер ќе ги пробам. Ќе ги ставам за навечер па ќе видам како ќе се покажат. Фала ти. @Annath Дајперс земав од пријателка за проба една и навистина се многу дебели па и крути. Baby love по зборење на темава сфатив дека се тенки и затоа ми беше чудно зашто да не се добри и за лето. Обично за лето не е океј да е дебела пелената за ептен да не се спурува дете. Ќе земам после и баш ќе ги пробам. Фала ти.
Памперс си ги користев. Нема лето зима пелена е пелена нема на ниедно паковање наменети за лето или наменети за зима. Тие се. Некој подебели, некој потенки.
@Annath сега ги купи мм ама земал Премиум за проба. Ми кажа другите биле Еко. Може ли да ми кажеш доколку си ги пробала и двете паковања која е разликата помеѓу Еко и Премиумот? Составот, дебелита, слоеви, мекост или што ? Само грешка може што земав 5ка зашто е од 12-25кг, а синко ми е скоро 11кг. Па незнам дали ќе се таман или големи. Неможев да му ставам да пробам зашто веќе спие од 20ч.
Za premium zborime, eko retko mislam koj gi upotrebuva. Inaku valjda nema da bide golema sin mi e slabicok a 5 ka nosi.
@sofi2107 еко се поскапи и од органски материјали. Маж ти требало да земе флаерче, на каса има. Ако го најдам низ дома ќе ти пуштам слики во пп.
Премиум користам, еко само еднаш купивме, нема некоја разлика вака, ама во цената има. Е сега дека се органски па се поскапи. А петка нема да се големи, таман ќе се, моево има околу 10-11 кила, петка му земам откако имаше 9 кила. А нема голема разлика со 5+ во бутчињата, само во мешето тие му се пошироки. Веќе почнувам со припреми за одвикнување, скоро ќе биде 18 месеци и кажува за какање. Па ќе видиме како ќе биде.
Па и јас се надевам нема да се големи. Сепак сакам и покомотни да му се. И Памоерсот 5ка му се покомотни не се фес. Ич незнаев дека има Еко и Премиум и затоа се збунив сега кога ми ги донесе и кога ми кажа. Ги отворив и ептен ми се свиѓаат се израдував мислиш ја ќе ги носам Она слончето напред ептен интересно, многу меки и тенки, внатрешно исто мекани и на допир пријатни баш за на бебе кожата, ми се свиѓаат ластиците околу бутови се бајаѓи подлабоки за разлика од Памперсот на кој тоа им е мана. Ова се гледа дека ластициве убаво ќе легнат на бутчиња и нема да стегаат. Од Памперсот црвени линии секад на бутчиња има. И ластикот кај грбот ептен иновативно напраен Ги испофалив ко мрдната ептен им се израдував и верувам конечно ќе ги погодиме. И исто разлика е овие внатре се помеки и како памук за разлика од Памоерсот. Мада Памперсот ми се најдобри од све остало што сум видела по другаркиве и што сум пробала. Сеа ќе видам овие како ќе се покажат. Фала ти мила Ајде ако најдеш прати ми. Ама еве го вика Премиумот биле поскапи и затоа ги земал нив за као поскапи па да не се подобри. Екото околу 360ден 30пелени Премиум 469ден 36 пелени Ако разбрал убаво. Со лесно одвикнувањето Мојот во нокшир кака од 7мес ама не кажува туку а го осеќам одма на нокшир. Па навика му се напраи и сеа а му се кака пичнува аааа аааа и знам нокшир Фала ти.
Искрено не сум сигурна за цена. Ама така ко да ми текнува. Знам дека 100 пелени (3-ки) се 700 денари со купонче за попуст.
Мамички здраво, ве читам низ претходните страници имате пишувано за Памперс премиум и сензитив. Ние сме 2 месеци и користиме Памперс 1(2-5кг) , но на него пишува само new baby dry. Прашањето ми е дали има Сензитив и Премиум за оваа килажа и даи овие се подобри од оние кои ги користиме, која е разликата не сфаќам?
Еве до сега на гугле читав разлика дали имаат голема освен еколошки/органски состав што се. Ќе земам и од Еко па ќе видам кој ќе ми се подобри. Во секој случај дефинитивно се префрлам на BabyLove.
Ти си зела од "обичните". Има памперс премиум од 1 т.е. бројчето што го бараш. https://m.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/bebe_deca/bebe/568764/babylove_i.html
Летни -зимски пелени немa дa не дoјде дo зaбунa. Baby love не се дебели (иaкo не се ни нaјтенки) нo мислaм декa бaш пoрaди тoa штo се без гелoви - мене пoвеќе ми личи нa пресувaн пaмук, кoгa се пoлни мнoгу се "дујaт". Кaј пoмaлите брoјчињa не се приметувa тoлку aмa кaј пoгoлемите и тoa кaкo. Пa летнo време сo двa прстa пaмук меѓу нoзе нa и oнaкa тoплo беше испoтен пoд пеленaтa. Сaмo сo тие пелени не му беше сувo гaзетo (дури и нa сувa пеленa). Тaквo е мoетo искуствo, истo кaкo штo пелените кoи јaс ги кoристев не им се пoгoдиле нa други.
Сеа бев во ДМ и веројатно некој попуст или акција имаат на BabyLove пелените зашто на страната нивна Еко се поскапи отколку во продажба. Си докупив Премиум и ептен сум задоволна сабајле сефте му ја стаив. Полна и мекана си беше сепак. Се префрлам од Памперс на BabyLove , дефинитивно поубави ми се мене лично. Штета што не ги користев од почеток ама барем за наредно бебе ќе знам со овие ќе си е Еве доколку некоја сака да ги проба. Не се скапи и се навистина за пофалба. Имајте убав викенд