За летово мислам битно помекани и тенки да се. Греота да ги спуруваме. Кај топло, уште пелена им фали за навечер да не пропушта дека подолго седат, преку ден ќе се снајдеме
Оставај ја почесто преку ден без пелена ( пред да и смениш ) едно крпче имај при рака ( тетра ) во случај да мочка дур е гола. Јас минатото лето еве и сеа така го оставам при секое мењање на пелена. Да се излуфтира сепак греота 24/7 пелена на себе имаат. И нас склет ни е со улошка неколку дена, а не па нив. Памперс актив драј најдобри ми беа, ама кога почна како пропелер навечер да се врти многу пропуштаа. Ама и потесен модел се од Baby love. Baby love се супер широки ама се дебели и немаат дишечки слој ( нигде на паковање не е нагласено ни на нивната страна ) затоа мора некој за летово потенки и со дишечки слој. Ама мене ми е и битно да се поширок модел, дишечки, тенки и кога ќе е полна да не стои како цигла меѓу нозе
Бејби лав се потенки од доста пелени на пазарот. Ме чуди што велиш дека се дебели. Џанбебе, Бекутан, Дајперс, Лалин - сите се подебели од нив. А Пафис се тука некаде. Јас лично сум многу задоволна од Пафис како од Бејби Лав, има и мали пакувања, па пробај ги. А имале или немале дишечки слој не менува многу, оти секако пелената ги спурува, па топло е. Летово планирам да го научам мали преку ден да биде без пелена, на гаќички. А за ноќе, евентуално за денска дремка да носи, ама ќе видиме. Сакам да ги тргнам денските пелени пред да почне во градинка, се надевам дека ќе успеам.
Се мислев на разликата помеѓу Бејби Лав и Памперс актив драј. Бејби лав се подебели од нив. Но, Памперсот почнаа да му пропуштаат и затоа сменив. Бејби лав ги користам и сум презадоволна ќе терам од есен пак со нив, но сакам за летово потенки. Точно дека ги спурува, но сепак каде каде е подобро да носат пелени со дишечки слој. Ќе земам обавезно Пуфис читам ги фалите доста па ќе пробам. Веќе кај и да е само по пелена и мајчка ќе е, па барем дизајнирани нека носи малиов Има едни гаќички многу се супер за одвикнување ( ги купив ) па ако ги немаш ти препорачувам да ги земеш супер се и ефтини. Убави во бои и памучни однадвор, внатре се како со ппдебелка мушамка. Само незнам доколку се измочка дали би цурело од страни, мада продавачката рече дека нема и она со нејзините ги користела. Од страните на бутчиња се како пелените. Се мислев јули да пробам со мојов, но мислам мал ќе е 16/17мес за да се одвикнива од пелена за мочкање. За какање си кака од 6+ на нокшир. А, го приметам дека ќе кака одма на нокшир и еве рутина му е па си знае си покажува накај нокширот и чека Па може за на плажа ќе му се таман гаќичките.
Слипи 4+ неможам во ниедна аптека на Зегин во нашиот град да најдам. Аптекарката ми кажа им кажале од таму ќе имало застој некој и незнае колку време нема да има. Некој да не знае нешто повеќе?
Само ја ли сум најзадоволна од виолета? Лето зима со нив истеравме веќе 2 години... Здравје планирам да го одвикнувам летово
Nie koristeme pampers i zadovlni sme pre mnogu ,pred nekoj den rekov aj da probame so slepy dobri se ne se losi i ne propustija ama pak se vrativme na pampers inace gi falat dosata puffies sakav edno malo palkuvanje da vidam kakvi se ama nemase vo zegij i si kupivme pampers pak ama ke probam i so puffies
Откако синко почна ноќе да шета по кревет, памперс премиум почнаа да пропуштаат. Пробав слипи, ама и тие секоја трета ноќ беше мочан. Пробав бекутан, уште првата пропушти. Сега ги тестираме бејбилов. Тројката до сега не пропушти, ама многу му оставаат линии. Незнам дали е до бројот или до топлото. Пробавме и 4 ама му пропуштаат, широки му се кај препоните. Се мислам дали да се држам до нив за сега или да пробувам понатаму. А и јес бејби ги пробавме ми даде една пријателк. И тие не ни пропуштија, па може да ги истестирам и нив. Ова со пелениве раат да не е човек. Не за друго за празников цел хотел го разбуди додека се пресоблакавме. Такво викање не сум чула од него. Едвај ја наместив пелената и на цицка, па го облакав додека цицаше
Позади Бисер во стариот трговски карши Жито маркетот ( порано кинеска прод. беше ) неможеш да утнеш, едини бутик е за деца со гардероба и играчки. Не ме фаќај за збор 200 или 250ден беа. Внатрешено е како фротир матерјал, надворешен матерјал е мекан, а измеѓу имаат мушамка. Ептен се убави и практични. Убав матерјал се внатрешниот за нивната кожа на интима. Па за на плажа, па и за надвор со мајчка да шеткаат се интересни Сакам деновиве да докупам уште некој пар.
Мила не е баш таква мушама дебела. Тенок матерјал е ( измеѓу матерјалите и намената на гаќичките им е за кога се во процес на одвикнување од пелени. Како такви и се продаваат. Ги земав по препорака од искуства на другарки. Многу попрактично отколку низ цел стан мочки кога се во обични гаќички и по нозе да им тече моч. Сепак не би им се оставале на нив 24/7 сигурно. Ама здравје ќе видиме како ќе е.
Nema ni vo Strumica.Jas zemav 5ka.Mali pakuvanja se golemi nemaat.Kao poisplatlivi.16peleni 130 i nesto den
Пуфис има сензитив? Земав, На бебе му се погодија, супер се за бебе со меше и бутчиња ама изгледа ги утнав не се сензитив.