Ние си се враќаме на Виолета леле Пуфис катастрофа секоја ноќ жива вода се прави , дури и во носењето во раце да го потсетгнам му течи од сите страни. Порано бев презадоволна ама сега......
Здраво, внатрешните ластичиња остануваат од внатре , мислам дека ако не ја наместиш пелената како што треба има големи шанси да пропушти, инаку вип јас ги купив во ѓорце во аптека кај крузниот тек милам дека се вика астра фармација . инаку и јас користев памперс ама германските сега мислам дека друго производство се не се толку квалитетни , цаооо
Внатрешните ластичиња е убаво да ги извадиш према надвор, оти ако се внатре, може да ти протече полесно и побрзо. Барем јас ги вадам надвор
^^И јас ги вадам надвор внатрешните ластичиња, така е правилно, ако се внатре шансите да протрече пелената се поголеми. Јас и за двете деца прво користев Памперс ама до 4. Тука застанувавме бидејќи ми пропуштаа и тоа на двете деца. Еве и малиов сега, купив Памперс 4 утоп , а ако се искака е тогаш тешко мене и на него му пропшутаат и јас од искуство со ќерка ми си земав Дајперс 4...мене т.е. на малиот му се супер, не пропуштаат и не му го иритираат газето, а мене тоа ми е најважно. Така што јас препорачувам Дајперс сензитив макси 7-14 кг. топ се.
Мамички а за новороденче кои памперси се најдобри?јас си ја спремам торбицата секој ден по нешто купувам ама памперси уште немам купено незнам какви да купам?поздрав
Какви што планираш да користиш и понатаму, такви да си земеш, според можностите. Може било кои еднократни пелени, меѓутоа само Pampers има пелени баш за новороденчиња, со бр.1. А сите останати имаат од бр.2 нагоре. Изборот е твој
Броевите одат според соодветната килажа, а не според годините. Бр. 1 ти е од 2-5кг, бр.2 од 3-6кг, бр.3 од 6-9 (или 10кг не знам точно), бр.4 од 9-18кг, бр.5 од 11-24кг и бр.6 од 15кг нагоре. А за цената, Памперс се најскапи, нешто пониска цена се Пафис, после Бекутан и Виолета, тука некаде и Канбебе и Дајперс. Точна цена да ти кажам, не знам за малите, еве за бр.5 ти е 545 ден. за 44 парчиња Дајперс Сензитив (ова во КАМ).
Аха ок ти благодарам многу.Ај за почеток можеби ке ги купам памперс...А инаку во што е разликата освен во цените ?
^Разлика имаш и во квалитетот. Едни се потенќи, др подебели, има што повеќе впиваат, др протекуваат. Јас почнав со памперс и еве сеуште ги користам.
јас зедов кан бебе, има и од нив мало паковање за новороденчиња... инаку сестрами ги користи кан бебе за малата веке година ипол и е задоволна, па ке видиме ние , а исто и некои други што знам ги користат нив, а секако и кажуваат дека се поефтини од другите
Промоција викендов (22-23.12), од 10 до 16 часот, за тие што користат Бекутан пелени во маркетите: Веро Тафталиџе, Веро Центар ( Џамбо ), СП Маркет Тафталиџе и СП Маркет Расадник.
Вчера земав едни нови од Лидл, 12 памперса за 120 денари. Не се растргливи лепенките, малку се крути, ама не пропуштаат. Името ич не ми текнува како беше, ама ако се покажат добри и кога ќе има многу кака, ќе информирам благовремено Не знам колку се кај нас големиот пакет Памперс (оние во хартиена кутија), во еден детски маркет во Бугарија беа прилино ефтини, цената на еден памперс излегува 12 денари (ова е за 5ка големина). Ќе земев, ама немавме место кај да го сместиме