Има сега едни нови баш вчера кога купував пелени ги видов, Daipers ThinFlax, 50-ина пелени беа 700 и нешто денари. Спојлер
Нешто слично видов иво зегин каталогот баш ќе ги побарам неккао овие почнаа да ми ја спуруваат дали дека иде потопло време
јас планирам да почнам или со памперс или со дајперс. Дајперсот многу ми ги фалат и може ќе се одлучам за нив. Еве како и да е деновиве морам да го купам првото пакетче да си имам за во болница
I jas se odluciv da startuvame so Daipers,samo ne znam sto brojce da zemam.Koe e najmaloto i za koja kilaza e nameneto?
Koristev pampers malo pakovce mi otide za tri dena I znaese da mi propustat iako menjav na 2 saati sega daipes za proba zemav uste poloso I toa 2ka koristam Vo bolnica dobivme primerok pelencinja po dve od bekutan I edna od pampers Bekutan 2ka ne sum gi koristela zosto na dopir se po kruti Prvata pelena ja drzev dva saati,deteto mi bese suvo,sinojka go ostaviv cetiri prlenata tezese a deteto mi bese suvo iskreno edvajj ceka da gi dotrosam I bekutan ke si zemam
Јас кога ги видов бекутан прв пат во болница си реков ова никогаш нема да го ставам на бебето , и некое време користевме папмерс оргинал ,ама искрено банкротирав, пробавме кан бебе мн пропуштаа , по препорака од золва ми ги пробавме бекутан не прпуштаа се навикнавме на нив и останавме до крај значи до две годинки кога наплни керка ми тогаш почна да кажува за мочкање , и сега планирам пак бекутан да земам
Ги зедов дајперсот мало пакување тие тин флекс ама скоро иста е пелената некоја ептен минимална разлика така дапланирам да одам на памперс актив бејби па ќе видиме како ќе биде зашто премиумот многу ни пропушташе па прејдовме на дајперс има некој што користел памперс актив бејби ? Инаку имав можност д авидам пелена виолета ( не знам дали има „подвид“) мн е слична на дајперсот со таа разлика што лепенките не чинат ама материјалот тука некаде
Nemase nikade po aptekive dajpers I kako zamena zemav Bekutan 5-ka. Malku se pokruti ama ne propushtaat, dobri se kak zamena. Mm kupil Dzambo pakovanje so 80 I kusur peleni I koga kje go potrosham se vrakjam na dajpers.
??????????????? исти се како дајперс сенситив???а во големината случајно да не се поголеми од сенситив???
Otkako izlegovme od bolnica, koristevme pampers, no maliot pocna da se isipuva od niv, pa preminavme na can bebe ama tie pak ni propustaa, zatoa gi smenivme so bekutan i odlicni se i koga e polna pelenata, kozickata e suva, a ne kako so can bebe koga deteto mi bese utop celo.
Стефи внатре е за една нијанса пелената помека ништо многу забележително го открив дури по многу споредување на 2 те пелени.Искрено за големина не знам зашто зедов од 7-18 кг ама овие се едно бојче понапред 7-18кг се 3ка ,а во сензитив 4 ка се 7-18кг ,вака испаѓа за едно бројче поголемо ( ама сензитив почнува од број два а овие од 1 ко ќе видиш исто) ама јас одам по килажа секогаш, приметив дека се означени 3ка дури по 2 дена зашто и време ни беше да смениме на 4 ( па мислев 4 ка сум купила ) ама еве, а не и ставам крема со цинк ( туку обична павловичева) почнува да се осипува се нешто мислам дека веќе не и одговараат затоа сакам да сменам во памперс актив бејби зашто пермиумот ни пропушташе па да видам и тие како ќе бидат инаку тежиме 6940 пред една недела
Ние користевме Памперс до пред еден месец,кога поради финансиски причини одлучивме да ги смениме па зедовме Pufies иииии...катастрофа.Секое едно пресоблекување жива вода и боди и се,башка тоа и кожата и беше скоро секогаш влажна,гревотка.А се залетавме и купивме две џамбо пакувања затоа што мн ни ги пофалија.И сега одвај чекам да ги потрошам.Туку др. ми беше зборот.Дали некој користел од тие швајцарски пелени?Јас пред два дена видов на едно место и гледам жена изназела преку 30 пакувања па викам чекај да видам јас што е тоа,па зедов едно за проба.20 пелени се 140 денари и одма и ставив и сега за сега се покажаа добри,и по 4 саати нема пропуштено ни мокрача ниту пак каки а и не направи проблем како осип и слично.Ако се покажат како добри ќе си продолжиме со нив.
Таурус ме интерсира бидејќи сте користеле најголемото пакување ( не кутија)памперс колку е и колку пелени има
Има повеќе видови на швајцарски пелени - Pretty Baby, My Baby, Tani, и др. Јас купувам Pretty Baby. Ги има во еден дисконт кај мене во населба. Побарај по маркетите или во некои продавници.
Најголемото паковање Памперс мислам дека беше 1100 денари 82 пелени од 4 до 9 кг.Пуфис мм ги земаше мислам 750 ден исто 82 пелени.А швајцарскиве се викаат Tani ама немаат некое паковање како сто има памперс на пример туку во прозирна фолија се спакувани 20 пелени 140 ден.Ќе му дојди нешто како рефус.
И јас едно време купував Tani. Во пакувањето има 20 пелени, а цената е 180 денари. Ги нарачував преку една познаничка која што работи како аптекарка во Тетово.
Да има повеќе видови но мене овие ми беа познати од др.форум што сум читала па тие ги зедов.А SummerGirl ти колку ги купуваш?И од каде?Јас си ги купив овде во Ку. исто во дисконт ама ако ми одговара цената ке купам од скопје секако често одиме