Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057

Никако од турските, верувај, ми се смачи секое менување на 2ч да ја пресоблекувам Лина цела, по катастрофа пелени не постојат.
    Ние на таа возраст бевме со Виолета 1, оние за новороденче што се до 5кг, но Лина се роди 2490, па јасно ти е зошто тие ги користевме :)
    Ако имате 4,5кг-5кг, земи си Виолета 2ка, многу ни се погодени нас. Само ќе внимаваш, кога ќе ги ставаш, раши ги ластичињата.

2. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    ја на почетокот користев памперс њуборн бр.2 од 3-6 кг 108 ком. 1135ден а имаш и бр 1 од 2-5 кг незнам колку пари али одприлика исто пари јас користам дајперс али бр4 и екстра се или пробај бејбилов во дм ги има

3. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    И јас ги користам овие и презадоволна сум...Како памук се меки...А од болница бебето мое излезе со црвенило на газот, па честото пресоблекување и Судо кремата од Џамбо ми помогнаа...
    За црвенило ви ја препорачувам Судо кремата, ама дур има црвенило, после тоа пак павловичева...Околу 300 денари е..

4. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Јас користев памперс премиум каре се додека не стигнавме до број 3 оттогаш користиме дајперс сензитив презадоволна сум преубава пелена мислам дека дури го надминува памперсот . Инаку кога јас не можев дај а најдам судо кремата за пеленски осип ми требаше не за црвено газе ми дадоа мустела таа стварно чуда прави за два дена сите меурчиња и се повлекоа меѓутоа кожата почна да се лупи и да се појавува само црвенило е оттогаш се користиме од фитофарм кантарионово масло за црвено газе и понекогаш онака си го мачкаме газето иако не ни е црвено детската крема жолтата на фитофарм за секојдневна нега на газе а за црвенила на препоните и под мишките кремата на фитофарм со перу балзам истава може д асе користи и за црвено газе . Со кантарионовото масло црвеното газе ни се среди за точно 24 часа , а сега се масираме со кантарионово масло зашто ни е сува кожата ова е трет ден како се масираме и се многу подобри

5. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    кога јас не можев дај а најдам судо кремата за пеленски осип ми требаше не за црвено газе ми дадоа мустела таа стварно чуда прави за два дена сите меурчиња и се повлекоа меѓутоа кожата почна да се лупи и да се појавува само црвенило

судо крем имаш во зегин 300 денари 60мл

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Имам пишано, но гледам зборите за кремите, па повторно ќе ви пишам советот кој го добивме од педијатарот во Систина. Ние бевме катастрофа, а од креми ни кажаа само витаминска со перу балзам да ставаме, па еве 4 месеци сме само со неа и презадоволна сум.

7. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308

А каде да ја најдам таа крема со перу балзам? Сега ј акористиме павловичева оргиналната, и сум задоволна, ама може да се смени за понатака...

8. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308

Јас дур бев во болница и се јави црвенилото, па маж ми ја бараше во зегин и ја немаше...Само во џамбо ја најде...

9. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Тоа сакав и јас да кажам судо крем ја нема во зегин добри месец дена може и више јас не можев даја најдам ама не ни ја барам веќе

10. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    јас ја имам видено судо кремата и во еурофарм ама не се сеќевам колку беше

11. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Морам да ви пишам што ни се случи денеска, знаете нели пишував погоре дека ги користиме Sleep and play pampers и мм имаше купено две големи пакувања од по 68 пелени, е сега пошто ги потрошивме едните денес го отварам другото пакување и кога гледам дизајнот на пелената не е ист со претходните иако се работи за истите пелени, и викам добро може има и шарени и бели од истите. Андреј и така кенкав и плачлив и вчера и денес слабо спиен , му сменив пелена и се кљанкаме кога за неполни 20 минути кога рече дете пишти ли пишти нема застанување, леле викам ова пак иста песна ни на крај памет да ја извадам пелената одма ... ;( ;( плаче дете плаче така пола саат не пробав думкање , шетање, цице што не и на крај викам дај да видам да не му смета нешто, да не се искакал во меѓувреме па да пишти од тоа. Пелената беше само мочана ама он газето јајцињата и препоните , букнати црвени горат..... УПМ викам вртење кај мм и кај педијатарката и таа вика нека трча мм во аптека по перу балзам и мењајте пелени одма , ги зема мм Дајперс 2 и перу балзамот, го измачкавме детево, јадеше и еве го сега како бајче спие душичка ...боже си викам можно ли е исти пелени а да не се исти.....морав да напишам уште се тресам од нервози........ :devil: :envy:

12. UMUT

UMUT Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    мене ова ми се има случено со бекутанот ама срека не се изфрли инаку ко ми се изфрли од оригиналот памперс земав со памкуче и го измив со камиличка мислам го натопив памукот и го намачкав 2 -3 пати во 2 дена ми се намалиа ама морав да ги сменам сеа користам кан бебе не ми пропуштаат нема реакција ама гледам Виолета мн ми ги фалат па наредно пакување ке пробам со нив.Инаку сакам да ве прашам дали јас доволно не видам или неш др е бекутан 3 и кан бебе и пуфис 4 се иста големи мислам дека бекутанот пелените се поголеми за разлика од пуфис и кан бебе јас ги споредував така ми изгледаше дека една бројка се помали пуфисот и кан бебето или па грешам :D

13. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Можно е тоа со кан бебе зашто кога идеме во ремедика таму и ставаат кан бебе 3ка и ние користиме дајперс 3 ка и некако кан бебето по кнап и се и до дома редовно ни пропуштаат па во кола одма си ја пресоблакам

14. gabrielka

gabrielka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    дали некој знае каде има фани гакицки

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Фани гакичките обично ги препорачуваат ортопедите мислам така беше за колковите ај провери во зегин , стружанка , и на крајот види случајно дане ги има во медикус хелп како ортопедско помагало искрено не знам каде најсигурно ги има ама во некоја од овие продавници би требало

16. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Мамички да ве прашам,сакам за бебето да земам Pampers premium care,ама досега сме големи,а имаме уште 3 недели до термин,па се двоумам која бројка да ја земам,да не и бидат мали.
    Ај ве молам малку помош околу ова,нова сум во овие работи и некако не ми се баш јасни.
    Моментално малото има 3.600 грама.
    Поздрав

17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    42.284
    Земи си Pampers new baby ! тие се за новороденчиња , од 2 до 4 кила !
    И ме се водете стрикно по мерките од ехото за големината на плодот .и моево бебе го водеа како големо , и се роди со нормална килажа 3430 гр.

На koritsaki и lepadama им се допаѓа ова.
  18. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    и моето бебе се роди 3870 јас земав памперс њу борн жолто со зелена е паковката од 3-6кг 108 пелени 1137ден. во веро кај нбм тоа е најголемо пакување

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    јас користам кан бебе но во последно време не сум задоволна целата кака му е надвор од пелената иако и тие крајчињата ги вадам однадвор супер е и големината ама некако не ми се погодија,а предходно користев пуфис бев задоволна но повеке не ги донасаат во аптеката кај што купував и затоа ги заменив со кан бебе.

На NatasaSara, UMUT и Nedzhla им се допаѓа ова.
  20. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Земи дајперс сензитив ако има мало пакување запроба јас сум мн задоволна