Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Ние си се враќаме на Виолета леле Пуфис катастрофа секоја ноќ жива вода се прави , дури и во носењето во раце да го потсетгнам му течи од сите страни. Порано бев презадоволна ама сега......

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво, внатрешните ластичиња остануваат од внатре , мислам дека ако не ја наместиш пелената како што треба има големи шанси да пропушти, инаку вип јас ги купив во ѓорце во аптека кај крузниот тек милам дека се вика астра фармација . инаку и јас користев памперс ама германските сега мислам дека друго производство се не се толку квалитетни , цаооо

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.746
    Внатрешните ластичиња е убаво да ги извадиш према надвор, оти ако се внатре, може да ти протече полесно и побрзо. Барем јас ги вадам надвор :)

4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    ^^И јас ги вадам надвор внатрешните ластичиња, така е правилно, ако се внатре шансите да протрече пелената се поголеми.
    Јас и за двете деца прво користев Памперс ама до 4. Тука застанувавме бидејќи ми пропуштаа и тоа на двете деца. :!:
    Еве и малиов сега, купив Памперс 4 утоп :o , а ако се искака е тогаш тешко мене :lol: и на него му пропшутаат и јас од искуство со ќерка ми си земав Дајперс 4...мене т.е. на малиот му се супер, не пропуштаат и не му го иритираат газето, а мене тоа ми е најважно.
    Така што јас препорачувам Дајперс сензитив макси 7-14 кг. топ се. :clap:

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Мамички а за новороденче кои памперси се најдобри?јас си ја спремам торбицата секој ден по нешто купувам ама памперси уште немам купено незнам какви да купам?поздрав

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас си купив Памперс за во болница од тие 0+ што се , и уште користиме Памперс, сега 5 ка :)

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.746
    Какви што планираш да користиш и понатаму, такви да си земеш, според можностите. Може било кои еднократни пелени, меѓутоа само Pampers има пелени баш за новороденчиња, со бр.1. А сите останати имаат од бр.2 нагоре. Изборот е твој :)

8. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Ви благодарам многу а тоа 1 значи до 1 година или..?и колку е цената на овие памперси?

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.746
    Броевите одат според соодветната килажа, а не според годините. Бр. 1 ти е од 2-5кг, бр.2 од 3-6кг, бр.3 од 6-9 (или 10кг не знам точно), бр.4 од 9-18кг, бр.5 од 11-24кг и бр.6 од 15кг нагоре. А за цената, Памперс се најскапи, нешто пониска цена се Пафис, после Бекутан и Виолета, тука некаде и Канбебе и Дајперс. Точна цена да ти кажам, не знам за малите, еве за бр.5 ти е 545 ден. за 44 парчиња Дајперс Сензитив (ова во КАМ).

10. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Аха ок ти благодарам многу.Ај за почеток можеби ке ги купам памперс...А инаку во што е разликата освен во цените :) ?

11. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    ^Разлика имаш и во квалитетот. Едни се потенќи, др подебели, има што повеќе впиваат, др протекуваат. Јас почнав со памперс и еве сеуште ги користам.

12. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Сега ја читав темава и видов кои највеке ги испофалија :) ...благодарам поздрав

13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас зедов кан бебе, има и од нив мало паковање за новороденчиња...
    инаку сестрами ги користи кан бебе за малата веке година ипол и е задоволна, па ке видиме ние , а исто и некои други што знам ги користат нив, а секако и кажуваат дека се поефтини од другите ;)

14. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Промоција викендов (22-23.12), од 10 до 16 часот, за тие што користат Бекутан пелени во маркетите: Веро Тафталиџе, Веро Центар ( Џамбо ), СП Маркет Тафталиџе и СП Маркет Расадник.

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Дефинитивно вадење надвор одма има разлика благодарам многу

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Вчера земав едни нови од Лидл, 12 памперса за 120 денари. Не се растргливи лепенките, малку се крути, ама не пропуштаат. Името ич не ми текнува како беше, ама ако се покажат добри и кога ќе има многу кака, ќе информирам благовремено :)
    Не знам колку се кај нас големиот пакет Памперс (оние во хартиена кутија), во еден детски маркет во Бугарија беа прилино ефтини, цената на еден памперс излегува 12 денари (ова е за 5ка големина). Ќе земев, ама немавме место кај да го сместиме :lol:

17. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    мамички може да пишете искуства од нанис памперсите? ме мрзи да читам од почеток :)

18. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Кои се тие внатрешни ластичиња не разбирам? :tmi:

19. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Тие што ги следат нозете околу бутчињата што се кога ја повиваш пелената што држат од протекување

20. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Jas mislev tie za ukras se :D inaku i jas sekogas gi stavam nanadvor za da ne ja zuljaat