Jas od kan bebe ne sum nesto zadovolna gelot vnatre mi se slucuvalo pocesto da se zgrutcuva, porano bea dobri, no sega gi rasipaa pozdrav
Ги имате ли пробано пелените што ги има во каталогот на Карфур? Гуд бејби пишува на нив, 5ката се 40 пелени за 300 денари. Имаат обичај да донесат некоја многу нискобуџетна козметика па да не е и со пелените исто? Инаку пишува дека биле 600ден па на 50% попуст се 300.
а што мислите за памперс premium care? јас тие ги земав ама земав 2ка оти ми рекоа дека 1цата биле ептен мали ги стргале бебињата. и се случува некогаш кога многу ке се измоча да излезе од пелената? тоа се случува со сите или само со овие? или јас многу лабаво ги врзувам пелените
Памперс премиум се најскапите од Памперс, и се во најмал број до сега ги немам користено . Само Памперс new baby , и после Памперс baby dry и од нив сум задоволна. Може ако се големи , или да не ги стегаш доволно да пропуштаат ...
најубави се и најпамучни и јас единица земав њу бејби и со повреме се спремав со двојката на памперс премиум
Пелената треба д абиде средно врзана ниту лабаво ниту престегнато јас ги користам истиве и знае кака да ни пропушти ама мојава кака многу и наеднаш и нормално е што прпоушта зашто во рок од 10 мин од нова пелена станува пелена на која нема бело место моркача не ми пропуштиле но ако ија стегнам повеќе и помалку кака испрскува од нив инаку по материјал се едни од најдобрите пеленки
Да се самоцитирам Купив од пелениве и можам на драго срце да ви ги предложам. Турски се, како за споредба се помеки од Бекутан а и од Дајперс а 5ката се и малку подолги во однос на Памперс портокаловите (такви имав дома па ги мерев за споредба). Синоќа и ставив од новиве да видам дали ќе издржат цела вечер и ок се покажаа. Сакам само да напоменам дека ние во принцип не сме имале проблем со пелени ни со осип ни со протекување така да може и не сме најдобар репер.
И јас синоќа земав од овие пелени.Преку ноќ пак си ставив Виолета, не ми се ризикуваше, но еве преку ден сме со нив и ок се. Засега Инаку од памперс се има малата нафрлено, па сега чекам да видам како ќе реагира на овие.
Od se sto procitav,se uste se mislam kakvi peleni da zemam za novorodence.Se dvoumam pomegu Violeta i Pampers...ili da gi kombiniram?
Еве уште еден извештај од нас. Вчера од само едно какање ни пропуштија пелените од Карфур, сега ќе ги ставам преку ден и ќе ги менувам почесто за да ги потрошам, а од Виолета дефинитивно не се откажувам. Каталина, еве ние сме со Виолета од почеток, а памперс пробавме еднаш(една пелена) и имавме страшен пеленски осип. Веројатно се е тоа до кожата на бебето, некои поднесуваат некои не. За мене Виолета се најубави. Сакав да ги пробам и Дајперс, но не сум толку храбра за експериментирање(незнам што ми стана со овие од Карфур)
Ние на пошеток користеме Памперс скоро се до 6 месеци,кога ги открив Дајперсот почнавме и со ни и каде каде бев позадоволна во однос на Памперс повеќе апсорбираа,а па не ги споредуам со Бекутан кои се далеку помеки со и подобри ластичиња ! До крај користеме дајперс иако немаа поголеми од (11-24кг) среќа ќерка ми не добиваше алергија па немавме проблеми со ниедни
Ја не се двоумам се решив ко ке биди Д денот ке си земам пуфис многу се убави и меки ги имам видено внук ми ги користи а сега почна и деверицата а она претходно користеше само виолет и беше доста задоволна а од бекутанот ич не се задоволни и она и сестрами а сестрами и мнгу мму смена на внук ми дури не му најде соодветни со пуфис е премногу задоволна
Ние од почетокот користевме Pampers-Premium care и беа добри. Потоа земавме пак Pampers ама active baby и многу ми се допаѓаа дека се меки и многу убаво мирисаат, но пропуштаа од страните кога беше какан малиот. Земавме и Пуфис, но исто пропуштаа од страните, дури некогаш и до грбот имаше пропуштено, а Бекутанот ми беа многу крути. Сега користиме Дајперс и можам да кажам дека се супер, доста впиваат, поголеми се и не пропуштаат од страните. Исто морам да ги пофалам и Baby love од ДМ, многу се добри, големки се, може се малку покрути од памперсот, но не пропуштаат ништо. Сега останува да ги пробам и Huggies какви се, бидејќи ги фалат доста.
Почнвме да користме дајперс сензитив јас сум задоволна не пропушта ама само осип да не ни дадат супер ќе биде
и ние користиме дајпер одлични се ме интересира дали постијат 4+ ние користиме 4 од 7-18кг мислам дека се али помеѓу ноџињата секогаш има црвени линии мислам дека ја стегаат па затоа дали постои 4+ тие се од 9 кг незнам доколку на памперс има и на канбебе
Во каталогчево на зегин има некои Daiper Air од 9-23 кг и се означени како макси + провери во зегин види што имаат
Сум заборавила да ти кажам искрено, да побараш назад низ странициве има напишано. Јас ги купив на акција некоја...