Бекутан. Памперсов откако ги сменија, толку ми смрдеа, па сега со Бекутан сме. Не знам само летово кои ќе ги користам, зошто подебелки се овие.
Ноќта со миниес помина без утоп одсабајле но лепенката остана во рацете на Мама Маж ќе ме потепаше од кај сум ги нашла овие треторазредни пелени Ми се допаѓаат мекани се не пропуштаат ама кај лепенките се многу тенки и кога ќе му ја ставам се одлепуваат. Ајде ќе го потрошиме пакетчето за брзо. А реков да си земам на Бејбилов и плус повише се исплатат џамбото пакување.
Добри се Бекутан ама и мене ми се видоа дебели и не се решив да ги користам подолго. На мојава почна нешто почесто дундето да ѝ се исфрла, и само Канестен помага а тоа не ми се свиѓа да треба често да ја мачкам, па ако е раси гелот да пробам еве со Виолета или Пуфис, да им дадам втора шанса.
И кај мојата почна така скоро. Само канестен и помагаше. Сега ја мачкам со бепантен и нема гајле. Инаку ги пробав памперс премиум гаќичките. Врв. Мекички, џиџани и кај ластиците се полабави.
Не знам дали сте приметиле и дали е можно, од гелот на пелените да останува на газето или препоните? Кориатам Канбебе веќе 6 месеци и пред некој ден приметив како трошки гел на газето. Таман да почнам да паничам, сфатив дека е тоа. Имал ли некој ваква ситуација?
https://lillydoo.com/de/ Ова е сосем друга димензија од пелени, од се што досега пробав ( памперс сите верзии, бејбилав, лупи лу).
Majki sakam da ve prasam kakvi peleni koristete nie dosega koristevme pampers ama nesto ne sum bas zadovolna mnogu I crvene gazeto I se mislam da ne e od niv vlazni maramici ne koristeme mnogu retko ja briseme so krpa I so voda
Ne bi trebalo pampersot da e pricina za crveno gaze. Moze so krpceto i ja iritirate kozata. Jas od prv den koristam vlazni maramcinja i nemav problem,sepak za toa se nameneti. Na mojata gazeto i crvenese od bekutan kremata zemav za da zastedam i se pokajav,sega pak si koristam pavloviceva i toa slapam ne stedam. Inaku koristev i jas pampers no cenata im e bezobrazno skapa,probaj minies od ramstor cenata im varira vo zavisnost od brojot no kako racunav okolu 5-6 denari e eden pampers za razlika od “pampers” koj e 10-11 den. Edit: извинете за латиницата,по автоматизам беше читајќи ја членката
Може и да е од Памперсот. Смени пелени, пробај други. На секое газе различна пелена различно влијае. Еве низ темава ќе сретнеш дека некои се задоволни од Пуфис, Виолета, Бејбилов, Дајперс, Бекутан, Минис.. Сменете па видете. Јас кога сум менувала прво сум зимала мало пакетче за проба.
Земав Памперс гакички, зашто водиме борба за облекување и полесно се облекуваат ама ни пропуштаат навечер. Памперс Актив не. Па сега комбинирам, преку ден гакичките, навечер Актив.
Мајки, има ли посебни пелени за машки или грешка сум, се мислам имаше од некоја марка посебни за машко..сега користам памперс ама претопуваат нонстоп е мокар..