Земи Pampers Active Baby. Pampers Slip&Play се катастрофа. Една моја пријателка ги користи за ќерката и не е задоволна. Многу пропуштаат. Што се однесува до бројот, земи од 2-5кг. За новороденче такви пелени купуваат.
Оддамна сакав да пишам кај нас нема дајперс но земав виолета луѓе раат бре ни да тече ни да претече хахаха сеа за сеа се ок 550 ден ги зедов внатре има 50 пелени ама стварно ми се допаднаа и на бебушко му се супер нема повеке црвени линии и помочани пижами хихи
Не си ме разбрала како што треба. Јас сакав едно време да купам Violeta пелени, ама бидејќи син ми се навикна на Дајперс не купив такви пелени.
Оние кои користат Памперс new baby 2, во Зегин има големо паковање од 108 пелени и како подарок оргинал павловичева, 1185 денари...
^За виолета пелените неможам да ти дадам совет, зошто појма немам какви се, а за памперс дигам десет прста. на син ми иако има скоро 18 месеци му ги немам сменето. За почеток можеш да си земеш мало паковање 2 и види дали ќе ти одговараат.
Земи Pampers. Едно време ги користев и навистина се добри. Нема шанси да пропуштат. Violeta пелените ги немам користено.
Мене Памперсот и на двете деца ми пропштаа, само бебешките Pampers new born baby од 2-5 кг. ни беа добри. Еве и со двете деца стигнавме до 3-ката Памперс, и на двајцата памперсот им пропушташе и утоп беа. Купив и Sleep&Play од Памперс, бетер, едвај некако преку ден ги протуркавме да ги потрошиме. По совет на другарка ми купив тогаш Дајперс сензитив и бев презадоволна. И сега пак за малиот од 3-ка почнав со Дајперс и стигнавме до 5-ка, ни капка немаат пропуштено, ниту го стегаат ни иритираат. Јас Дајперс сензитив пелените за ништо не ги мењам, 5-ката се 555 ден во Зегин, 40 пелени.
мамички ние би требало да имаме сега околу 5,5 кг, и користиме пелени од 3-6 кг, па сега ми се при крај, да си купам поголеми така? тие шо се од 4-9 кг??
За ќерками ги немаше па морав да купам тоа што има иако многу тешко ми паѓаше знаејќи колку штети избелувана пелена а сите на жалост се такви тука кај нас.Видов пред некој ден дека во DM има пелени кои не се избелувани т.е.хлорирани и ти е се следи на список за бебушот кога ќе се роди само незнам дали имаат соодетна килажа видов дека има од 4 до 6 Midi паковање,секако се биолошки тестирани со сертификат а цената им е исто прифатлива,мислам дека беа 550 ден 42 парчиња.
ние од раѓање па до пред една недела користевме кан бебе комфорт драј од 3-6кг и беа супер, ама сега кога купивме последно поголеми од 4-9 кг немаше комфорт драј и купивме еластик, ама се катастрофа, бебушко во една нок 3 пати беше утоп и сега така ми стои паковањето од 86 пелени за џабе отидоа парите и сега имам дајперс сензитив и се преубај, по 3 саати не му сменувам пелена и една капка нема надвор, еххе за разлика од претходно на 1 саат му сменував
и јас си се вратив на дајперс. памперсот последно многу ни прокиснуваја и зошто да ги купувам најскапите кога е воден???? кога користев порано дајперс бев задоволна се надевам и сега ќе бидам
Јас се разочарав од Памперс...Сега купив Пуфис мало пакување да ги пробам, а ке купам и дајперс бидејќи сите ги фалите..Во тинекс ги немаше.. Дали некој користел Пуфис до сега да ми каже какви се?... Памперсот new baby 2 ме разочара ептен..Незнам што да кажам..Како да се различни памперсите...Едни се ок, друг пакет кога ќе купиш катастрофа....
i jas primetiv deka se razlicni pampersot,porano ne bea takvi,sin mi nosese pampers active baby se dodeka ne pocna da kazuva sam,so malata pocnavme so pampers new born potrosivme 2 pakuvanje,se isfrli na gazeto,moze i ne bese do pelenite i sega sme na pampers premium care 100%cotton,i so sudo kremata se sredivme
Јас само памперс и ставам и ја менувам 5 пати во денот. Изборот го оправдувам поради комфортот на бебето самата пелена е многу мека дури и кога е полна а кожата и е сува. Други пелени што пробавме како камче стануваа тврди кога беа мочани. Инаку пелена не ми протекла до сега освен еднаш кога и ставив поголема одколку што треба.
и моето дете се нафрли,се мислам од памперс сенситив.сега зедов кан бебе,супер се,црвенилото го нема веќе.позз