Епа како што читам, зависи од дете до дете и пелена до пелена....Значи, џабе прибираме искуства, детето ќе покаже која пелена му одговара.
Баш така. На секое дете не му одговараат исти пелени. Силум прилика зедов Пафис, многу мирисаат сега. Порано кога ги користев со првото и еден период кога малово ми беше 6 месеци, не мирисаа вака. Освен тоа, сабајле кога ја вадам пелената, детето е мокро, не е суво на газето, жива вода е. Не беа вакви, дали ги расипаа, или мене пакетов таков ми се погодил, не знам. Одвај чекам да ги потрошам и пак да си се вратам на Бејби Лав, а зедов џамбо пакување.
Јас земав пуфис,зошто веќе ги имав користено кога беше помало. Само што ќе наместам за 5 мин корне на мочки,незнам што ќе беше ова .Ептен со пелениве неможеме да опраиме. Планирам и бејби лав да пробам ако не се враќам на кан бебе.
Dali samo mene mi smrdat pampers ili ima i drug ... znaci edvaj cekam da gi potrosam stavam pelena posle 15 min korne smrdi kako da e pokakano bebe a nema nisto plus na mocki celo vreme na 2 saati menuvam dzabe ....
И ние сме на бејби лав. Планирав да земам Пуфис за летово. Читајки тука убедена бев дека ќе правам фенси летно бебе. Ама изгледа ќе почекам. Или барем ќе земам мало, па ако не се погодат да не се туфкам многу.
Како се Пафис во големина споредени со Памперс или Слипи? Слипи ич не ми чинат за големиов. Се одлепуваат, свлекуваат, ужас. За малата се супер
Слични се. Може за нијанса помали. Јас 4ка имам. Може затоа што почнува од 7кг, а ако не се лажам памперс се од 8.
Гледав многу ги фалите Пуфис и ајде и јас да земам, начекав попуст во Дм 555 ден. Прв пат ги земам и фала богу единствените пелени кој не мирисаат на ништо, за разлика од сите други што сум ги земала. Ги ставив за навечер и супер се погодија не пропуштија тенки се и многу се интересни. Земав 4 со слончиња се.
@kukla21 да пријавам Немало Пафис во Рамстор ( Капитол ) на попуст ( вработената така му рекла ). Ги купи во ДМ ама ко за малер само тие 2 паковања 5ка биле. Со фотоапарат се. И нема внатре 4 теми само 2 се. Еве ги Одма му ја стаив Ја споредив со Baby love иста ширина ( папмперсот ми беа потесни и затоа ги сменив ) и што највеќе ми се допадна дека ич ама ич не мирисаат ( Baby love имаат некој мирис ). Нагласено е дека се со дишечки слој таман за летово супер. Ама ми е уште на мисла за навечер дали ќе издржат па ќе пробам деновиве. Инаку ако овие дезени кој се на паковањево за 5ка....не се баш wauuu
Внатре ќе има 2 дезена, а има 8 вкупно, од 4 теми. Ко на сликата од амбалажата. Дундево мое е специфично за пелени. Еве 4-5 ноќи спие со овие. Не сме имале мака. Зарем завршила акцијата во Рамстор? Во с.мол ги гледав во средата.
Па му кажав прво да вјди доле во Рамсторот, зашто во ДМ само тие два пакета 5ка пелени беа. Па влегол прашал и му рекле дека не се на акција. Па ги зема од ДМ овие. Ќе видам деновиве во ДМ ако донесат уште шари од 5ката ( цела недела ќе биле на акција ) па ќе земам неколку паковања да се има Еве му ја стаив за спиење па ќе видиме сабајле 06.30-07ч како ќе биде. Се надевам нема вечерва да пропуштат. Ептен ми се допаднаа па ако нема мака вечерва ќе терам со нив.
@sofi2107 еве одбери и прати го пак мт. http://pufies.com/en/products/baby-art-and-dry/design/collection/