^^ Јас од кога ви велам да си користите Бекутан вие не ме слушате... многу се подобрени и се исплатат кутиите во Зегин се често на акција.
Здраво, ги користевме зелените памперс што се active baby-dry, ми рекоа сменети се пакувањата и зедов плаво ама пишува само active baby, дали се тоа истите и ако не се како сте задоволни од новите ? Поздрав
Тоа е новата амбалажа. Сменети се малку пелените, потенки се и помеки.Пишувавме низ темата, прочитај. На мојот му се супер.
Треба да се спремам за бебка, па ме интересира дали сте користеле платнени пелени- тетра, и искуство со нив... Некако ми се поприродни за бебе... Ви благодарам
kako bi gi koristela ? Namesto Pampers? Ne mislam deka ti e ok idea. Bebe od nekolku dena do mesec + kaka i po 10 pati vo den.... Treba da se naoruzas so mnogu tetra zemajki vo predvid vreme perenje sushene vrienje toa kakushkite lesno ne izlagaat.... Ama sekoj si znae.....
Зошто??? Зарем по цел ден со нив ќе се мачиш? Башка треба и триаголници + мушама триаголници... Јас повој што ставав смрт ми беше кога требаше да ги пеглам...
Мора каките да ги извадиш од пелена, па да ја истриеш пелената во када, леген, па на 90° да се перат. После пеглање убаво за стерилизација. Зашто да се мачиш кога такво олеснување измислиле, стерилна и чиста пелена за една употреба, наменета за бебе, 100% безбедна Башка бебешката кожа поубаво диши во овие за една употреба, него во тие тетра пелени, ке треба да ставиш една обична памучна 8ца врз тетрата пелени и плус најлон, не го мачи бебето, земи си пелени од 21ви век
,,Не мора,, да ги пегла, некоја поназад баш кажуваше дека не ги пегла и на времето не сите ги пеглале. И јас не сум ЗА, не сум ни против уствари, кој како милува. Оно ипак кога ќе подразмислиш може и најдобро е со памучни пелени, АМА јас избирам се што е полесно да прифатам. Па и да барем денес памперсот се 100% безбедни, па има и толку многу видови што едни ќе пасуваат на бебе, а најбитно додека се бафтам со пелените кратам некоја минутка со бебе
Море ставав еден ден (и тоа без најлон, на секое менував), како божем да и олеснам дека беше со осип голем. Мака невидена, плус поспурена ми беше во газе и дунде, дури и се збрчкуваше кожичката, овие купечките доста поубаво впиваат... со тетрата останува мокра кожата...
Секоја чест ако се нафатиш на тоа. Многупати се подобри и поздрави од еднократните пелени. Меѓутоа како што ти кажаа многу е потешко и одзема многу повеќе време. Јас читав доста, но не се одлучив да почнам со нив и свесно знам дека грешам со еднократниве. Најди на ФБ група Moderne platnene pelene, многу мајки од Србија веќе ги користат, па ќе прочиташ многу совети и искуства, а какви дезени има само да видиш, ќе се заљубиш на прв поглед.
На дунде бекутан и пропушта целата во мочка е кога ќе станеме сабајле па затоа со совет од педијатар од завчера почнавме да користиме памперс супер е до сега.
Знам, многу читав за платените.... Многу се подобри за бејби, а и во Европа се повеќе ги користат... И нема да го оставам бебето сигурно водено или покакано подолго време.... Во дилема сум... И со свекрва ми и со мајка ми разговараме на таа тема.... знам дека одземаат многу време за чистење.... Ама се подобри .. Аааа шо слатко звучи хахаха
Ти си знаеш најдобро ама верувај не ќе може кожата саглам да и диши...ќе се спурит со 2 терта + триаголник+ мушама