Babylove се најшироки како модел. Јас ги сменив Puffies зашто се многу тесни. Мене како модел ми се најслични со Бекутан (во смисла и најдебели) ама еве тука има мислења дека се многу тенки. Сум користела и памперс сенситиве и обични памперс и бекутан и Пафиес и хелен харпер (тие беа топ ама веќе ги нема кај нас најтенки и најмеки),ги пробав и тие Слипи. Од искуство за активно дете што трча, се качува и слично најдобар модел се Babylove, другите сите му пропуштаат зашто не се доволно широки па барем кај мојов што има меше и бутчиња страните се измрдуваат бидејќи се тесни моделите.
А баш ќе ти пишев во зегин во аеродром кај сансет тенискотот дека ги има сладоледите во кутија , ама не видов ни цена ни број
Моево е со моторче во газот 24/7 значи премногу активен е од Пуфис и од Бекутан до сега сум најзадоволна од нив за други што знам сум пробала и Кан Бебе,Дајперс ,Лалин и оние Јес Бејби од Зегин. Но искрено најзадоволна од овие две фирми сум. Е сега Бекутанот новиот ми се има случено од онир малите пакетчиња да ми пропуштат 2-3 но од кутиите никогаш ми немаат пропуштено. А и каде каде се поефтини од Пуфисот. А за Пуфис можам да кажам дека од тие во ќеси само што се сум ги користела лани од август месец до сега март. Па менував едно друго т.е гледав до кај 500ка да фаќаат. И сега последни земав од Бекутан и не планирам да земам никакви други додека има од кутиите и толку да ги фрлиме сум решена.
Не знам која мајка пиша ама пуфисот воопшто не се на акција. 58 или 54 парчиња беа околу 590 ден, а 40 парчиња 429 ден. Однапред се извинувам ако не сте виделе за колку парчиња станува збор. Не за друго го запотерав мм и он да купи ми вика каква акција жено не се на акција, али пак земал, мора
Super se sega za sega. Nitu visat nadole, nisto. A ne sednuva na gaz, trca se kacuva besnee 24/7 Sleepy mi se super za malata ama se mislam i nea puffies da i zemam deka se potenki. Ama kje izdrzat li nokjni mocki? Vo DM vcera gi zemav 555, 5ka so 50 parcinja
Подебели се од БејбиЛав и потесни. Споредба на петките правам, сега случајно зедов Пафис, инаку на БејбиЛав не им откажувам љубов. Може Дајперс да ги пробаш, ама се бајаги подебели и покрути и потесни се.
Да не пукните ме убедите од муабетиве и мене да одам после да зимам Не за друго за дезенов поеќе Користиме 5ка памперс актив , што бројче од Пуфис да земам ? не ме питувајте за кг незнам колку е некаде 10-11 ќе да е .. 5ка и се малце широки али тмн ни се ги користиме месеци , 4 и беа тесни ..
Еве јас тазе од денес пробав пафис. До сега исклучиво бејби лов. Исти се. Или приближно исти. На пафисов ми фали ластичето позади. и пафисот помалку мирисаат на мочки. Каката не ни избега (додуша и одма ја соблеков).
На крајов на денов да констатирам дека бејби лав сепак се подобри. Некако како влажна е на препоните кога ќе ја одвиткам пуфисов. Дури и капки има. За вечерва остануваме на бејби лав.
Бебка носи 3ка слипи. Ептен и се таман. Пафис ќе и треба 4ка? Зш гледам 5ката слипи се поголеми и од памперс и од пафис
Моево носи сега Пуфис 4 ама има 11+ скоро година и над 10 кила и Слипи носеше 4. Таман му беа и двете.
Во Зегин памперс актив големо пакување плус влажни 2x64 за 915 ден. Со секое пакување Слипи гратис влажни марамчиња.
Ти често прашуваш за пелени. Сите ги купуваш за проба или да се најдеш во муабеѕ? Ако си ги пробала бар сподели искуство.
Немам користено пуфис, но во споредба со кан бебе и уес бејби ( ми имаат дадено за проба) заприметив дека слипи се доста поголеми. На малата слипи 4 и се таман, а кан бебе 5.