Најдобри пелени

Discussion in 'Бебе' started by Rossana, May 6, 2010.

1. Ano

Ano Форумски идол

Мене со памперс хаварија кога ќе ми се случеше знаев дека е време за наредно бројче. Користам и премиум(за навечер), актив драј за преку ден, ама да ги довршам и останувам само на премиум. Дефинитивно ми се најдобри. Се полажав еднаш за пуфис зошто шарени купив, ама на синко газот лом и ене стои недотрошено паковањето, ќе го фрлам.после ова страв ми е воопшто да експерументирам со други пелени.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Хаварии па и бодињата лом му беа:( Цело пакетче имам одма сменив на памперс. Маж ми се налути рече менување пелени прв и последен пат ти е :^)

kukla21, duffi and emkaemka like this.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

И со памперсите беше до врат утоп колку и да стргнев лепенки ( мада неможев ни многу за да не го стега на стомак и струк ) и од притисокот кога какаше како вулкан ерупции :D џабе позади пропушташе и хаос. И бројче мењав и џабе мпјов мн какаше и количински многу. Тоа е нормално зашто е течна столицата и пелената нема таква моќ за какашките да ги апсорбира како мочта. Но, после кога смени столицата не му беше течна и одма подруго. Памперс не мењам си останувам со нив, а за навечер Baby love.

4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ми се смачи, покиснувај, триј на чешма да не остане флека.

@Ano мислсм рано е за друго бројче. Скоро 7 кг има девојче, овие до 9 се.

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

A zosto stavate razlicni peleni za spienje?

Kitten and eli25 like this.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Ова за памперсот го кажав, всушност повеќе во насока дека ми пропуштаа само кога беше време за ново бројче, а дека во суштина сум задоволна.

Јас зошто ги имав купено актив драјв па за да ги дотрошам ги ставам денски, а ноќе премиум зошто ми се поиздржливи за цела ноќ, а газето не му е мокро. Да ги завршам и цело време си премиум ќе терам додека ни одговараат.

kukla21 and wannaBeMomma like this.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Јас не воочив голема разлика меѓу 3-4ри, пример 2-3 ми беа баш разлика.
    Јас прејдов на 4ка кога бебе беше отприлика 7кг+ бутчиња има убави и меше, па некако многу ,,лузни,, му оставаа 3ката, а и во висина му станаа кнап, а не ми пропуштија до последно..

kukla21 and stevemila like this.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Mojata e veke nad 7kg.Do denes bevme na 3ka.Pocnavme so 4ka.I pravese crveni linii po nozinjata i nas kako kaj na emka sinceto

9. didisi

didisi Популарен член

Nekoj sto koristel can bebe cena, kolku parcinja se vo pakuvanje i kade gi ima

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Постојано прашуваш по темиве, и ова прашање ти е смешно, каде може да има пелени сигурно не на пазар. Секој број има различен број на пелени .

Meckicja and mariz like this.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Јас не знам што е пропуштена пелена. Озбилно до сега дали 2-3 пати да му има сосема малку пропуштено кај бутчињата. Дали дека синко слабичок па му лежат убаво, не знам. :?:
    Веќе долго време користам Виолета и сум многу задоволна, и од цена и од квалитет и од издржливост. А и се најдобро впивачки во конкуренција на сите попознати пелени. https://www.crnobelo.com/novosti/do...t-na-peleni-i-otkrieno-e-koi-najdobro-vpivaat

i-v-a-n-4-e and alisijad like this.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Породена си и се уште не знаеш кај може да се продаваат пелени? Па во аптека или во големите маркети (Веро, Стокомак имам видено) може да најдеш, сигурно не во библиотека , мајка. Извини, но смешни ти се прашањава.

Meckicja likes this.
  13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Уште какви не пробав памперс, бекутан, дајперс, виолета, слипи, ама како памперс премиум нема други, од нив сум најзадоволна ама реално скапи ми се, ама незаменливи. Која бројка премиум сте и кое е најголемо пакување, кај нас има само мали пакувања ми викаат нема поголеми во зегин 52 пелени 4ка,кога бевме 3ка 60 пелени беше најголемо. Да има поголеми би биле поефтинки, незнам дали во поголемите места има поголемо пакување. Кај нас ги има само во зегин во маркети и други аптеки ги нема.

Ако најде некој слицен квалитет на премиум нека ме израдува :*

14. mariz

mariz Форумски идол

Едно време за синчето користев Babylino, Грчки и ептен убави, баш во Космо во Грција во собата за доење и пресоблекување ги начекав, таму ги имаше во сите броеви, едно 7 броја имаше сигурно. Ги имаше во Стокомак кај нас, но само големи бројчиња.. Да не знае некој дали ги има сеуште? :)

15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Gi ima, bas pred nekoe vreme gi vidov. Ama ne se osmeluvam da menjam veke peleni :)

mariz likes this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Јас би ги земала кога ке отидеме на 4ка... тогаш бар ептен задоволна бев од тие.. :)

17. alisijad

alisijad Популарен член

Исто и јас :) само бејби лав му пропуштија два три пати кога беше ептен мал, и од тогаш навака за 19 месеци дали три пати кога пиел многу течност ке било мокро бодито. Каки никогаш не му пропуштиле, и моево е слабичко може до тоа е :D

Назад на темава, јас не сум јас ако не испробам нови пелени :wasntme: последно ги зедов Тенера од Хедис, 390 денари, 64 пелени во пакување, поевтини и од Минис, меки се, убави, малку не ми се допага што се миризливи ама воглавно за цената се одлични.

Lolipop23 likes this.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas ke ti odgovoram majka.Jas kupuvam Can Bebe od Zegin sekogas.Deka imam karticka.Pred nekoj den mm kupi,okolu 650den mislam ne me fakaj tocno za zbor,80 parcinja.Preminavme na 4ka zasto 3kata i pravea crveni linii.Inace prezadovolna sum.Dosega bebe ne mi bilo mokro .

Zosto ste vakvi be,neli zatoa sluzi forumov.Ama ja podbravte zenata(facepalm)

19. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

DA019407-2013-46D7-B6C8-EEFB01DC0927.jpeg
    Ги користи некоја?

20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Нас Бекутан ни беа добри се додека не прооде. Потоа му беа гломазни за одење.
    Памперс пелените му го правеа газето жар црвено. Исто и влажните на Памерс му правеа реакција. На Бекутан немаше реакција и само такви користам за него кога користам влажни (ги зибегавам и го бришам со вода)
    Така што нека се роди бебе па ќе му најдеш соодветни пелени. На почеток купувај мали пакувања додека не најдеш нешто што ти се допаѓа и му одговара на бебе.
    BСум пробала пелени Пуфиес ама сега и тие не му одогвараат зашто се ист модел со Бекутан па му пропушаат кога се движи.
    На Виолета мојов доби алергиска реакција.
    Babylove сега па почнав да користам зашто имаат новите дишечки слој па ќе видиме како ќе се покажат.

stevemila, pile30 and Mimmi39 like this.