Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ljubicica i jas taka mislev deka e od pelenite mirisot oti nie koristime dajpers, ama izleze deka e dehidracija, sin mi ne sakase voda da pie ic nikako samo na cicanje bese ama ete ne mu stigalo, i pocna mockata da mu mirisa i i mu bese temna, sekogas koga ja vadev pelenata bese so temna mocka a ja menuvav na sekoi 2-3 saati, sega od koga pocna sin mi da se uci da pie da voda po drugo e i ne mirisa i ne e temna pelenata.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Кај мене па до сега не сум забележала да има промена во урината и на пелената не ми мириса никогаш, а не пие вода и моето синче, ептен значи ептен со молење едвај 10 мл ако испие дневно и тоа сега последбниов месец почнав да му давам инаку не сака ни да слушне ни да помириса вода, ја врти главата, па ете добро е со урина, а на Ад млеко е само и со кашички што почнавме пред некоја недела, две, па не сум забележала никогаш до сега да ми е темна пелената :?:

3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и кај нас мочката му е иста, а и вода пиеме чајче сигурно не е од тоа.
    ете вчера купивме друго паковање ова како помалку да мириси, веројатно е до пелените :?:

4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Мене пелените ми мирисаат уште како некористени, а не од мочката

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.739
    Користел некој EVY baby пелени?
    Како им се движат големините? Ќерка ми има 14кг и користам цело време по инерција Бекутан или Дајперс 5ка а од овие има и 4+ опција па дали ќе и бидат точни се прашувам.

6. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Ај кажете ми каде има најефтини памперси во Скопје и каде се наога продавницата во план сум наредната недела да го посетам само здравје до тогаш :)

На NatasaSara му/ѝ се допаѓа ова.
  7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас се решив дека ќе користам пелени што се перат.
    Сепак, за на почеток,додека сме во болница а и после тоа за излегување ваму-таму сакам да користам за еднократна употреба.
    Не знам дали сте ја приметиле, има една продавница кај мостот Обединети Нации баш карши Антико, мислам Хемија Комерц се вика. Баш е продавница за пелени и др бебешки работи.
    Имаат некоја марка пелени што ги немам видено до сега, евтини се и изгледаат квалитетни. Има некој од вас пробано од тие?

На NatasaSara му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Мамички од утре почнуваме со купување работи за бебето па кажете ми кои се најдобри памперс пелени за новороденче

9. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Zdravo Mamicki.
    Inaku jas zimam od taa prodavnica vo karpos 4 sproti antiko
    Market Elan se vika i mislam deka pisuva na reklamata specijalizirana prodavnica za peleni i hemija
    Jas upotrebuvav od Швајцарските пелени - imam zemeno i od drugite VIP bebe se vikaat i da vi kazam neznam po koj pat super se isti kako pampers a mnogu eftini.
    Eve strana na internet videte gi .
    Caooooooo
    www.peleni.mk

10. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Фала НатасаСара.

11. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    ^И која е цената на овие швајцарски пелени Vip baby и Sweet baby знае некој?

12. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас планирам да поминам таму деновиве да проверам па ќе ти кажам. Ако поминеш прва ти пиши.
    Мислам дека беа околу 7.5ден за пелена. и 650 ден едно паковање. Ама не сум сигуна, помина некое време од кога бев последен пат таму.

13. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Zdravo zenski
    Jas zimav posleden pat imaa nekoja promocija na malite pakuvanja 5 vip baby 32 peleni 390 denari,
    a za sara zimam 4vip djaambo 66 peleni -600 denari i plus gratis vlazni maramici.Pelenite se ekstra
    pozdrav

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Какво е вашето мислење за Бекутан 2-ка за новороденчиња? Искрено мене многу ми ги исфалија повеќе млади мајки, а Памперс не ги почитувам многу само заради цената. Што е многу, многу е. Кумчето многу се нафрлаше од Дајперс, само со Бекутан искочија на крај. Некако се за тие се фаќам, сепак се на Алкалоид, сепак тоа е бренд!

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.466
    Допаѓања:
    37.696
    Јас имам слушнато многу негативни коментари за пелените Бекутан. Многу крути пелени, многу пропуштале.

16. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    јас за бекутан имам чуено и позитивни и негативни критики.
    претпоставувам дека зависи од кожата на бебето, како ќе одговараат пелените.
    Јас за кан бебе знам дека се добри. Не знам со цена како се, ама тенки се а упиваат супер.
    Ама од новите пакувања треба да се бараат, барем за 4ка така беше.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Јас почнав со Бекутан пелени кога се роди малиот, тогаш беа покрути, ама ок беа. После почнаа да пропуштаат и се префрливме на Puffies откако ми покажа алергија на Pampers Active Baby. Puffies беа одлични, ги користев за малиот до година и некој месец, после се префрливме на Дајперс од економски причини. Puffies многу ги поскапеа, а квалитетот го расипаа. Дајперс не ме разочарале.

18. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    и јас немам баш чуено убави работи за бекутан, знам дека биле доста крути...без разлика што се алкалоидски имам разбрано дека се произведуваат и пакуваат во Босна...како и да е јас како за почеток зедов памперс премиум 1 џамбо пакување,а за понатаму ќе видиме

19. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    ние користиме бекутан задоволна сум и не пропуштаат .На почеток користевме памперс,па преминавме на канбебе тие на почетокот беа добри но кога преминавме од 2 на 3 почнаа да пропуштаат ,потоа на белоо и тие пропуштаа,потоа ги пробавме дајперс тие мислам дека беа најдобри но поради цената се одлучивеме за бекутан тие имаат пристапна цена за секого и не се лоши..поззз :D

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ние користиме babylove и досега се покажале како најдобри неспоредливи се а и цената им е одлична во споредба со квалитетот :up: