Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Освен тие бабѕ лове и памперс мора да има и други пеленни за новороденчиња? не ми е јасно...

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    јас користам бекутан и презадоволна сум ни капка надвор а и канбебе се супер исто

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    са земам од 2 до 5кг или од 3 до 5кг? планирам њамбо паковање?

4. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    А колку кг имате? Ако сте 2100 земи од 2-5, ама ако сте 2600 земи си од 3 до 5. Кан бебе има 2ка од 2-5, Пафис, Памперс, Нанис ...

Ние после долго трагање и проблеми да им се погоди на двајцата веќе месец и кусур користиме Пафис и сум презадоволна. На прв поглед не се разликува нешто многу од Џан бебе ама каде/ каде подобри се.

5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.003
    Допаѓања:
    42.396
    Има сиурно за новородени мали броеви , Искрено мене ми се ефтини овие од ДМ порано користевме Памперс ги плакав 22евра одприлика џамбо пакет 84 пелени
    А од Дм ми се 11 евра 84 пелени исто џамбо пакет
    разликата е што во Скопје во тоа Дм беа поскапи пелените , испагаа некаде 15 евра

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Земав канбебе од 3 до 6 кг вака и се таман се надевам нема да пропуштат.Земав и влажни на канбебе таа ми ги препорача па ќе видиме :)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Јас за новороденче користев Виолета, одлични беа. Сега сме на baby love од ДМ

8. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    jas vcera kupiv pampers sleep and play i mozam da kazam deka se super, ne propustaat a mirisaat na kamilica. 590den 58 komada. Se izvinuvam za lat od mob pisuvam

9. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    ние преминавме на pampers premium care.газето му беше многу потпарено и дека демек со памучен слој.
    а иначе и овие се убави

п.с. за газето ништо не ни поможи освен масло од кантарион.

10. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    За мамичките со искуство, дали сте ги пробале Puffies пеленките и колку сте задоволни? Сеуште е рано за мене но почнав да правам маркет рисрч и според математиките овие се доста поефтини од другите. Доага по 8 денари од пеленка + има за нвороденчиња. Како за прв пат дали има врска кој пелени ке ги земам или не е битно седодека се од 0+ ???

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Добро утро маимчки.
    Во врска со пелените да ви кажам, кој/а е во можност ако иде Грција, на одмор или поминување, нека помини во Маркетот MAKRO, го има во сите градови на Грција само е маа :swear: мааалку понастрана од градот и треба да се праша каде е точно, има до сега најдобри и најефтини цени за сите видови на пелени, последен пат пред 2 дена земав Памперс Симпли Драј оние портокаловите, 1+1 подарок, за 5 евра, јас земам бр.3 за син ми и внатре има 30 парчиња + 30 значи 60 пелени за 5 евра, тоа мислам дека никаде го нема.Поголемите вроеви имаат помалку пелени, бр.4 има 24 пелени. Има исто така и Памперс Актив Фит зелените, 64 пелени се, јумбо паковање големо, 50% попуст имаат 7.8 евра се и тие исто така се многу ефтини, така да еве еден совет на сите оние кои сте во можност или случајно доаѓате во грција барајте го тој Маркет на големо работи повеќе со фирми, кафичи и продавници земаат на големо, ама може и на мало да се зема.
    Поздрав имајте убав ден :*

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Калиас ова да не е само некоја промоција или секогаш во Макро се толку ефтини пеленките? Да не сличајно виде дали има за новороденче? И дали е тој Макро што е до Карфур? :^)

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Леле многу се извинувам, не во МАКРО туку во МЕТРО, грешка во пишување, значи во МЕТРО се толку ефтини пелените и тој е во соработка со Карфур, да, пишува Cash & Carrie исто така, ама го има само андвор од градот.
    Ги има за сите возрасти од бр.1 за новороденче па до кој бр.постои натака, значи за сите броеви трае промоцијата и е единствен Хипер Маркет кој има толку добри промоции на пелените, ги имам обиколено сите Супер Маркети затоа што живеам во Грција и никаде нема толку ефтини пелени, секаде се истите дупло или тродупло поскапи :!:

На nevesta и cherry-pie им се допаѓа ова.
  14. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    а за новороденче се купува број 2 ?? :?:

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Па зависи од кои пелени сакаш да земеш, немаат сите бр.1, освен Pampers, на нив пишува Newborn, од 2-5 кг. Можеби и некои други имаат бр.1, ама не сум видела.

16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас на почетокот користев Памперс, но бидејќи се малку скапички се префрлив на Becutan. Не успеав да ги потрошам бидејќи многу пропуштаа, па земав Daipers, но некако не ми се допаѓаа, знаеа и тие малку да пропуштат. На крај ги купив Canbebe и сум презадоволна од нив :)

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    изгледа како ке се погодат, еххе
    ние пак почавме со канбебе, ги користевме до кај 2м, ама мн ми пропуштаа и полнавме да користиме дајперс и сум презадоволна супер се, му стававм пелена кај 19ч и му ја менувам кај 7-8ч кога ке стане и нема ни капка настрана, а пелената е претешка ;)
    само некако во последно време чудно ми мирисаат пелените како на лепак некако :?:

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Исто и со Canbebe, така некако чудно мирисаат.

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Исто и со Canbebe, така некако чудно мирисаат.

20. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Калиас фала ти за инфото, маж ми таман ке оди за Солун во вторник или среда па му кажав ке помине од Метро, само ке треба да се прај на тошо пошто нели таму даваат на големо само за фирми :lol: хаха цениве што ми ги кажа 5 евра стварно гага, ке му порачам да купи 4 пакети. Само не знам која димензија?? Вагда тие што се од 3 до 5 кила...тнх :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.