Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За летово мислам битно помекани и тенки да се. Греота да ги спуруваме. Кај топло, уште пелена им фали :) за навечер да не пропушта дека подолго седат, преку ден ќе се снајдеме :)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Оставај ја почесто преку ден без пелена ( пред да и смениш ) едно крпче имај при рака ( тетра ) во случај да мочка дур е гола. Јас минатото лето еве и сеа така го оставам при секое мењање на пелена. Да се излуфтира сепак греота 24/7 пелена на себе имаат. И нас склет ни е со улошка неколку дена, а не па нив.
    Памперс актив драј најдобри ми беа, ама кога почна како пропелер навечер да се врти многу пропуштаа. Ама и потесен модел се од Baby love. Baby love се супер широки ама се дебели и немаат дишечки слој ( нигде на паковање не е нагласено ни на нивната страна ) затоа мора некој за летово потенки и со дишечки слој. Ама мене ми е и битно да се поширок модел, дишечки, тенки и кога ќе е полна да не стои како цигла меѓу нозе :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Бејби лав се потенки од доста пелени на пазарот. Ме чуди што велиш дека се дебели. Џанбебе, Бекутан, Дајперс, Лалин - сите се подебели од нив. А Пафис се тука некаде. Јас лично сум многу задоволна од Пафис како од Бејби Лав, има и мали пакувања, па пробај ги. А имале или немале дишечки слој не менува многу, оти секако пелената ги спурува, па топло е.
    Летово планирам да го научам мали преку ден да биде без пелена, на гаќички. А за ноќе, евентуално за денска дремка да носи, ама ќе видиме. Сакам да ги тргнам денските пелени пред да почне во градинка, се надевам дека ќе успеам.

На Lolipop23, sofi2107 и duffi им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Се мислев на разликата помеѓу Бејби Лав и Памперс актив драј. Бејби лав се подебели од нив. Но, Памперсот почнаа да му пропуштаат и затоа сменив. Бејби лав ги користам и сум презадоволна ќе терам од есен пак со нив, но сакам за летово потенки.
    Точно дека ги спурува, но сепак каде каде е подобро да носат пелени со дишечки слој.
    Ќе земам обавезно Пуфис читам ги фалите доста па ќе пробам. Веќе кај и да е само по пелена и мајчка ќе е, па барем дизајнирани нека носи малиов :)
    Има едни гаќички многу се супер за одвикнување ( ги купив ) па ако ги немаш ти препорачувам да ги земеш супер се и ефтини. Убави во бои и памучни однадвор, внатре се како со ппдебелка мушамка. Само незнам доколку се измочка дали би цурело од страни, мада продавачката рече дека нема и она со нејзините ги користела. Од страните на бутчиња се како пелените. Се мислев јули да пробам со мојов, но мислам мал ќе е 16/17мес за да се одвикнива од пелена за мочкање. За какање си кака од 6+ на нокшир. А, го приметам дека ќе кака одма на нокшир и еве рутина му е па си знае си покажува накај нокширот и чека :clap: Па може за на плажа ќе му се таман гаќичките.

Последна измена: 1 јуни 2018
    На malifesent и Annath им се допаѓа ова.
  5. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Слипи 4+ неможам во ниедна аптека на Зегин во нашиот град да најдам. Аптекарката ми кажа им кажале од таму ќе имало застој некој и незнае колку време нема да има. Некој да не знае нешто повеќе?

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    A zosto kupuvas 4+. Isti se so 4 samo podebeli

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И мене Бејби Лав ми се чини дека се најтенки од сите. Пуфисот се подебели. :wasntme:

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Од каде се Софи гаќичките, што пари и дај сличе да ги видиме :)

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Само ја ли сум најзадоволна од виолета? Лето зима со нив истеравме веќе 2 години... Здравје планирам да го одвикнувам летово

На Верче4 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  10. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Nie koristeme pampers i zadovlni sme pre mnogu ,pred nekoj den rekov aj da probame so slepy dobri se ne se losi i ne propustija ama pak se vrativme na pampers inace gi falat dosata puffies sakav edno malo palkuvanje da vidam kakvi se ama nemase vo zegij i si kupivme pampers pak ama ke probam i so puffies

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас сум најзадоволна од Виолета, скоро година дена како само нив ги користиме.

На Верче4 и simonka93 им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Откако синко почна ноќе да шета по кревет, памперс премиум почнаа да пропуштаат. Пробав слипи, ама и тие секоја трета ноќ беше мочан. Пробав бекутан, уште првата пропушти. Сега ги тестираме бејбилов. Тројката до сега не пропушти, ама многу му оставаат линии. Незнам дали е до бројот или до топлото. Пробавме и 4 ама му пропуштаат, широки му се кај препоните. Се мислам дали да се држам до нив за сега или да пробувам понатаму. А :!: и јес бејби ги пробавме ми даде една пријателк. И тие не ни пропуштија, па може да ги истестирам и нив. Ова со пелениве раат да не е човек. Не за друго за празников цел хотел го разбуди додека се пресоблакавме. Такво викање не сум чула од него. Едвај ја наместив пелената и на цицка, па го облакав додека цицаше:rofl:

На *Ench@nted* и emkaemka им се допаѓа ова.
  13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Позади Бисер во стариот трговски карши Жито маркетот ( порано кинеска прод. беше ) неможеш да утнеш, едини бутик е за деца со гардероба и играчки. Не ме фаќај за збор 200 или 250ден беа.
    20180601_164344.jpg 20180601_164411.jpg
    Внатрешено е како фротир матерјал, надворешен матерјал е мекан, а измеѓу имаат мушамка.
    Ептен се убави и практични. Убав матерјал се внатрешниот за нивната кожа на интима. Па за на плажа, па и за надвор со мајчка да шеткаат се интересни :D
    Сакам деновиве да докупам уште некој пар.

На CurlyBlossomGirl, Annath и emkaemka им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Jas musama ne bi stavila na dete. Beter e od pelena. Luftiranje 0.

15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Мила не е баш таква мушама дебела. Тенок матерјал е ( измеѓу матерјалите и намената на гаќичките им е за кога се во процес на одвикнување од пелени. Како такви и се продаваат. Ги земав по препорака од искуства на другарки. Многу попрактично отколку низ цел стан мочки кога се во обични гаќички и по нозе да им тече моч. Сепак не би им се оставале на нив 24/7 сигурно. Ама здравје ќе видиме како ќе е.

На emkaemka и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nema ni vo Strumica.Jas zemav 5ka.Mali pakuvanja se golemi nemaat.Kao poisplatlivi.16peleni 130 i nesto den

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Пуфис има сензитив?
    Земав, На бебе му се погодија, супер се за бебе со меше и бутчиња ама изгледа ги утнав не се сензитив.

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Јас ко што знам нема.

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    http://pufies.com/en/
    Незнам само дали кај нас ги има сензитив.

На Среќичка и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На сајтот вика има

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.