Јас користам кан бебе.. Во еурофарм се околу 360 ден 45 парчиња и сум многу задоволна... Сега зедов и бејбилав од дм...а на почеток со памперс бевме.. Кан бебе ми се најпогодени од пробаните
Јас веќе некое време го откажав памперсот и им ставам гаќички Слипи. Јас сум презадоволна. Пелените неколку пати се имаше случено да ми пропуштат, а гаќичките досега се покажаа повеќе од одлични. Секој со своето искуство...
Јас им ставам 4ка, од 7 до 14 кг се. Можеш да земеш 4ка. И јас почнав да им ги ставам кога имаа околу 6-7 кила. Убаво лежат на снагата и да е поситно и да е покрупно бебето.
Здраво.Дали некој има искуство со пелени за повеќекратна употреба? Конкретно lanababy еко пелени па ме интересира искуства? Јасен ми е процесот на економичност,перење и слично, факт е дека е повеќе работа, отколку директно во канта за отпадоци, но баш би сакала да знам во однос на пропуштање,дали убаво одговараат на бебето?
Малце помош, бебево има најверојатно 4500гр сега, не ми е мерен ама тука е некаде. Кога излезе од болница почнавме со слипи 1 и памперс премиум 1. Сега сме со памперс премиум 2 и се зезнав земав слипи 2(многу се мали). Е сега гледам и памперсов 2ка му остава линии како да го стега, не ми е јасно зашто, мал е за 3ка мислам. Какви да му земам? Не сме во Скопје па бејби лав отпаѓа, тука нема ДМ.
2ка е од 3 до 6 кг, 3ка е од 4 до 9 кг. Само да не му се големи 3ката, бидејќи јас ги користев до 8 кг кога направи па се префрлив на 4ка.
Бејби лов 1 и 2 имаат голема разлика? Маж ми не нашол во ДМ, па земал 3 пакети двојка, ваљда за новороденче ќе бидат добри.
Mislam deka golemi se za novorodence,nie preminavme na 2 posle 2 meseci...No zavisi od bebeto kolkavo ke se rodi.
Кецот се премали, не се за бебе од 3 кг и нагоре. Јас почнав со 2, па на 3 се префрлив кога имаше од прилика 4,5 кг. Зависи колкаво ќе е бебето, но двојка се добри ако се роди над 3 кг. Ниту еднаш не му протекоа двојката, ги користев паралелно со Памперс веднаш кога си дојдовме од болница, а тогаш имаше 3040 гр.