Мислам дека треба да почнете, така? Aj i jas za sleepy da pisam, Na bebe gi testiram Nokjnata stoese 12h, dnevnata 7h Namerno ja ostaviv taka dolgo vtorava. Ne propustija. Podebeli se od Pampers zelenite i pokruti Cisto e gazeto sega za sega. Mirisaat nekako cudno duri i preku alista kako na hemikalija ne znam ni jas Ako prodolzat da se dobri kje kuoam i za batkoto.
Јас почнав со Памперс 0, ништо не пропушташе. 1 премиум исто. После 1 Драј, ни Д од Драј навечер. пропуштаа кога му дојдоа кнапче, а и ми пропуштаа тие неколку пати лулето кога му го кренав нагоре, и фонтана утоп цел и престанав да го кревам. Сега сум на 2ка драј, океј е, еве му стануваат и кнап,мада странично во неколку наврати пропушти сенфот кога убаво ќе заврши работа у моментот, а убаво го местам тоа како гаќичка, не е до мене а за навечер ставам Премиум сега подолго време кога не менувам. Да ги завршам ќе пробам овие Слипи шо ги фалите а Памперс влажните мене ич не ми се допѓаат, многу ми се крути некако... и не ми се допаѓа мирисот, триј триј да излезе од газето Виолета ми се убедливо најубави влажни, Памперсот само за лице го користам @Bubce38 Зависи колку често менуваш пелена. Еве 2ката е 100 внатре драј и е 900 денари. Би требало 20 дена да трае. Млеко јас комбинирано и доење и ад правам, Аптамил тоа е 800 и нешто денари 800гр 2 по 400гр ако го отвориш мора да се потроши за 7 дена ќесичката Зависи и од АД Имаш поевтини, имаш и поскапи
Ми треба една информација ако не е проблем да ја добијам. Колку пари месечно се трошат за двомесечно бебе за пелени и влажни ( ако се користат памперс ). И колку пари треба за АД млеко доколку бебето е само на АД? Некое од поскапите млека за таа возраст. Или кажете ми по колку пелени и колку млеко од прилика се троши. И дали исто пелени се трошат втори ,трет и четврти месец Фала однапред
Бубче ад млеката се тука некаде со цена. Најскапото нека е 1000. По кутија недела, па ајде и кутија ипол нека е . Значи од 4000-6000 ама тоа максимално. Пелените најскапи и они 1000ка . Ама за трошење ич не знам колку . Ете нека се два.
Како што расте бебето пелени се помалку се трошат бар кај мене е така, сепак секое бебе не е исто. Првите два месеци јас трошев и по 10 и повеќе пелени, мојов какаше на секое јадење. Исто и е со адаптираното млеко на почетокот бебето јаде на секој два до три часа и кај мене траеше 3/4 дена млекото ( Аптамил 800г користам околу 886 мислам е). Исто и за влажни марамчиња јас земам обично Виолета тие се најчесто на акција и се околу 60 ден парче. Како што расте бебето нели почнува и цврста храна да јаде така млекото помалку се троши ( мојов е 9+ и сега пие 3 пати на ден млеко другото му е цврста храна) трошоците се различни кај секој не е само храна и пелени, тука е и козметиката ( може да има понежна кожа или дерматит па тогаш е поскапа). Има многу ситници кој влијаат на трошоците за едно бебе. Како и да е не е ефтино бебе да растеш.
100евра у најмала рака. Другарка даваше околу 5000 за аптамил на 2м бебе месечно, потоа го сменија со хумана кое е поевтино, ама како расте бебето и повеќе млеко бара, додека не почне со дохрана на 5,6м. Сега не знам, не сме паднале на муабет колку дава за ад. Пелени кога е помало повеќе кака и почесто се менат. Малата ми е 7м и по 4,5 памперси и менам дневно зависи дали кака, некогаш па и 3 пелени дневно трошам ама тоа е ретко. Памперсите се поскапи околу 1000, за еден месец 2 големи пакувања обавезно одат од било кои пелени. Ако се користат поевтини пелени заштедуваш 500,600ден.месечно
Значи со по 10.000 месечно ќе се подмири едно бебе,чајче ,капкички,козметика ( ова за втор ,трет и четврти месец) . Зборам за се што треба ( освен гардероба ) . Да не знаеш дали во Зегин на пример може да земам нешто како ваучер до 10.000 и да го дадам на друг , па тој да си пазарува?!
Okolu 900 mleko od 800gr @Bubce38 Podatok kako toa kolku trosi ne postoi. Zosto? Sekoe dete razlicno jade i rqlazlicno trosi peleni. Moeto na 2m jade po 150ml, necie drugo po 90ml Necie se budi na 3h navecer, moeto na 6 pa na 3 Necie ima 8 stolici na den, moeto ima 2,3. Me sfakas? Paket odi mesecno, mozda malku od vtoriot itb..
Сваќам ,да. Па ние за нас не знаеме колку би потрошиле за јадење , не па за бебе. Затоа прашувам од прилика да слушнам ваши мислења. Немав никаква претстава колку би требало. Сега веќе ми е јасно. Тенкју
Многу е тоа мила. Не е толку мислам. Околу 6000 мислам јас ако бебето е на ад. Ако е доенче помалку. Еве пр за Евче: капки 700 ден памперсите околу 1200 ден (кан бебе) за влажни може 200 ден и ад млеко (само на ад млеко е од пред 2 недели) ми доаѓа околу 3000 (засега ) и нешто кашички шо купувам бидејќи пробува вкусови 300 ден сум дала за каши досега. Козметиката ми е од ко се роди навистина скапа беше ама еве за две недели правиме 6 месеци уште ја користиме истата од тогаш. Значи 10000 е многу во секој случај според мене.
Еспумисан (давам еднаш дневно по совет од педијатар бидејќи почнавме да пробуваме вкусови тие се 290 ден) + линекс бејби дропс (околу 300 се не знам точно) и пливит д3 на приватно 110 ден (оти ме мрзи да одам кај матичната по рецепт )
@Bubce38 сепак на крај индивидуално е. Ама секако 10 000 и те како ќе завршат работа. На капки и чудби не ни помислив оти ги сметам за ситници а пари и на нив одат. Јас кога влегувам во Зегин без 2000 не сум. За неделен трошок. Влажни , пробиотик, некое кремче, вода за АД, па пумпичка за носе, физиолошки итн, нешто инцидентно секако затребува и така. Ако треба помош за пазарење кажи тука сме.