Јас сега последно ги земав ГоодБејби од Карфур 50 пелени за 300 денари , од 9-18 кг , сега не ми е битно многу какви се , ќерка ми носи само за спиење пелени па и најчесто веке не се подмочува
И јас земав од Карфур за 300ден, 60пелени. Овие ги користам за преку ден и многу често ги менувам, зошто ми пропуштаат. За навечер и излегување од дома си користам Виолета, тие ми се сигурни. А инаку видов во ДМ за нашата килажа 100пелени се 955ден од тие нивните, па здравје да ги потрошам овие од Карфур, ќе земам од ДМ , и тие да ги пробаме.
Да ви кажам сум се разочарала од пелените во ДМ, Baby love, ми пропуштаат од страните, а некогаш и грбот што значи само Дајперс досега се покажале најдобри.
Јас на малава и земав од Дм пелени , и задоволна сум башка и цената дупло поефтина од Памперс пакет да не излажам не знам точно ама мислам 80 пелени за 10 евра а Памперс 23евра 90 и нешто пелени е сега не се баш меки како другите ама не се ни лоши имаме уште цел пакет од Памперс и тие за спиење и ги ставам, а денски од Baby love
Здраво форумки, инаку хелен харпер не ги спомнувај беа ефтини да, но некоја си акција беше ама не се убави. позз
Од ДМ Baby Love 3 мислам дека беа околу 540 ден., а внатре има 50 пелени, а Памперсот 3 со 82 пелени во ДМ се 1040 денари. Вчера видов дека во Карфур се Памперсот поевтини и се 975 ден, ама ние купуваме со 20 % попуст па затоа ни доаѓа Памперсот околу 800 денари. Дајперс се најдобри, ама ги нема во ДМ.
На мисла бев да земам неделава од пелените на ДМ,Baby love но, викате не ги бива??? Убава цена се, 100парчиња 955ден. Од Виолета сум презадоволна, но сакав да земам некои поефтини поголема количина за преку ден , а Виолета остануваат за преку ноќ и кога сме излезени. Со овие од Карфур , Good baby дефинитивно се зезанавме, секое менување пелена ни е целосно пресоблекување, неможам да престасам да исперам .
Мм ги земал овие на Паперс sleep and play големото паковање , дури два комада, а приметив од завчера дека се појавува некој осип и црвенило само на ивиците кај куковите и кај што се лепенките од пелената, а плус приметив и дека пропуштаат и дека не додржуваат ни мокрача а камоли кака , баш сабајлево конечно моево буце се искака после два дена , ама имаше и на шведската пелена кака а и на бодито , па се соблакавме цели , не ми иде памет кои пелени да ги испробам не ми се ризикува со секакви , па да си јадам после грижи, старосватицава и се погодија овие на Папмерс ,а јас додека не ги потрошам овие ќе мачкам еден тон павловичева и на газе и напред и на кукови и секаде кај што фаќа пелената, гледам вчера и денес некако ни помогна, оваа на Павлодерм ...... немам памет кои да ги сменам, Дајперс нема за почетници ?
Искрено треба да пробаш и да видиш, некои ги фалат, а јас малку се разочарав. Малку се покрути од Памперсот и поголемки. Мене ми пропуштаа од страните и на грбот и некако ми беа теснички во половината. Вака се гледа дека се добра изработка и веќе ако купуваш земи помало пакување и ако ти се допаѓаат земи си поголемо. Дајперс би требало да има за почетници, ние користевме Дајперс сензитив 3 и таа е за бебиња од 4 до 10 кг.
мене бекутанот ми е мн крут земав оригинал памперс но ми се изфрли брунчиња а и финансиите не ми дозволуваат па земав кан бебе па добри се сеа секој сака се најдобро за најмалото чвечуле ама што да правиш кога немаш доволно финансии
Ги добивме на поклон, пакет од 50парчиња, па сега ги пробуваме. Вака добри ми изгледаат, за мочкање, ќе треба и со кака да ги тестирам па да кажам
Има и едни органски пелени од ДМ, да не ги пробал некој? Туку гледам за пелениве некои од вас имаат напишано оригинал Памперс, а и од другарки имам слушнато дека купуваат оригинал Памперс за нивните бебиња, па сакав да прашам зар постојат лажни Памперс?
ivanovicka a da probas so bekutan ili violeta, jas i meu go imavme istiot problem so Pampersot samo sto mene od edna pelena lom se napravi , bekutanot ni se odlicni voopsto ne se kruti, i za nisto ne bi gi smenila jas gi zemam 38 peleni za 345 den broj 3, a broj 2 se 332 den. Golemoto pakovanje e okolu 600 den so 80 peleni. Osven toa i sekogas imam gratis vlazni maramici
а кои се оригнал памперс? јас ги користам сега за сега памперс премиум кеар, и сега тие оригинал се или не?
И кај нас, и тоа во болница ни ги дадоа од Памперс со влажни марамици. Ама марамиците не стигнав да ги пробам една сестра дојде да ми земе 1 марамица и памперс кога ја носеа на преглед пред да не пуштат па така наместо една отиде цело пакетче. Хахаха
Денес бевме во Карфур и си земав Дајперс. Значи 56 пелени од 3 се 555 денари, а помалите пакувања се 270. Има 2, 3, 4 и 5 од Дајперсот.
мене дајперсот ми се преубави и да имаја поголеми ластичиња тие ќе ги купував наместо пампер, ама на нозете многу го стегаат стално беше црвен со црвена линија а со панперсот нема таква линија
И од бекутанот сме не задоволни, и тоа катастрофа, денес синми до гуша мокар, а пелената ставена само 2 саати, не памперс sleep and play не бекутан, немам више памет кои греота детето мокро секое соблекување АААААА ужас, сите ми ги препорачуваат Дајперс, ама незнам дали има мали, како за Андреј , направивме три недели, значи ни треба од малите, .... Ги гледал мажми оние во керфур турските ама не се осмелил да земе, дома сме со пелени еден куп незнам што ќе им правам, викам на секој саат да менувам ,греота детево облечи соблечи да му правам ... Пишете искуство, ...овие од бекутан на нив пишува 2 ни ги дадоа во болница ги пробавме и крути и пропуштаат а исти такви мм земал за дома ,па сга имам и памперс и бекутан , а и тоа и тоа катастрофа, моево маже е мочко голем , пелени мокри до гуша , а за какушки уште се молиме
Земи си Дајперс 2 од 3 до 6 кг, има 26 парчиња за 270 ден. па ако ти се допаѓаат земи си поголемо пакување.