Дајперс имате ли пробано или cushy baby јас бев презадоволна од нив ама веќе во маркетот од каде ги земав нема 3 само 4 носат и 5
Овие бројките за памперс многу ме нервираат на сега сме со 2ка на памперс и знае да и протече понекогаш. Ни завршува пакетчето и незнам од кое да земам 2ка е од 4-8кг 3ка е од 6-10кг а малата е 6+ ако не ке одам на поголемиот се надевам нема да и е многу голем или ке го сменам со канбебе. Ова ти е баш шизик на ризик ама мора да пробаме што да се прави
Преку ден освен Бекутан ниту едни не му пропуштаат. Навечер имам проблем со сите, не заспива без шише во последно време и плус се буди за едно млеко уште
За чудо мојата пак навечер додека спие не полни пелени може и 6-7ч да поминат а пеленета да е полу празна ама ја менувам да не стои така, обично од 14 до 17ч кога е будна тогаш пребрзо ја полни и знае да и претече иако сум сменала пред 2ч а може и помалку. Или кога ја шетаме тогаш обавезно ја полни цела изледа и одговара дрмањето со количка
Мамички ајде ве молам дали користи некој Еко пелени и искуство со нив??? Немало потреба од памперс, без црвенило ( добро индивидуално е тоа но сепак). Ми изгледаат многу практични. Но немам некој да ми кажи од искуство. Секој коментар би ми бил добредојден. Фала мами.
Бони ние одамна 3ка користиме а мојата е помала од твојата 5ипол е сега. Од 2ка само 1 пакет потрошивме мали и беа. Виолета користиме. Има посебна тема за нив, побарај ја. Инаку @Sparkles27 и @KidA ги користат може да споделат искуство. На ФБ има српска група Модерне платнене пелене исто и таму можеш супер совети да добиеш.
Na bebceto mu stavam pampers peleni no nesto mnogu mi loso mi mirisaat,epten tepat na hemija po mene. Od vas sto imate upotrebuvano poveke vidovi na peleni ,koi nemaat los miris ,koi bi gi preporacale?
Kaj sin mi se javi crvenilo za koe mislam deka bese od cesta stolica sto ja imase eden den i drugiot se isfrli okolu anusot kako prsten pedijatarot ni rece deka ne e strasno od prlenite bilo i ne ni dade nisto, za posle edna nedela sitnite bruncinjz se i izlupija i strasno bese za gledanje stasavme na kozn,oti veke nemozev daxtrpam ednomesecno bebe da bide vo takva situacija. Po preporaka na kozen trebase da stavsn platndni prleni no ne staviv oti mislev deka ne e od pelenite no peleni na Pampers epten loso mi mirisaat duri kako na boja ns lepilo mnogu loso. Zdravje kozickata za edna nedela se obnvi ,ps zdravje da seobnovi kozata celosno da ne e rozeva nova koza sakam da gi smenam ptlenite.
Јас пак да се јавам за бејби дрим памперсите, некни бебо беше од 10 навечер до 10 сабајле со еден памперс, не пропушти а беше наполнет ептен, подобар памперс не сум пробала.
Кан бебе се подобри,Дајперс корнат на мочки. Земи едно мало паковање кан бебе и спореди ќе видиш. Во Кит го има намалени пелени Еви Бејби само незнам какви се,ги користела некоја?
Мене дајперсот помалку ми пропуштаа ама и се многу дебели покрути,за времево сега полесни се кан бебе тенкички.