Бејбилав двојка ако бебето е над 3 килограми. Цена океј, ниту еднаш не ми пропуштиле, тенки, задоволна бев кога ги користев.
Памперс премиум кецот мирисаат, двојката не. Бејбилав не мирисаат, барем двојка и тројка што сум ги користела.
Да тие се тие Слипи марамчиња. Не мирисаат никако и јас сум задоволна. Тото има во зегин суви марамчиња од 100% целулоза. Ги мокрaм убаво впиваат вода, ги цедам со рака и после со нив го бришам. Му доаѓа како да сум го измила. Страв ми е уште да го мијам над лавабо.
Овие Слипи не мирисаат никако баш се добри. Јас имав земено Corine de Farme со вода. Е тоа како гадно мириса човече бљак
Баш ќе земам од овие Слипи за мене да ги пробам какви се. Инаку кога е какан, цел ритуал имам. Прво со сув туфер го забришувам (понекогаш и 2-3 одат), па земам пак туфер, го воденам, го цедам и го бришам со него. Па на крај на лавабо го мијам, најлесно ми е таму. Зошто ти е страв на лавабо?
@0ли нели ти е зезнато каки со тупфер да бришиш? Јас почнав,ама повеќе на рацете ми завршуваше,па демек ракавици да ставам,и си реков -ај не се глупирај) Сега бришам со влажни,па одам под чешма на миење. Мајки што користите гаќички,од кој месец почнавте? Памперс имаат од 3ка мислам,се мислам дали да земам за проба.
Не знам како да го држам. Ми е страв да не ми се лизне и мало ми е лабавото. Си мислам кога ќе почне да ја држи главата полесно ќе биде, не знам... Како го држиш ти?
На лавабо е најлесно и каките најбрзо излегуваат. И чисто си е чисто. 99% вода на дм мене на ништо не ми мирисаат. Виолета исто ми е ок. @dunika ало ти е какачка, гаќици по 9-10 месеци.
Пробај ги овие марамчињата на тото што ги постирала батерфјал. Мене ми беа многу попрактични од туферите.
Ич не ми е, некако дека дебели се туферите и не се умацувам. Прво големиот дел со самата пелена го потфаќам. Мажот ми му ги држи нозете бидејќи тогаш наоѓа најмногу да прета, а јас бришам. Кога бришам со влажни, се буни, не сака, дали дека се ладни не знам. Па затоа прво со сув, па со наводенет со млака вода.
Го држам како што го држев кога го капев додека не му беше паднато папочето. Со една рака го држам, со другата мијам. Нешто слично на ова. Обавезно ќе ги земам, ме интересира какви се.
Со вакви ли тушфери бришеше? Јас ги користев горните кога имаше мочкана пелена за кака овакви Си ги мокрев со вода и големи се. Гаќи пелени не ми се видоа како практични и дали два-трипати сум зела.Пробај ако ја има бројката на девојката земи па пробај.Лесно се облечуваат ама кинењето со кака беше
Да @Ava.84 Сеуште си користам за кога е мочана,ја поминувам со водичка. Супер се,ама за каки ако е количински повеќе,ми треба цело пакетче) За гаќички ке почекам,и онака е мала,4+,прета ептен и ме удира со нозе ама се справувам.
Моево е 8кг па во лабаво го одмивам и тоа кога беше уште помало, со едната рака го држам под двете негови пазуви свиткано ко мајмунче мирно седи, а со другата го плакнам, еве слика