Сакам да сменам памперс што би препорачале Бејбилав или Виолета? И меѓудругото кај машко што да направам за даа не му протекува од страна. Се пробав и поголем бр пелена и убаво му го местам и ги стегам погоре подоле нема спас.
Во што е разликата? Материјал,големина, дизајн? Ги имам пробано двете, од Babylove сум позадоволна. Супер е што имаат ластик на грбот и нема луфта. Машко бебе имам За местење пелена провери убаво ласиците меѓу нозе дали ти се извадени. Кај моево со Виолета стално му протекуваше кога е многу мочан ноќе, а ќе се сврти на стомак и ќе ја притисне пелената.
Мене виолета ми се поувави, секогаш му е сува кожата на газето. Со другите знае и да е влажно кога менувам, за нијанса се подеб ели од бејбилав и пуфис ама мене ми се поубави.
Истите се. Имав тројка и единечни и во кутија зедов кога беше попустот во август. А всушност што попуст било? Ништо. Кутијата беше со цена колку две единечни. Можеби кутијата вреди и затоа е поскапо така.
Бебето ми е 3 кила и 800 грама, сменивме пелени од памперс 1 на памперс 2. Памперс 1 не ни се случило да пропуштат, но еве 2 дена памперс 2ката цело време ни пропуштаат кај грбчето. Дали е можно да е до памперсот или да ја вратам на 1 бидејќи и се големи можеби?
Различен е материјалот. Јас користам 6 и нема пакувања во кутија, но имаше две различни пакувања. Материјалот беше различен, поевтините беа покрути и помалку впиваа, имаат различно пакување и дезен. https://images.app.goo.gl/4nsr2i4E9EJcRQrs7 https://images.app.goo.gl/PsTJ1jipbMACyqKN7
Да не се разлика во однос стара и нова амбалажа бидејќи гледам дека пред септември кога беа намалени на 600 и нешто денари беа со една шарка а потоа донесоа со друга шара.. Ова за тројката зборувам.
Во август тројката беа со лисици, јас кутија купив на попуст, а мислам дека @kukla21 напиша дека сега скоро купила и такви биле, што значи тие со попуст во кутии се исти како овие сега, иста е шарата.
Шарата е иста јас земав минатиот месец единечни и сега дупли внатре се исти али пакувањето е различно т.е. амбалажата е различна а за составот не се ангажирав толку многу за да прочитам. Али се мислам дека се како 2ка што има едни поскапи и едни поефтини
Досега само џамбо имам купувано... Ама едното е кога беше попустот и пред тоа а другото парче е ново. Ова за ДМ во Битола го кажувам.. За другите продавници не знам.
Истите пелени се, џабе разглабате. Може смениле дезен, ама сега се со лисици и џамбо и единечните. Истите пелени се, џабе си барате логика. Нема.
Па маж ми сега купи се мислев кои да ги земам за да сменам, баш и 3ка земав ама нешто не сум воодушевена бели се скроз имаат минијатурна шара горе кај лепенките. Не се вакви. Овие да не се премиум или сензитив? Пошто он земал обични.
Земав памперс премиум на почеток многу му се лепеа на кожата, ама се со добар квалитет. Сега користи виолета мислам се најдобри ко за преку ден. За навечер пак да пробам со памперс незнам од кои само пошто виолетата не издржува долго. Пелени кои не му се погодија се кан бебе се кинеа и дајперс имаше алергија ич не се за земање , да не си давате пари за џабе.