Дафи, ме изнасмеа. Да му кажеш на муж дека постои специјална влажна тоалетна хартија. Немој вака шоља да ви затне Јас ве пратам со новиве марки на пелени, му раскажав на муж ми што сум прочитала, ама нејќе да чуе! Нејќел да експериментираме ради заштеда Бејби лов и нема компромис...
Slipi na golemo pocnaa da se prodavat ka femina bebinjata,pred dva dena zemav hipp od zegin I mi dadoa tester odma isproban I denes odma po golemo pakuvanje. Pred to a bevme na pampers I ne propistile fala bogu ama mnogu mirisa mm cell vreme me tera pelena da menuvam deka bebe mirisaa taa dali ednas mockana. Znaci em dobra peklena em isplatliva slipi.
,,Фала, фала,, - Нема за што Откако пишав јас ,,рецензијата,, сите се потепавте за Слипи, бар едно кафе почастете од заштедениот динар @wannaBeMomma јас и ти исти носеви немаме, така да за мене Слипи мирисаат топ, исто и влажните на Памперс сензитив @ludoto19 на машко курето обавезно нагоре се мести од каде куре удолу а ако ти пропушта треба поголемо пампи!
Никогаш не сум го местела нагоре, ни на првото ни на второто. Па еве ги фала Богу арни си се. Што дека ти ќе го наместиш нагоре, кога на секое ќе си се мести лево-десно, горе-долу. Има луфта во пелениве за еднократна употреба. Ова нагоре местење важело за стариот начин на повивање со тетра пелени.
Седиме и жими се му тутнав памперс во рака и влажните да каже на што му мирисаат Одговор: памперсот на нешто убаво, влажните на нешто чудно @Annath и јас се водам по твојата логика, толку луфта има во памперсот што и да го ставаш нагоре пак ќе си падне ама кај кој и педијатар да бев така сите ми викаат, па јас го ставам, колку додржува да е угоре толку ^^ стварно се надевам дека никат нема да не прочитаат, у весник со сите почести и церемонии ќе се откажат од нас
Јас тука 3 пати препрашував да не треба нагоре сите ми се чудеа па ќе се моча така. Ама знаеш совет од мајка и околина нагоре па прашав и во болница и бабицата за секој случај. Секој пат одговорот беше надоле.
биогајата се околу 600 пример ,1 месечно одат Јас трошам многу пелени. Му менувам често затоа.2-3 пакети џамбо месечно. Не му се полни секогаш не ги чекам Туку за курето-мене само првите 2,3 нед ми рече педијатар нагоре потоа надолу
А оти се става курето нагоре? Јас не ставам. И без тоа му мртка внатре. Утре прва ќе се нацртам за Слипи. Ќе кажам @emkaemka ме прати.
Првите месеци и на мојава ептен често ѝ ги менев а и многу се какаше. Сега нема потреба толку. Ај што е арч, туку и не кака секој ден, па на 5,6 часа и менам, а ноќеска 12 часа спие со ист памперс. Како и да е 2 кутии кан бебе купував месечно, по 78 мислам има во една, втората до пола одеше. Туку и тие капките многу скапи. Јас не купувам за мојава дека нема грчеви па и не знам како одат цените
@Bubce38 kako so pisa nekoj,sekoe bebe razlicno.Nie prvite meseci moze i nad 10 iljadarki trosevme.Nikogas ne izracunav.Strasna rabota.Mleko na 4,5dena-Aptamil.Edna bratucedkameotrce so zborenje kako taa nema pari za nejzinoto dete da pie Ad.Biogaja 700mislam bea,d3 Babytol 70p i tie mislam,uste 5,6vida kapki za grcevi,pamper mu menuvav na sekoe davanje mleko.Pusto neiskusna,da ne sedi bebe mokro.Eve sega 3,4pati pie mleko i Aptamilot poveke ni trae.Ama sega za kasicki trosime.Si ima bebe trosoci koj kako saka neka si kaze Za Sleepy...ne e rabotata za stedenje.So deka kupuvav Pampers,samo za imeto li,koga ne bev zadovolna.Se prefrliv na Can Bebe.Se do 3ka bev zadovolna.Koga kupiv 4ka imase ko pesok vnatre cudno nekako.Inace pak ne propustaa.Sega sme na Sleepy.Zasega prezadovolni.Vlazno na Pampers
До сега пробани : -pampers new baby dry првите 3 месеци -puffies доод 3 до 5 месеци ми пропуштаа неколку пати(бебето имаше потечна столица) -can bebe супер до 3ка после нешто не беа во ред инаку не пропуштија ( бебето сега има поцврста столица бидејќи јаде 2 оброци ) -becutan новите се ок,сега ги пробав ама ништо посебно,мирисаа кога е мочкано -sleepy пробани и за цената имаат солиден квалитет. -pampers pants се ок. Од толку пробани незнам на кои да останам
@sanja.burgundy видов дека си купила tesco пелени можеш ли да споделиш какви се и колку беше цената? Ми ги фалеше и другарка
И ја тоа викам си ја имам ја Фемина Шо слушам луѓе од страна не бе два три пати, утоп и баталив И јас често менувам, некогаш и на 10 мин ако пак завршил голема работа не сакам у каки да седи
Јас искрено Tesco пелените ги земав затоа што овде (Чешка) се најевтини. И среќа што ептен се погодија! Многу сум задоволна, ниту еднаш немаат пропуштено, ама баш ништо. До вчера ги користев бр. 1 од 2-5 кг. Тие беа 25 пелени за отприлика 205 денари (8 денари од пелена) Од вчера купив поголеми (тие од сликата) за 3-6кг. Беа на акција, 78 пелени за 435 ден. (5ипол денари од пелена) Разликата е во тоа што има жолто и зелено пакување. Првите што ги користев, помалите, беа жолто пакување. Тие беа со индикатор и внатрешниот дел како со мрежичка. Овие зеленово пакување, се внатре памучни и без индикатор, ама еве веќе 2 дена ги користи и сѐ уште не потфрлиле. Уште еднаш ќе пишам, многу сум задоволна, ништо немаат пропуштено, дури и на носење повеќе од 6 часа, кога не сум имала можност да ја пресоблечам Кога бев во МК, ги проба и "Can bebe", од кои што доби осип. Па најдобра замена беа "Baby love" од dm. За сега ќе продолжам со овие од Tesco, многу добро се покажаа, а ѝ цената ептен ми одговара