И јас на малиот му користев Канбебе. Катастрофа беа. Многу пропуштаа. Џабе што беа еластични. Секој ден ставав по 4-5 пара шпилхозни и боди за перење. Од Дајперс сум презадоволна. Секое дете е различно. Секоај пелена не одговара на секое дете.
јас бев презадоволна од виолета,арно ама почнаа да мирисаат како детето да ми е постојано покакано да го потрошам ова пакување и ке барам др пелени,ова душата ми ја засмрде,а па ко се покака исто ко канализациска цевка да има у соба.
Немој само да купиш Бекутан пелени. Катастрофа се. Ова ми го имаат кажано многу мајки. Јас сакав такви да користам за син ми, ама се премислив.
Бекутанот се супер ние од раѓање ги користиме и нас ни се супер. Порано беа многу крути јас од еден маркет земав последниот пат и беа од оние старите по крутите , без еластични лепенки .. најверојатно им останале. Инаку новите бекутан се супер, многу се меки и имаат еластични лепенки И од бебе до бебе има разлика , ние сите ги пробавме и само Бекутан ни одговараат
Јас пак да ги пофалам Babylove од ДМ, преминавме на 4ка од 7-18кг Многу ни се погодија, еве од Виолета на нив преминавме и дефинитивно не планирам да ги сменам. Ефтини се, а одличен квалитет.
а колку пари се и колку има внатре и дали има 4+ јас користам дајперс 4 али меѓу ноџињата кај што се ластиците ја црвено и е а има памрерс 4+ али скапи ми се а и кан бебе ги пробав 4+ не ми се како дајперсот па да си прејдам на 5 ка дајперс тие се од 11-22 кг ми се чини несе многу големи т.е незнам за големината т.е за разлика во големина меѓу бр 4 и бр 5
Да не се тоа швајцарски пелени? Јас и такви имам користено. Во едно пакетче има 20 пелени. Цената им е 180 денари.
Во тинекс околу 280 денари, 24 пелени-мало пакување...За поголемите незнам, ама планирам утре да купам поголемо пакување..
2 мини - 3-6кг 3 миди - 4-9 кг 4 макси 7-18 кг 5 јуниор 11-25кг 6 јуниор 16+ кг Еве вака одат бројчињата на Бекутан
Мене ми е страв да екперментирам со пелените, со памперсот сум си задоволна, до сега не ми пропуштиле, освен кога самата пелена не сум ја наместила убаво. Еднаш пробав со бекутанот што ми ги дадоа во Веро како тестери и воопшто не ми се бендисаа, му ја извадив после еден час, премногу се крути во споредба со памперсот.
Извини сега видов. Има 4+ од 9-20кг во мало (единечно)пакување има 38пелени, а во големото(дупло) се 2х38. За цена неможам да коментирам посебно не за 4+, но можам да ти споредам , односно да ти кажам дека и 3ка и 4ка единечното е 509ден, а дуплото пакување 955ден. Претпоставувам дека и овие се таа цена, но не сум сигурна.
Ima li od Dajpers najmalo brojce,za novorodence?! Gledam najmnogu gi falat,pa si vikam da zemam od niv.
ние користевме кан бебе од почеток 2 -ка,ама многу ни пропуштаа скоро секогаш кога ке се искака,па нон стоп ја пресоблакав во нови алишта,пробав и бекутан ни дадоа за проба ама не ми се убави не се баш еластични и покрути се,пред некој ден си купивме дајперс 3-ка и сега за сега сум задоволна
И кај мене беше истиот случај со Канбебе. Секој ден се нервирав што треба да ставам облека од детево за перење.