Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.925
    Допаѓања:
    111.375
    Земи, мали и се сигурно, тие се ептен малечки, јас само едно пакување искористив од нив :)

На Skorpija25 и duffi им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене слипи не ме бендисуваат. Ќе потрошам што купив и после ќе си земам "обичен" памперс. Баш супер ми се виде сега.

На mssuniquee, queen007, Igle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. AleksMama

AleksMama Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Здраво мамички вака бебушот е 4 м и уште од раѓање користиме Papmers baby dry но некако во последно време не сум задоволна од нив пропуштаат и забележав дека им излегува гелот, нз какви други да пробам некако сум скептик,на поклон добив Pufis ама бебчо се нафрли црвенило цело газенце и тоа од 3 пелени само, други немам пробано страв ми е да експериментирам за да не се нафрли пак, ваше мислење!? Благодарам

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    39.933
    Дефинитивно се откажувам од Слипи. На 2 часа и менам пелена, пропуштаат. Ноќеска помалку мочка и не ми пропушта сабајле, само 1,2 пати мислам. Ама преку ден повеќе моча и напред пропуштат. Кан бебе 5,6 часа може да ги носе и да не трепнат а не па да пропуштат. Слипи се поевтини, ама денес 6,7 пати ја пресоблечам, а кан бебе кога носе 4 пати. Воопшто не ми се исплаќаат

На AleksMama и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Мами какви пелени да купам за во болница и за првите денови дома? Колкаво пакување за во болница? Кој број?
    Ништо незнам се плашам некогаш од мојата неинформираност...

6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    За во болница земи си помало пакување 2 ка, па ако му одговараат на бебето продолжи со нив и дома.

На Angel.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Морам да се пожалам од новите бејби лав пелени. Сменети се само незнам дали дошле кај нас, јас од Германија се вратив и таму цело паковање искористив и не ги бива.
    Онакви се со три впивачки канали како памперсот кога ги сменија, и тие тогаш ги прекинав, сега незнам што ќе правам со некоја нова пелена. Капацитетот за течност е мал и нон стоп утоп беше детето, посебно ноќе и дење на спиење :(
    Ќе купам од старите залиха зашто кај и да е ќе ги наредат новите на полици у дм.

На queen007, AleksMama, emkaemka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Да не треба поголемо бројче да земете?
    Напротив е поголем капацитетот на моч со 3 впивачки канали. Разликата со памперсот им е што Бејби лав е поширок модел и подлабоки се ластиците помеѓу бутките и ради тоа е помала веројатноста да пропушти кога е полна.
    Другарка ми е презадоволна ( во Келн живее ) од Бејби лав пелените малата и е 19мес и само со нив е од старт. Баш ќе ја прашам знам зафчера купуваше и не ми спомна ништо.
    Еве и мојов е 13мес и сум презадоволна од Бејби лав. Најкомотни и најширок модел ( во струк и бутчиња ) е од сите останати пелени. И Кан бебе, Слипи ( сега ги земав за проба зашто тука ги фалеа, тесни и крути ) , Актив драј ( презадоволна сум од прв ден ги користиме само што навечер почнаа да му пропуштаат од страните ), Премиум памперс ( мн мкрисаа на моч ), Тенера ( крути и како најлон ) и Дајперс ги имав пробано ( како цигла се меѓу нозе кога е полна пелената ). Тесни модели и поактивно дете, движи, лази итн и секоја пропушташе. Тоа е мое искуство. Бејби лав премиум ќе ги тераме до одвикнување здравје.

На AleksMama и Klarisaa им се допаѓа ова.
  9. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    514
    Имаат пелениве 4+ број или само 4ка и 5ка ?

10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Да мила имаат и 4+

На Klarisaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Незнам, со памперсот ни поголем број тогаш не помогна, а знам дека као таков принцип треба повеќе моч да држи ама моето искуство е спротивно, мислам апла онака не држат. Сега купив 5+ од стариве додека ги има, ќе набавам уште бар за ноќе таква да му ставам па ќе видиме, Пафис и Слипи повеќе ми држат течност од новите Бејби лав

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.488
    Бев приморана да пробувам други пелени зошто памперс премиум почнаа да ни пропуштаат ноќе, а поголемиот број му клапа, зошто нели манекен со 6,5кг е мојов :lol: и решив да ги пробам слипи. Дефинитивно се подебели од премиумот, ама имаат поубаво лепење. Вака мекички се и:!: најбитно не ни пропуштаат ноќе како премиумот што почнаа секоја ноќ. Се случува понекогаш, ама не секоја ноќ. Изгледа сме измеѓу бројче и додека не потпораснеме ќе се држиме за овие, а после (особено за летоска) ќе се вратиме на премиум.

На AleksMama, kukla21, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Зар ќе сум толкав баксуз таман најдов соодверни пелени и сега да ги расипат :(
    Чим е таква работата и јас ќе земам неколку кутии Бејби лав, па се надевам нема од новите да се разочарам.
    Памперсот преку ден ги користев последниве 1м-2мес и немаше гајле од 3-4ч носење. Ама навечер секоја вечер беше скоро утоп од што му пропуштаа дур ги користевме ноќе.

14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene mi se predobri.Cudno mi e kako im propustaat.Bebe gi nosi od 8 do 8.12 sati ne i menuvam.Dosega ne propustile.Sega sme na 4+

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AleksMama

AleksMama Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Мене Памперс бејби драј не ми пропуштаа ноќе затоа што бебушот не мочка многу ноќе, ама затоа па преку ден ги менам преку 2 часа не дека е полн памперсот туки пуштаат од гелот и плус синко доби црвенило и ми е страв да го чувам повеќе време да не си отворам поголем проблем кај бебушот.Земав Канбебе ама некако ми се покрути и подебели од Памперсот сега останува уште да ги пробаме. Верувајте дека од сите искуства напишани овде се ми се чини дека нема саалам памперс за бебчињава наши, ќе бараме се додека не ги пронајдеме најдобрите.

Последна измена: 11 мај 2018
    На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    еве 2-3 недели сме на новите бекутан и многу сум пријатно изненадена. ниеднаш не пропуштија а ги тестирав до мах. поважно не се исфрли. засега останувам на нив а и со цена ми се супер.

На AleksMama, emkaemka и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.
  17. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас за големата дури да ги откажеме пелените бев на новите Бекутан и сум препрепрезадоволна. Сега и за бебето си купив пакување од најмалите. (Ова од ќеф за да си бидам спремна кога ќе ни пристигне) :$:inlove:

На AleksMama, emkaemka и didisi им се допаѓа ова.
  18. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    514
    Дали имате купувано Памперс пелени во Кам маркет,и дали се истите што ги има во зегин ? Ми се видоа доста поевтини.

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    K
    Kolku se?

20. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    514
    4ка со 90 пелени околу 990 ,ама сега видов дека и во рамстор се толку,дури и нешто поевтини,на акција се.