Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Jas od kan bebe ne sum nesto zadovolna gelot vnatre mi se slucuvalo pocesto da se zgrutcuva, porano bea dobri, no sega gi rasipaa pozdrav

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    260.694
    Ги имате ли пробано пелените што ги има во каталогот на Карфур? Гуд бејби пишува на нив, 5ката се 40 пелени за 300 денари. Имаат обичај да донесат некоја многу нискобуџетна козметика па да не е и со пелените исто?

Инаку пишува дека биле 600ден па на 50% попуст се 300.

3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    а што мислите за памперс premium care? јас тие ги земав ама земав 2ка оти ми рекоа дека 1цата биле ептен мали ги стргале бебињата. и се случува некогаш кога многу ке се измоча да излезе од пелената? тоа се случува со сите или само со овие? или јас многу лабаво ги врзувам пелените :D

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    42.281
    Памперс премиум се најскапите од Памперс, и се во најмал број :) до сега ги немам користено .
    Само Памперс new baby , и после Памперс baby dry и од нив сум задоволна.
    Може ако се големи , или да не ги стегаш доволно да пропуштаат ... :)

5. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    најубави се и најпамучни :*
    и јас единица земав њу бејби и со повреме се спремав со двојката на памперс :clap: премиум

6. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Пелената треба д абиде средно врзана ниту лабаво ниту престегнато јас ги користам истиве и знае кака да ни пропушти ама мојава кака многу и наеднаш и нормално е што прпоушта зашто во рок од 10 мин од нова пелена станува пелена на која нема бело место моркача не ми пропуштиле но ако ија стегнам повеќе и помалку кака испрскува од нив инаку по материјал се едни од најдобрите пеленки

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    260.694
    Да се самоцитирам :) Купив од пелениве и можам на драго срце да ви ги предложам. Турски се, како за споредба се помеки од Бекутан а и од Дајперс а 5ката се и малку подолги во однос на Памперс портокаловите (такви имав дома па ги мерев за споредба). Синоќа и ставив од новиве да видам дали ќе издржат цела вечер и ок се покажаа.
    Сакам само да напоменам дека ние во принцип не сме имале проблем со пелени ни со осип ни со протекување така да може и не сме најдобар репер.

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    И јас синоќа земав од овие пелени.Преку ноќ пак си ставив Виолета, не ми се ризикуваше, но еве преку ден сме со нив и ок се. Засега :lol:
    Инаку од памперс се има малата нафрлено, па сега чекам да видам како ќе реагира на овие.

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Od se sto procitav,se uste se mislam kakvi peleni da zemam za novorodence.Se dvoumam pomegu Violeta i Pampers...ili da gi kombiniram?

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Еве уште еден извештај од нас. Вчера од само едно какање ни пропуштија пелените од Карфур, сега ќе ги ставам преку ден и ќе ги менувам почесто за да ги потрошам, а од Виолета дефинитивно не се откажувам.
    Каталина, еве ние сме со Виолета од почеток, а памперс пробавме еднаш(една пелена) и имавме страшен пеленски осип.
    Веројатно се е тоа до кожата на бебето, некои поднесуваат некои не. За мене Виолета се најубави. Сакав да ги пробам и Дајперс, но не сум толку храбра за експериментирање(незнам што ми стана со овие од Карфур) :P

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Дали некој ги има користено пелените на Хелен Харпер??? И каде ги има во Скопје?

12. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ние на пошеток користеме Памперс скоро се до 6 месеци,кога ги открив Дајперсот почнавме и со ни и каде каде бев позадоволна во однос на Памперс повеќе апсорбираа,а па не ги споредуам со Бекутан кои се далеку помеки со и подобри ластичиња ! До крај користеме дајперс иако немаа поголеми од (11-24кг) среќа ќерка ми не добиваше алергија па немавме проблеми со ниедни

13. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ја не се двоумам се решив ко ке биди Д денот ке си земам пуфис многу се убави и меки ги имам видено внук ми ги користи а сега почна и деверицата а она претходно користеше само виолет и беше доста задоволна а од бекутанот ич не се задоволни и она и сестрами а сестрами и мнгу мму смена на внук ми дури не му најде соодветни со пуфис е премногу задоволна ;)

14. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Ние од почетокот користевме Pampers-Premium care и беа добри. Потоа земавме пак Pampers ама active baby и многу ми се допаѓаа дека се меки и многу убаво мирисаат, но пропуштаа од страните кога беше какан малиот. Земавме и Пуфис, но исто пропуштаа од страните, дури некогаш и до грбот имаше пропуштено, а Бекутанот ми беа многу крути. Сега користиме Дајперс и можам да кажам дека се супер, доста впиваат, поголеми се и не пропуштаат од страните. Исто морам да ги пофалам и Baby love од ДМ, многу се добри, големки се, може се малку покрути од памперсот, но не пропуштаат ништо. Сега останува да ги пробам и Huggies какви се, бидејќи ги фалат доста.

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Почнвме да користме дајперс сензитив јас сум задоволна не пропушта ама само осип да не ни дадат супер ќе биде

16. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    и ние користиме дајпер одлични се ме интересира дали постијат 4+ ние користиме 4 од 7-18кг мислам дека се али помеѓу ноџињата секогаш има црвени линии мислам дека ја стегаат па затоа дали постои 4+ тие се од 9 кг незнам доколку на памперс има и на канбебе

17. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Во каталогчево на зегин има некои Daiper Air од 9-23 кг и се означени како макси + провери во зегин види што имаат

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    260.694
    Има 5ка Дајперс, а 4+ не сум сретнала. 4+ има на БејбиЛав пелените од ДМ маркет, одлични се.

19. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    фала на одговорите а колку пари се бајбилав и колку пелени има

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.266
    Допаѓања:
    260.694
    Сум заборавила да ти кажам искрено, да побараш назад низ странициве има напишано. Јас ги купив на акција некоја...