Колку паковања ми требаат за почеток? и за во болница? и од кои да земам , кои се најдобри? кои се препорачуваат за новороденче и која големина?
Памперс премиум 1. Едно големо паковање земи си. За во болница да не ставаат нивни? Како и да е за една недела доволно ке ти биде едно паковање мислам единицата 60 и нешто парчиња имаше. Па после ке си купувате,ке ти носат и така
Се согласувам со се. @Veki4kaa За во болница 10-15 стави си. Они користат нивни пред да ти го донесат па кога ќе го донесат ти бараат да им ги вратиш И опреми се со влажни,за првата кака мислам едно пакетче влажни потрошив,како лепак е
@Sofi.ja а влажни какви какви препорачувате, земав две паковања едно на бејбилов едно виолета. нз кои се подобри? а на бејбилов какви се пелените? добри се?
Јас после 40 дена пробав Виолета и Бејбилов пелени,задоволна сум од двете,во моментов Бејбилов користиме супер се. Влажни на Виолета белите на база на вода,добри се и тие,но не користам често,само надвор од дома. За дома го бришам со туфери бебешки од ДМ ги топам во вода (претходно и во чај од камилица). Газе мачкаме со оригинална павловичева. До сега не сме имале проблем. Еднаш се појави мало лишајче го третиравме со канестен по препорака на педијатар,се среди за неколку дена.
Da imas komentari preth,jas site 3 od niv gi koristam i kremot i vlaznite i pelenite...super se...nema da pogresis
Влажни Виолета 90% водс, најубави се, ги пробав и памперс, но се многу крути. За пелени памперсот на почетокот ми пропуштаа, можеш да ги земеш памперс премиум, а бебу лове немам користено, немаме дм во градот. Позз
Почнав со Babylove,сменив едни Beauty Baby, Pampers.. и на крај сватив дека е ептен голема какачка и ни едни памперси нема да и држат дур да ја преслечам.. до горе,цело грпче го прави лом или па низ ногавици,алиштата моментално се жолти,ако сме негде излезени тешко нас, право под умивалник цела.
Јас користам Виолета 2ка убаво ги местам а бебето мое нон стоп лом се прави, ги стегам убаво ама не знам како успева и на грбчето и долу лом се прави. Сменив повеќе пелени но сите пропуштат. Бебето има 4 ипол кила....... Некој совет?
Користиме бејбилов 4ка, бебе има 8кг и 200-300 грама, во последно време ластиците на ноџињата му оставаат црвена трага и почнаа да пропуштаат наутро кога ќе стане. Да напоменам не му менувам пелена ноќе, ја носи 10-12 часа, претходно без проблем ,не ми пропуштале. Иако се до 18кг,да не треба да земеме поголемо бројче? Само да не треба нов број уште пакет ипол имам 4ка Ставив вечерва виолета,да видиме сабајле дали ќе има пропуштено
И jас таква беља си направив па сеа преку ден ставам пoчестo мењам на саат време ,а навечер пoгoлема ставам.
Здраво мајки. Бебето има 5 месеци, околу 6,5кг. До сега користев babylove пелени, 3ка и немав никаков проблем, ама последниве 2-3 вечери ми пропуштаат со тоа што ставам пелена околу 22 часот и ја менувам сабајле околу 8 часот... Да ми препорачате некои пелени кои што ќе ги ставам само навечер и се издржливи барем 10 часа?
Moeto i po 12h znae da spie,nikogas ne mi propustila pelenata na babylove. Koga ke.ja izvadam e prepolna e. So prvoto demek pampers ke koristam,mi se pokazaa najlosi peleni.imaat i miris neprijaten, ne se dobri lepenkite(barem togas ne bea), I ako samo mesec gi koriatev voopsto ne gi sakam. Za vtoroto ne ni kupiv pampers.sega treto najzadovolna od babylove..na kraj kraeva ger se kaj niv nema utka na kvalitet barem do sto sum koristela jas. Sepak deteto najdobro ke pokaze.
Дали Дајперс има 4+ величина? Не сум видела во продавницата кај што купувам пелени 4+, моментално користам 4ка, и иако е до 18 кила а малава има 9ипол, почна да и протекува ноќе. Ако нема, да ми препорачате кои пелени да ги користам за ноќе, мислам дека е мала за 5ка, ама спие 10+ саата ноќе, и едноставно не вршат работа овие пелени веќе.