@Mama993 На мојот од Памперс газето лом црвено му се правеше. Од Виолета доби алергија секаде каде што му беше допрена пелената. Ендаш ставив и веќе не. КОристевме Бекутан, Пуфис, Бејбилов (од ДМ), Дајперс и од нив немаше проблем. Мој совет е да купуваш мали пакувања од неколку различни брендови и да видиш кои најмногу и одговараат. Ах знам дека пишуваш и во други теми па ако пие антибиотик може и од тоа да и е.
Моиве се и двајцата алергични на гелот од Памперс пелените. Големиот со Дајперс и Пафис порасна, малово со БејбиЛав пелени. @Meckicja побарај некои без гел. Пошто не си од Скопје, немате ДМ кај вас, види со Дајперс или Пафис, супер се.
Можеш да ми направиш споредба во однос на големината меѓу пафис и бејби лов? Користевме 6ка пафис ама нигде ги нема веќе, па сакав да земам 6ка од бекби лав ама се мислам како поголеми дека беа!?
Ако добро се сеќавам, бејби лав се покомотни, ластиците им се пошироки. Знам дека ги споредував, ама помалите бројчиња, веројатно и за поголемите важи истото.
И кај мене пред и по антибиотик и беше црвено газето неколку недели. Ги сменив памперсот и за пет дена го снема црвенилото. Не знам какви се не креми пробав, но не било до тоа.
Jas toplo ti gi preporacuvam cushy baby ni propustaat ni nisto nie od pampers stalno imavme crvenilo a I propustaat a sega tie veke dve tri ned kolku gi koristeme ne mi se e slucilo da propustat
Мајки во Еурофарм има со Даиперс две пакувања купени следува подарок ќебенце и може и боја да изберете.
Олоку 430 беа пред месец дена кога прашував можда се поскапени сега дека и обичните ги поскапеа.@eli25
Моментално ги користиме, 500 ден беа 34 пелени, број 5 Досега не пропуштиле, цела вечер му ги оставам, повеќе од 12 саати. Ги земав како припрема за нормални гаќички