ljubicica i jas taka mislev deka e od pelenite mirisot oti nie koristime dajpers, ama izleze deka e dehidracija, sin mi ne sakase voda da pie ic nikako samo na cicanje bese ama ete ne mu stigalo, i pocna mockata da mu mirisa i i mu bese temna, sekogas koga ja vadev pelenata bese so temna mocka a ja menuvav na sekoi 2-3 saati, sega od koga pocna sin mi da se uci da pie da voda po drugo e i ne mirisa i ne e temna pelenata.
Кај мене па до сега не сум забележала да има промена во урината и на пелената не ми мириса никогаш, а не пие вода и моето синче, ептен значи ептен со молење едвај 10 мл ако испие дневно и тоа сега последбниов месец почнав да му давам инаку не сака ни да слушне ни да помириса вода, ја врти главата, па ете добро е со урина, а на Ад млеко е само и со кашички што почнавме пред некоја недела, две, па не сум забележала никогаш до сега да ми е темна пелената
и кај нас мочката му е иста, а и вода пиеме чајче сигурно не е од тоа. ете вчера купивме друго паковање ова како помалку да мириси, веројатно е до пелените
Користел некој EVY baby пелени? Како им се движат големините? Ќерка ми има 14кг и користам цело време по инерција Бекутан или Дајперс 5ка а од овие има и 4+ опција па дали ќе и бидат точни се прашувам.
Ај кажете ми каде има најефтини памперси во Скопје и каде се наога продавницата во план сум наредната недела да го посетам само здравје до тогаш
Јас се решив дека ќе користам пелени што се перат. Сепак, за на почеток,додека сме во болница а и после тоа за излегување ваму-таму сакам да користам за еднократна употреба. Не знам дали сте ја приметиле, има една продавница кај мостот Обединети Нации баш карши Антико, мислам Хемија Комерц се вика. Баш е продавница за пелени и др бебешки работи. Имаат некоја марка пелени што ги немам видено до сега, евтини се и изгледаат квалитетни. Има некој од вас пробано од тие?
Мамички од утре почнуваме со купување работи за бебето па кажете ми кои се најдобри памперс пелени за новороденче
Zdravo Mamicki. Inaku jas zimam od taa prodavnica vo karpos 4 sproti antiko Market Elan se vika i mislam deka pisuva na reklamata specijalizirana prodavnica za peleni i hemija Jas upotrebuvav od Швајцарските пелени - imam zemeno i od drugite VIP bebe se vikaat i da vi kazam neznam po koj pat super se isti kako pampers a mnogu eftini. Eve strana na internet videte gi . Caooooooo www.peleni.mk
Јас планирам да поминам таму деновиве да проверам па ќе ти кажам. Ако поминеш прва ти пиши. Мислам дека беа околу 7.5ден за пелена. и 650 ден едно паковање. Ама не сум сигуна, помина некое време од кога бев последен пат таму.
Zdravo zenski Jas zimav posleden pat imaa nekoja promocija na malite pakuvanja 5 vip baby 32 peleni 390 denari, a za sara zimam 4vip djaambo 66 peleni -600 denari i plus gratis vlazni maramici.Pelenite se ekstra pozdrav
Какво е вашето мислење за Бекутан 2-ка за новороденчиња? Искрено мене многу ми ги исфалија повеќе млади мајки, а Памперс не ги почитувам многу само заради цената. Што е многу, многу е. Кумчето многу се нафрлаше од Дајперс, само со Бекутан искочија на крај. Некако се за тие се фаќам, сепак се на Алкалоид, сепак тоа е бренд!
Јас имам слушнато многу негативни коментари за пелените Бекутан. Многу крути пелени, многу пропуштале.
јас за бекутан имам чуено и позитивни и негативни критики. претпоставувам дека зависи од кожата на бебето, како ќе одговараат пелените. Јас за кан бебе знам дека се добри. Не знам со цена како се, ама тенки се а упиваат супер. Ама од новите пакувања треба да се бараат, барем за 4ка така беше.
Јас почнав со Бекутан пелени кога се роди малиот, тогаш беа покрути, ама ок беа. После почнаа да пропуштаат и се префрливме на Puffies откако ми покажа алергија на Pampers Active Baby. Puffies беа одлични, ги користев за малиот до година и некој месец, после се префрливме на Дајперс од економски причини. Puffies многу ги поскапеа, а квалитетот го расипаа. Дајперс не ме разочарале.
и јас немам баш чуено убави работи за бекутан, знам дека биле доста крути...без разлика што се алкалоидски имам разбрано дека се произведуваат и пакуваат во Босна...како и да е јас како за почеток зедов памперс премиум 1 џамбо пакување,а за понатаму ќе видиме
ние користиме бекутан задоволна сум и не пропуштаат .На почеток користевме памперс,па преминавме на канбебе тие на почетокот беа добри но кога преминавме од 2 на 3 почнаа да пропуштаат ,потоа на белоо и тие пропуштаа,потоа ги пробавме дајперс тие мислам дека беа најдобри но поради цената се одлучивеме за бекутан тие имаат пристапна цена за секого и не се лоши..поззз
Ние користиме babylove и досега се покажале како најдобри неспоредливи се а и цената им е одлична во споредба со квалитетот :up: