Скопје, кај Канапе мебел..може точна локација да ти кажат пиши им на фб или инста или јави се.Има плус веб сајт www.ekopeleni.mk
Поевтини нема. Јас што најдов и на странски сајтови за нарачување, сите беа околу 10 евра по парче. Како и да е, на долг рок е многу исплатливо. Е сега имаш без дезени, тие што се цели од бамбус тие се 500 денари. Секако, мене прво ми беше најбитно да се од природни материјали, а потоа економичноста. @Sparkles27 зошто да купуваш обични за на одмор? Јас колку што сфатив овие се препорачуваат исто и за базен...
Ќе си земам за на плажа без апсорбирач, ама претежно гол планирам да ми биде а и не можам да перам на рака Ќе видиме здравје до тогаш битно сега супер се погодија и рутинава за перење ја владеам ко нови ми се една флека не сум имала до сега
Платнени памучни пелени со водоотпорен слој. Ги имаш во Скопје може да си прочиташ кај нив на веб сајт www.ekopeleni.mk и на фб lanababy ekopeleni види си, може и онлајн да си порачаш а може и од кај нив и во неколку продавници ги има мислам.
Zdravo mamicki Za pocetok na novorodence kakvi peleni koristete, koja brojka i dnevno odprilika po kolku menjate?
Јас почнав со бр.2 . Од 3 до 6 кг. Дневно првите денови идат отприлика грубо може 10+ пелени(не се сеќавам баш) зависи колку кака. Потоа помалце се трошат. Јас користев Памперс.
Ние сме моментално на Дајперс и мислам нај погодени му се до сега. Прво ги провавме ама многу мирисаа па земав бејбилајв они се најубави газето суво,ама курето како спарено му бесе дали дека се добира како крутки напред урината незнам. Земав пак Дајперс и еве второ пакетче не мириса воопшто.
Majki od kade kupuvate Diapers peleni? Konkretno za Strumica prasuvam. Vo Zegin ne sum videla da gi prodavaat ili mozebi sum greska. I dali ima mali broevi primer broj 1 ili 2 bidejki citav na forumot deka problem e i za brojce da se najde. Blagodaram
Јас почнав со бр. 1 памперс премиум. На почеток на три часа ги менував плус ако е какан почесто. Како што ти кажаа грубо 10+ пелени ќе менуваш на ден, потоа поретко дека навечер ако не е какано не се менуваат
Јас ќе одам во зегин и ќе проверам по која цена се оти на мене една колешка ми ги испофали многу биле добри иначе вие до која бројка од пелените сте стигнати да знам да прашам и по која цена одат и таа бројка и таа бројка што ние ја користиме
Јас и ноќе му менувам, уште му менувам 1 во ноќта сега сме 4м. Иначе почнав со Памперс 1, па по 2 недели со 2ка, и потоа уште 3,4 недели со 3ка 10+ памперси во денот користев па и сега сме тука некаде си кака повеќе пати во денот
Јас знам дека ако не е какан да не му менувам. За да не му се руши сонот и плус може навика да му стане и секоја вечер тоа време да станува