Јас ги користам од втората недела за синчето и презадоволни сме. Не прокиснуваат, ниту пројавил некој осип досега. Ги препорачувам..
Дали некоја од вас има најдено памперс 7ца некаде во Скопје? Син ми е скоро 16 месеци, ама наскоро ќе мора 7ца да носиме. Најдов гаќички во Зегин, но барам и од обичните за навечер. Совет?
Сакам да ги пробам памперс пантс дали се добри и дали се исти бројките како памперс актив бејби? Во жито ги намалиле на 999
Да не знае некој цена и колку парчиња има виолета број 3, гледам од 4ка нагоре се исти цените. Досега користевме памперс премиум 2, но 3кава е скоро дупло поскапа, а и почна многу да ми мириса памперсот кога ќе се помочка.
Виолета 3 сега ги користам за бебе. Има 52 парчиња и се од 4-9 кг. Многу сум задоволна. Ги купувам од Зегин и се 490 денари.
Мајки имам прашање. Ние користевме разни пелени. Babylove и sleepy претежно. Ама кога споредив 3ка babylove и 3ка sleepy, увидов дека sleepy се помали и потесни. Сега користиме sleepy 4ка. А во Зегин ми препорачаа canbebe. Не знам дали 3ка или 4ка да земам? Во споредба со sleepy дали се пошироки?
Незнам за sleepy, али од 3јка babylove се за нијанса поголеми, со тоа што babylove го имаат тоа ластичето позади. На сликава 3јки се pampersot и babylove, а canbebe e 4рка (1вото на слика): Ако вака изгледаат на сликата, pampersot се потесни а canbebe кога ќе ги отвориш се најголеми од сите три..
Ај малку хелп.. Кога маж ќе пратиш по памперс а ќе се врати со памперс гаќички и сега незнам дали да ги менувам или да ги отворам? Станува збор за памперс пантс 3-ка..требаше да земи обичен памперс незнам овие да не му се големи.. Има некоја користено памперс и памперс пантс 3ка да ми кажи дали има разлика?
Не, помали се. Таман ке му се, ама за нијанса се помали. Инаку, премиум кеар 6ка е за скоро 2 сантими поголема од 6ка актив бејби. Во зегин има 7ка гаќички. Со свои очи видов премиум кеар 7ца, а вчера на маж ми му кажале не поатојат.
Фала многу. Купив canbebe сега ќе ги испробаме. Баш ги споредив со sleepy. Sleepy се подолги а потесни сигурно за 2-3цм.
Не постојат 7ца пелени колку што јас знам. Од мое искуство можам да ти кажам дека Памперс имаат потесни гаќички од другите фирми, приметив дека Пуфис и Слипи имаат поголеми гаќички од Памперс. Јас ти препорачувам да ги пробате Слипи гаќичките (број 6), ние последни нив ги користевме до одвикнување, а ќерка ми е 15кг (2 годишна).
Фала ти, и за друг пат маж на пазарење јок...ова веќе 3 пати му се случува јас го праќам по едно а си иди со друго