Земи на Babylove од ДМ. Јас преку ден користам 4, навечер 4+. Исто спие по 10 саати може и повеќе и ми немат протечено.
И мене истиве пелени навечер ми прoпуштаа. Ептен сум задoвoлна oд Пуфис има и 4+. Малава знае дoста oбилнo да кака никoгаш не прoпуштиле.
Јас користам Babylove 4 (7-18кг) се од ДМ ама ноќе ми пропуштаа бидејќи спие 12 часа 20:00-8:00 Еве денес до 9:00. Па зедов Памперс актив Бејби 4 (9-14кг) и скоро месец дена немаат пропуштено ноќе. Само ноќе нив ги користам. Зависи од детето градбата итн. Мојата е куса дебела па и одговараат од ДМ бидејќи се пошироки .
Здраво Ве молам да ми кажете со какви пелени да почнам? Терминот ми е за 1 месец, полека се спремам и сакам да купам некое помало пакување пелени ама не знам какви. Сакам Pampers ама читав имало и некои премиум, па затоа ве молам за совет. Фала
Со што и да почнуваш земи си мало паковање бидејќи од некои може да се направат и иритации, па ако му одговараат на бебето земај од истите.
Jas kerkickata ja izrasnav so Canbebe i prezadovolna sum... I koga ke se porodam planiram da gi koristam i za vtoroto bebce Canbebe
Јас ги земам од Зегин, ама има и во поголемите маркети: Веро, Рамстор.. од почеток ги користиме и сега за сега сум задоволна.
Памперс премиум, по мене, се најмеки кои во моментов ги има на пазарот. Дефинитивно и најскапи. Сепак, не земај многу. Цената не секогаш значи дека на бебе ќе му се погодат. Иако се сензитив, сепак често сум читала дека прават иритација на бебињата. Кај бебе мое немаше иритација на почетокот. Само еднаш и се направи и после ги заменив за Пуфис. Долго ги користев Пуфис, најџиџе се и 4ката имаше преубави шари. Кога требаше да премине на 5ка, не ми се допаѓаа дезените и пак зедов мало пакување премиум. Не се иритираше пак и со нив пак си продолжив. Во моментов само за навечер и ставам премиум, а преку ден гаќички. Демек полесни ми се за облекување. Што и да земеш, не купувај многу. Не знаеш како ќе реагира бебе.
Сакав да земам Виолета по препорака на многу членки тука ама немаше во Рамстор од најмалите, а не сакав да шетам многу и земав памперс премиум 54 мислам има, па ќе видиме.
Мoжеш и пoгoлемo пакување да си земеш ќе си извадиш накаj 15 за вo бoлница. Секакo на пoчетoкoт мнoгу какаат и мoчкаат.
И jас да ги пoфалам пуфис oдлични се. Некoлку вида на пелени прoбав наjдoбри се пoкажаа. Виoлета немам прoбанo нo мнoгу ги фалат.