Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Зашто не за лето? Дебели да не се и да не непропуштаат воздух?

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И тоа ли има - летни/зимски пелени?

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    и јас тие ги користам и најубаво ми се покажаа. Ни пропуштиле, ни газе се нафрлало... тенки се, но баш и поради тоа убави, диши газе...

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.793
    Допаѓања:
    202.758
    Ич не се дебели. Дајперс на пример се два прста подобели од Бејбилав. И за лето и за зима супер се покажаа.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.973
    Допаѓања:
    9.295
    Da mi propustaa.
    I babylove mi propustaa edno vreme ama smeniv pogolemo brojce pa ok se,do brojceto bilo. Sepak probaj inaku nema da znaes kako se.

На Annath и sofi2107 им се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Цел ден ги мислам и после ќе го пратам мм да купи едно помало паковање и вечер ќе ги пробам. Ќе ги ставам за навечер па ќе видам како ќе се покажат. Фала ти.
    @Annath Дајперс земав од пријателка за проба една и навистина се многу дебели па и крути. Baby love по зборење на темава сфатив дека се тенки и затоа ми беше чудно зашто да не се добри и за лето. Обично за лето не е океј да е дебела пелената за ептен да не се спурува дете. Ќе земам после и баш ќе ги пробам. Фала ти.

На Annath и TheSecret им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.373
    И кои ги купувате за лето ? 8-|

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Po gashti :P:rofl:

На fana, pile30, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Памперс си ги користев. Нема лето зима :D пелена е пелена нема на ниедно паковање наменети за лето или наменети за зима. Тие се. Некој подебели, некој потенки.

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    @Annath сега ги купи мм ама земал Премиум за проба. Ми кажа другите биле Еко. Може ли да ми кажеш доколку си ги пробала и двете паковања која е разликата помеѓу Еко и Премиумот? Составот, дебелита, слоеви, мекост или што ?
    Само грешка може што земав 5ка зашто е од 12-25кг, а синко ми е скоро 11кг. Па незнам дали ќе се таман или големи. Неможев да му ставам да пробам зашто веќе спие од 20ч.

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.973
    Допаѓања:
    9.295
    Za premium zborime, eko retko mislam koj gi upotrebuva. Inaku valjda nema da bide golema sin mi e slabicok a 5 ka nosi.

12. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    @sofi2107 еко се поскапи и од органски материјали. Маж ти требало да земе флаерче, на каса има. Ако го најдам низ дома ќе ти пуштам слики во пп.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.793
    Допаѓања:
    202.758
    Премиум користам, еко само еднаш купивме, нема некоја разлика вака, ама во цената има. Е сега дека се органски па се поскапи.
    А петка нема да се големи, таман ќе се, моево има околу 10-11 кила, петка му земам откако имаше 9 кила. А нема голема разлика со 5+ во бутчињата, само во мешето тие му се пошироки.
    Веќе почнувам со припреми за одвикнување, скоро ќе биде 18 месеци и кажува за какање. Па ќе видиме како ќе биде.

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Па и јас се надевам нема да се големи. Сепак сакам и покомотни да му се. И Памоерсот 5ка му се покомотни не се фес.
    Ич незнаев дека има Еко и Премиум и затоа се збунив сега кога ми ги донесе и кога ми кажа.
    Ги отворив и ептен ми се свиѓаат :) се израдував мислиш ја ќе ги носам :)
    Она слончето напред ептен интересно, многу меки и тенки, внатрешно исто мекани и на допир пријатни баш за на бебе кожата, ми се свиѓаат ластиците околу бутови се бајаѓи подлабоки за разлика од Памперсот на кој тоа им е мана. Ова се гледа дека ластициве убаво ќе легнат на бутчиња и нема да стегаат. Од Памперсот црвени линии секад на бутчиња има. И ластикот кај грбот ептен иновативно напраен :)
    Ги испофалив ко мрдната ептен им се израдував и верувам конечно ќе ги погодиме. И исто разлика е овие внатре се помеки и како памук за разлика од Памоерсот. Мада Памперсот ми се најдобри од све остало што сум видела по другаркиве и што сум пробала. Сеа ќе видам овие како ќе се покажат.
    Фала ти мила :*

Ајде ако најдеш прати ми.
    Ама еве го вика Премиумот биле поскапи и затоа ги земал нив за као поскапи па да не се подобри.
    Екото околу 360ден 30пелени
    Премиум 469ден 36 пелени
    Ако разбрал убаво.

Со лесно одвикнувањето :)
    Мојот во нокшир кака од 7мес ама не кажува туку а го осеќам одма на нокшир. Па навика му се напраи и сеа а му се кака пичнува аааа аааа и знам нокшир :)
    Фала ти.

Последна измена од модератор: 2 март 2018
    На TheSecret и Annath им се допаѓа ова.
  15. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Искрено не сум сигурна за цена. Ама така ко да ми текнува.
    Знам дека 100 пелени (3-ки) се 700 денари со купонче за попуст. ;)

16. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Мамички здраво, ве читам низ претходните страници имате пишувано за Памперс премиум и сензитив. Ние сме 2 месеци и користиме Памперс 1(2-5кг) , но на него пишува само new baby dry. Прашањето ми е дали има Сензитив и Премиум за оваа килажа и даи овие се подобри од оние кои ги користиме, која е разликата не сфаќам?

17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Еве до сега на гугле читав разлика дали имаат голема освен еколошки/органски состав што се.
    Ќе земам и од Еко па ќе видам кој ќе ми се подобри. Во секој случај дефинитивно се префрлам на BabyLove.

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти си зела од "обичните". Има памперс премиум од 1 т.е. бројчето што го бараш.

https://m.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/bebe_deca/bebe/568764/babylove_i.html

Последна измена од модератор: 3 март 2018
    На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Летни -зимски пелени немa :) дa не дoјде дo зaбунa. Baby love не се дебели (иaкo не се ни нaјтенки) нo мислaм декa бaш пoрaди тoa штo се без гелoви - мене пoвеќе ми личи нa пресувaн пaмук, кoгa се пoлни мнoгу се "дујaт". Кaј пoмaлите брoјчињa не се приметувa тoлку aмa кaј пoгoлемите и тoa кaкo. Пa летнo време сo двa прстa пaмук меѓу нoзе нa и oнaкa тoплo беше испoтен пoд пеленaтa. Сaмo сo тие пелени не му беше сувo гaзетo (дури и нa сувa пеленa). Тaквo е мoетo искуствo, истo кaкo штo пелените кoи јaс ги кoристев не им се пoгoдиле нa други.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Сеа бев во ДМ и веројатно некој попуст или акција имаат на BabyLove пелените зашто на страната нивна Еко се поскапи отколку во продажба. Си докупив Премиум и ептен сум задоволна сабајле сефте му ја стаив. Полна и мекана си беше сепак. Се префрлам од Памперс на BabyLove , дефинитивно поубави ми се мене лично. Штета што не ги користев од почеток ама барем за наредно бебе ќе знам со овие ќе си е :D
    20180303_131239.jpg 20180303_131231.jpg
    Еве доколку некоја сака да ги проба. Не се скапи и се навистина за пофалба.
    Имајте убав викенд :coffee:

На pile30, Annath, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.