Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Два дена бебе завршува цела под туш со бејби лав :) На 8ми март, рековме ќе тркнеме до кај бабите. Не знам што ме тераше да се повратам за чорапчиња - ај викам ако треба да ја пресоблечам нешто ќе ми требаат чорапчиња.
    Едната баба - успешна мисија. Даден поклон и се по ред истерано. Кај втората баба вика ли вика бебе. Гладно не е, мора кака. Лелееее што да видам! А бе цела беше лом. Грбот цел! Од боди, хулахопки, блузиче.. Се на перење, бебе туширано, ново бебе вратено дома :) А што убаво ја дотерав :)
    Втор дел, следниот ден :) Слично сценарио само и мм беше лом на маицата бидејќинја држеше во раце :rofl:
    Не знам дали ние не знаеме да ги наместиме :worried: За надвор после ова не сме се осудиле да ги ставиме. Овие рршивме за по дома да ни бидат :)

На Ano, snegulkata, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Не па ти рњче дека памперс се со парфем па еве прашувам зпшто не го пишува ако викаш дека има.

3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    34.203
    Screenshot_2018-03-11-08-31-51.png јас кажав за Тенера и Јес бејби. Грешка си за памперсот нит сум го користела ниту пак иам намера прескап ми е.

На нас каките излезени од паммперс ни беа секојдневие кога какаше течно некаде до кај 3 м секој ден имаше по една бидејќи какаше мн обилно.

Последна измена од модератор: 11 март 2018
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.214
    @TheSecret рече дека се со парфем :)

Јас констатирав дека премиум и актив вистина различно мирисаат, ама ич не сум погледнала дали имаат парфем или не :^)
    Ќе видам баш после сега кафе се пие и бебе спие па да не шушкаме низ нос ќе ни излезе (poolparty)

@kukla21 ме изнасмеа, ги отфрлам од можна замена, а толку ми ги фалеа, ама па и сега и викам на другаркава вака и вака се жалат, а па вика јас за навечер други ставам и кога искачаме на подолго :^)
    Ќе пробам јас Виолета ефтини ми се видоа, плус и една пријателка нив ми ги фалеше, имам сега Премиум залихи од ваучер во Еурофарм, да дотрошам и пробувам :)

На TutiFuti, kukla21 и duffi им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    So da praam pijana sum navecer :drunk:

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас дека ги фалеа одма земав, ама не знам зошто кај мене вака се покажаа. Вакво искуство немам со премиумот.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    9.299
    Pa neznam dali pisuva vo sostavot dali se parfimirani ili ni, ama dovolno e da gi mirisnete za da svatite. Zboram za aktiv baby dry. I da sporedite so babylove mirisot na primer, tie ne se parfimirani.

8. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Kako ide toa so vauceri od eurofarm , kolku treba da ispazaris za da dobies

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Кукла, види од страните да не не ти е наместен памперсот, па затоа може пропушта. Јас така на почетокот не сум го наместила убаво и ми пропушташе.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Абе менувајте си пелени, кога некои ке ви се погодат стоп и тие користете ги се додека ви се убави. Значи сите деца се различни, различно им реагира кожата, различна конструкција на тело имаат и нормално на некое бебе ке пропушти, на некое не дека поубаво му лежи пелената. Јас Бејбилов користам и ни еднаш не ми пропуштила пелена, газе чисто без точкички... абе ептен како кроена за неа е пелената, се додека и се погодени не ги менувам, кога ке почнат да зезаат, ако почнат.. ке прејдеме на други :) нема совршени пелени... кога ке видите на сите им наоѓаме мани...

На Mimmi39, ❤️Sneze❤️, TheSecret и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Колкава филозофија околу едни пелени :D
    Ако нешто не ви одговара пробувате други и така натака...

Секое дете со свои потреби е, така што оставете на страна ако некој кажал чинат/нечинат, вие пробајте, кај вас може ќе чинат. Ко што вика Мариз, може и до градбата на детето е.

Ние од 4-5 месечна возраст бевме на Бејби лав па до крај, до 2 годишна возраст. Така планирам и сега, да почнам со нив па ќе видиме. Ни одговараа и Џан бебе, а од Пафис беше во мочки до гуша.
    Значи сепак индивидуално е.

Едит: сега видов дека @mariz ме претркала со исто мислење :D

На Mimmi39, TutiFuti, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А грбот?

13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.214
    Треба да зедеш нивна картичка и секогаш кога купуваш да ја приложуваш за да ти куцаат поени.
    Ич не знам како се сметаат поените, односно на која сума колку поени/пари собираш. Но јас дека многу нешта купувам од Еурофарм, ваучер испод 2.000ден не сум имала :)

На TutiFuti, duffi и didisi им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Телепатија некоја ова, исто мислење со исто време :D

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ќе си побараш да ти дадат клуб картичка, бесплатна е, секое пазарење ја даваш да ти ја куцнат, мислам дека беше 3% од вкупната сума што оди на картичката. На секои три месеца прават пресек на поените и имаш ваучер кој го користиш за што сакаш. Јас ја имам веќе три години картичката и стварно е добра работа :)

На mariz и didisi им се допаѓа ова.
  16. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Na kraj znaci sami ke mi dadat vaucer ili treba da si pobaram, zosto i zegin imaat edna karticka ama vrska nema i mora sam da si pobaras ako ne nisto

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    На први во месецот, еве сега март имаше ваучер, па нареден ке е јуни, па септември, па декември, па март и се така..тогаш има ваучер, одиш даваш картичката и кажуваш дека сакаш ваучерот да го искористиш, ти кажуваат која сума е , си зимаш што ти треба, се потпишуваш на ваучерот и тоа е тоа. Таа од зегин и јас ја имам врска си нема :)

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.860
    Допаѓања:
    36.513
    Ние па со Бејби лав и Пафис израснавме :D (3 години стаж) По квалитет исти ми беа. Сум пробувала и други пелени, многу покрути ми беа. Нас не ни пропуштале пелените многу, ако ептен е измочана или искакана како на @kukla21 такви каки ништо не ги држи :rofl: Мене едни од најлошите пелени ми биле Памперс премиум, цело дете мокро ми беше, не пропуштаа туку пелените беа влажни. А најскапи се :?: Секој различно.

На Annath, duffi, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Па што знам, да не се мрда многу и затоа се прави и горе. И мене ми се случувало и половината и бодито со каки и тоа одма на бањање целосно, ама тоа се случува ако е претходно измочана и многу се искака и плус ако мрда многу. Ама јас еве од памперс актив сум задоволна во глобала. Пропуштаат некогаш,ама само во тој случај што пишав претходно.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    34.203
    Алал нека ти е за ваучерот!
    Јас земав клексани за мајка ми после операција и плус се купувам кај нив но незнам зошто имам малку поени. Прошлиот пат едвај 200 денари имав.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.