Јас сакав уште на 4кг да му земам ради бутките дебели, ама почекав уште малу. Килажата си нема врска дефинитивно на памперсите, пошто не е секое бебе исто. Јас сегде си ги фалам памперсиве на ДМ. Уствари све што сум пробала нивно било супер, посебно за бебиња. Мене ба повојница ми донесоја и едни германски и тие ми се видоја убави, тенки само што немаат индикатор а јас баш се навикнав на него. На babydream беа памперсите. На Виолета ми беа океј, а Памперс и Бекутан воопшто не ми се допаднаа.
Тие што користат памперс премиум, дали за новороденче да земам број 1(од 2 до 5 кила) или 2ка(од 3 до 6 кила) ? Или да чекам да видам колку кила ќе се роди ... Некако имам потреба се да имам спремно
Премиумот е од 4-8 кг,вчера земав љ сме 5кг и 2 месеци .Земи си за newborn. Инаку пелениве се топ.Ќе видам како ќе бидат .Бејби лов 2ка мали и се а 3ка големи .
1 земи,таман ке бидат со тоа што и одреден период горе подвиткани ке ги носите ради папочето. 2ка кога ги сменав на 4 и пол килограми огромни ми се видоја. Одлични се навистина,но мене ми морисаат незнам кај вас како е. Ама не ги менувам
Сакам да прашам кало сте задоволни од пелените на Baby Love? Сакам да земам кога ќе одам за Ск чисто да ги пробам за синко зашто се живо пробавме и од сите се прави осип, од Памперс, од Кан бебе, од Дајперс, од Бекутан...
јас со првото земав пелени 2ка од 3 до 6 кила. Не мора да чекаш да видиш килажа. Верувам дека многу ќе ти речат кецот да го прескокнеш. Е сега јас во мисла сум кои пелени да ги земам за почеток. Пред 6 години користев бело и канбебе сега многу нови има не знам.
Презадоволна, еве веќе 4ка тераме. Не се случило да има црвен газ или нешто друго. Најтенки од сите што ги пробав, не мирисаат, и само еднаш или два пати се случило да ми протечат, ама тоа заради не добро наместена пелена.
Бекутан 4 со 90 пелени во кутија,некако ми мирисаат на хемикалија некоја.Дали и некоја од вас примети.Од зегин ги купив.
Да, имаат, ама не знам цена. Во џамбо пакувањето има 84 и се околу 830-40 денари. Единечното е 470 и има 42 пелени.
Земав денес памперс гаќички,па ако ги има некоја користено да ми каже колку се практични за 3 и пол месечно бебе,дали лесно ке успеам да ги вадам со каки во нив и дали се подобри од премиум.? Ме изнервира што немаат индикатор
Да ,немаат индикатор. А на толкаво бебче, дали гаќи дали обична пелена, се лесно се мести. За вадење,се кинат од страна.
@Happyinlove денес и јас ги гледав гаќичките им се мислев дека се како стандардниот памперс, не како премиумот. Па ако не ти е тешко лога ќе ги пробате пиши искуство, да знам дали вреди да се проба.
Mm pred nekoj den zema violeta peleni i sum sega zasega prezadovolna od niv ne propustaat I se tenki i ne mirisaat
Sestra mi gi koristese(ako mislis na onie bez lepenka) za deteto, koga ke trebase da go presoblece gi kinese od strana za polesno da se izvadat.
@Happyinlove Јас и ги ставив на иста возраст, и еден ужас. Мислам дека се по практични за поголемки. И пропуштаа обавезно кога спие на страна. Кревет лом, памперс сув. Од едно мочање. Кога ке се симнат неможеш убаво да ги стуткаш како овие на лепенка што се 'диплат' распрталени се. Остава траги од ластичиња, и керка ми е слабушка И додека и го облечам ке утепам влечејке дете за нозе за да сд намести кај што треба. Додека на лепенка ппдигаш газе и ставаш, ем не може да ти се измоча додека ја мачкаш и сл. нели често се случува при менување, додека ки ги намкнеш отиде бељата. Значи сега за сега едно НЕ од мене за гаќички.