Јас пробав бејби дрим, подобар памперс не сум видела. Кога какаше или мочкаше од памперс се беше или мокра, или цела извалена, ептен и пропуштаа, памперс ги зимав 8е внатре имаше 40 памперси, овој сега 10е - 92 памперси.
Колку кг ти е бебето и од колку кг купуваш? За да знам од прилика за проба што да земам. Ги користам овие од Кауфланд засега али последна бројка е па сум во потрага по нови.
Пред месец дена беше 4900,сега секако е покачена килажата, таман и се на неа дека се до 9кг, не и се тесни, пробај прво со помал пакет да видиш како ќе ти ги прифати, мојата немаше никаква реакција, малиот пакет со околу 40 пелени мислам дека беа, беше 4е.
Мајки, кога преминавме од Памперс 4ка на 5ка? Зедов Памперс гаќички 4ка сабајлево, и ја здогледав 5ката баш. Дали се по комотни, по удобни? Ич не знам колку кг е малата, ама 10+треба да е. Овие 11+ ги пишуваше. Да земам да пробам најарно?
Дали има некои пелени што се за на плажа или за во базен? Или каде има онакви како најлончиња гакички за врз пелена за на плажа?
Има гаќички за на плажа, за бањање. Имаш на Бејбилов во ДМ, на Памперс или од Лидл на Лилипу ако идете Грчка. Јас ги имав тие од ДМ, но не му ги облакав, мал беше, на 7 и 9м го носев, па само по купаќи се бањаше, надвор одма го облакав и најчесто спиеше. Она играње и брцање у песок и вода, трчање низ плажа нема на таа возраст, така да мислам и нема да ти треба, мало ти е бебе. А бебе за у базент не е
Луѓе скренав од преслакање на бебе.... Не Pampers, не Бекутан, не Виолета, а бебе има 20 дена и 3800 гр. Свекрва ми сугерираше да му се дигаат тестисите нагоре со тоа и курето па си мислам да не е од тоа стално мокар? Го правите ли вие тоа, за оваа кг од кои пелени сте најзадоволни?
А да пробаш да земеш 4-5 еко пелени. Читајки тука и во соодветна тема никој не се пожалил дека накиснува бебе. И дали мењаваш често. Новороденче до 4 месеци се преслекува до 8пати во денот.
Две машки имам, никогаш ни куре, ни скротум не сум кревала нагоре. Тоа порано правеле, а зошто, не знам. Инаку, да пропуштаат пелените, оти нагоре моча, наместо надолу како што е нормално. Е сега, може и пелени број три ви требаат. Ама прво пробај да не го местиш никако курето, само стави ја пелената. Па следи да видиш дали ќе пропуштат. Ако и така пропуштат, тогаш поголемо бројче ви треба.
Дознав зошто пред скоро време Да им стоело право и дигнато кога ќе пораснеле. Ја им одговорив дека кога ќе дојде време нон стоп ќе им е дигнато
^Ги стегале така порано дека со три тетри ги повивале. Да му било право и дигнато. Убаво си им кажала Нека мафта на слобода.
Па ради стегањето така ги повивале, така може да се крева само, а ако е надолу, така стегнато не ќе може да мрдне, има логика. Во пелениве за еднократна употреба имаат фазла простор, нека се мафта
Da ne gi mestis pelenite loso,mene mi se sluci istata rabota kako tebe, jas na pocetokot duri ne mu padna papoceto predniot del go stavav pod papoceto i go podvitkuvav za da ne se topi od mokraca papoceto i mislev deka e do toa, ama koga padna papoceto pak protekuvase i vidov drka e do mene rabotata