Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    е моево дете е многу чудно, до пред некој ден и стававме пелени значи не користев памперс ..
    и сега викам ајде да почнеме со памперс и и купив Pampers active baby и целата се исфрли од нив , лом е целата со црвени брунчиња посебно на нозете.. и сега не знам што да и купам до сега не сум прочитала на некого да не одговараат Pampers .. ама еве на моево дете не му одговараат..

На GirlMaCa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Уник не се чуди, јас спротивно од тебе, имам прочитано многу искуства на мајки чии деца не поднесуваат памперс.
    Јас се чудам зошто Виолета има различни серии :?: Земав до сега 3пакети од најмалите и првиот и третиот се исти, исти лепенки се, додека вториот е сосема различен, дури и надворешната опаковка е поинаку испринтана :geek:
    Сега ќе го баталам второто пакување, кое ми е малку сомнително и ќе продолжам со третото кое е исто како она кое го носевме во болница.

3. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Unique, не се чуди. Памперсот се доста парфимирани и полни со гел. Не си ни прва ни последна која дава реакција на нив. Не се баш сите најзадоволни од памперсот. Кога веќе вака ви се случило, ти предлагам да користиш понеагресивни пелени од типот на дајперс сензитив, пафис, бејбилав и слични. Сепак, секое дете е своја приказна и ќе мора да тестираш. Јас на пример воопшто не сум одушевена од памперс кои ги користев на почетокот но ги прекинавме.

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Луѓе со Хагис какви искуства имате?Ние сега за сега користиме Памперс, ама си знаат да пропуштат. Дури па се замислив да не треба почесто да му ги менувам, ама побогу не можам на секои два часа ноќе да го станувам само пелена да сменам. Вам кои ви се покажале особено ноќен период добри?

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас не сум ги користела ама сум прочитала позитивни искуства...

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.848
    Допаѓања:
    202.924
    За син ми Pufies се најдобри. Daipers sensitive се на второ место, а од останатите, не пробувам повеќе, не ми се експериментира. Huggies знам дека се едни од подобрите марки на пелени, ама кај нас нема, барем не носат редовно. Pampers јас користев само на почеток, и тоа затоа што мајка ми имаше купено едно пакување од мерак за малиот, ама и реков дека не сакам да ги користам поради гелот на кој јас лично сум алергична, па не сакам да ризикувам. Немаше проблем кај син ми од гелот, проблем беше што пропуштаа многу. Ни Pampers не се она што беа некогаш. Ноел, зошто да не пробаш со Huggies?

На NoellePage, PParaskeva и girl1985 им се допаѓа ова.
  7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    вчера мм го пратив да земе нешто друго земал Can bebe ne не знам од овие како ќе биде, земал најмало паковање додека да отидам во ДМ да земам Babylove

8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    42.749
    А па на нас Памперсот ни се супер. да не урочам ама до сега ни пелена пропуштила , никакви осипи се нормално . И по 12 ч една пелена до сега не пропуштила :D

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Вчера кога беме на преглед, докторот ни кажа никако памперс да не стваме. А кога кажав дека употребив една пелена за проба, кажа дека дефинитивно од нив се нафрлила малечката. Ги виде пелените што ги употребуваме- Виолета, и кажа дека се солидни пелени и да продолжиме со нив.

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    маченце чисто сумњам дека памперсот во германија и овде во македонија е од ист квалитет

11. GirlMaCa

GirlMaCa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    47
    И една другарка така користеше некакви си таму ''sweer'' и имаше преголеми проблеми со малиот..Сега користи becutan и одлични и се нема проблеми,и ги препорачува на сите мајки

12. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

дефинитивно не се со ист квалитет.нас 1 денот обавезно ни пропуштаја и сега користам дајперс. барем се поефтини а сум позадоволна

13. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Јас купив од пелените од ДМ и среќа некако брзо ми се потрошија затоа што изгледа малку го утнав бројот :lol: па во ден ја пресоблакав малечката најмалку по еднаш.Како пелени не се лоши,а имав земено од тие до 9 кг. Сега се мислам дали да земам пак од истиве (поголем број се разбира ) или пак да купам Дајперс или Пафис (оние во кои бев заљубена) .Знае ли некоја како оди поголем број од Бејби лав односно за која килажа се тие после миди од 4-9кг што се?

14. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Срцка, па ние сме слични мислам со килажа? Колку ти има малата??? Ние имаме 9кг. Јас одамна користам број 4 на бејбилав. Број 3 ги надносивме ехехеее...број 4 се од 7-18кг, има 84 парчиња во Џамбо пакување или двојно помалку во единечното. Џампо пакувањето е малку поисплатливо.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Јас одамна ја немав измерено :lol: ,а пошто нон стоп ја гледам се иста ми е :D ,денес кога ја ставив на вага ,оп скоро 9 кила :)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Сакам да ве прашам за овие пелените кои се на промоција во Карфур, Good baby???
    Ги зема некој, ги пробавте??
    Ние се мислиме да земеме еден пакет за проба, но некако и покрај тоа што се 300ден не ми се ризикува, пред се ми е страв да не се нафрли :?:

17. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    6.381
    ???
    само по еднаш на ден ја пресоблекуваш малата или малку нејасно си се изразила:? :D

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Сигурно мисли на комплетно пресоблекување поради излегување на каките :D

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    За мене пресоблекување е менување на алишта ,а за пелени го користам терминот менување на пелени ;)

20. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    керка ми има годинка и пол и од самиот почеток и коритам памперс,до сега не ми се случило да пропуштат,сум пробала и канбебе ми даде золва ми ама не ми се свигаат многу се крути и не се еластични,а од памперсот сум стварно задоволна.