Мислам повеќето не менуваме пелена навечер. @Sparkles27 Ќе видиш дека и газето им е суво на бебе бидејќи пелениве имаат голема впивна моќ. Ко ќе заспие бебе нема да сакаш да го пипнеш, не па пелени да менуваш. Како викаат „не дирај лава док спава“
Мојот спие околу 12 часа ноќе па толку и седи пелената, некогаш плус пола саат-саат сигурно. Тоа на 3 часа менување е ептен за новороденче, после ноќе не се дира лава док спава
Каде ги има Дајперс? Не сум купувала 4 години од нив Мене не ме бендисаа Памперс премиум, газето ѝ се полни со топчиња од гелот. Понекогаш и таа мрежичката ѝ е влезена во газето Мислам подобри за нијанса беа актив драј. Сепак си останувам на Бејбилав, без конкуренција ми се, но мора да купувам некогаш и заменски бидејќи немам Дм во околина. Само мочани пелени преку ноќ ни јас не менувам.
@Kitten од Зегин купував дури користевме. Мислам и во Кам маркетите имаше. Дури не се одвикнавме од пелени нив ги користев, најмногу му одговараа дека без мирис, од парфимирани имаше осип.
@Sparkles27 mojava mnogu cesto ne ni mocnuva navecer sabajle se budi so suva pelena a eve cica uste. Jas menuvav dur bese epten beblak i toa samo koga ke se prosernese. I so dvete isto pravam ni ednas vospalena regija nemale ni dvete.
Добро баш ме зачуди зошто на предавањава кај што одев сите посочуваат менување на пелена до 3 саати пред цицање.Вајда мислеле на новороденче но знам кажаа дека е нехигиенски бидејќи кожата не дишела.Иначе ни ја не би будела така бебенце се додека само не се разбуди секако.
Супер се Дајперс пишав пред некое време. Новите се подобри, потенки не мирисаат на мочки. Веќе трето пакување користам.
Купив јас Дајперс од Еурофарм за синот. Некако брзо идат неговиве сега со градинкава уште побрзо. Некако крути ми се, чудни и се разлабавуваат. Али ајде ќе им дадам шанса
Ние уште 4ка користиме, гледам во Тинекс се 429+ 40 денари на картичка, ќе земам од тука мора да се пробаат
Кога се роди почнав со памперс ама еден период каките почнаа да пропуштаат.Од тогаш земав дајперс можеби имаше некои 3-4 месеци и до ден денес не сме ги смениле можеби му годи на неговата конструкција или незз што ама дали пропуштиле 3 4 пати за две години.Ние сме презадоволни од нив.
Знам, знам, собирам и јас поени ( нема кај немам картички ) ама мислев поевтини искачаат во тинекс дека се намалени