Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Имма другарка вика дека е задоволна само кога го држела во раце знаело некогаш да и протече најверојатно му се изместувала пелената:?: и снашка моја ги имаше користено нив задоволна беше

На mar3q му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    489
    Јас од почеток имав земено и во болница такви и ставаа па затоа и дома продолживме со 1 (се роди 2.6кг) така да одговараше бројчето.Кога беше околу 3,5кг почна да прокиснува па зедов 2ка и пак се ок сега, за натаму ќе видиме за кратко ќе правиме 2 месеци, немам многу искуство ова што е до сега е ок, нема црвенила, преку ноќ не менувам околу 10-12 часа е со иста пелена и е ок.

На mar3q му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Да ми препорачате добри пелени за осетливо газе, за новороденче, од кога ја донесов од болница ми е црвена, сега и со точки нафрлана, моментално користам памперс премиум , све мислам дека од нив бетер и е

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Пробај со виолета. Не сум имала проблем со пелени до сега имам пробано виолета бејби лове. Пуфис памперс премиум и памперс актив бејби. Ама пробај ако не си виолета нежни се внатрешниот дел и кздржливи.

На Ognena* и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  5. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.422
    Допаѓања:
    2.925
    Виолета. До сега никаков проблем, а и за внука ми само тие ги користевме никогаш немаше реакција.

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Фала женски:l:
    Купив виолета, ќе видиме сега како ќе и биде.
    Мака мачиме со тоа газе, све пробав, флогоцид, канестен, Веледа со цинк, сега последно судокрем и декотал со канестен, ја оставам по саат ипол гола да и диши газето,и миење на секое какање.

На Meckicja и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Ако не бива и така пробај ставај тетра пелена на внатрешноста дс не доага газето во контакт со пелената директен.

На Ognena* и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. K!k!k0k0s

K!k!k0k0s Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    243
    И јас пробав се и откако матичната ми кажа за Еозин раствор(во секоја аптека го има) сега во секое време го имам дома,закон е.Многу брзо се повлекува и црвенило и ако е нафрлано газето.

9. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Еве неколку дена сме со Виолета пелени, и има подобрување. Неможам да тврдам со сигурност дека е од памперс пелените, ама има голема веројатност.
    @K!k!k0k0s ќе го земам и растворот, фала :)

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Не си прва што имала проблем со памерс да се вцрвенува газе има и други членки иако се најскапи некогаш најефтините се подобри.Виолета се најпамучни доста држат по 12 часа и не пропуштаат и дише кожата. И од пуфис сум задоволна само мислам дека гел имаат тие и малку потешки се и бројчињата им се за еден број помал од сите пелени али суво газе секогаш имаше со нив :)

На Ognena* и Meckicja им се допаѓа ова.
  11. SecretName1

SecretName1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    107
    Мајка и на моето последните 2 пати што купив од зегин додека беа на попуст, истото ни се случи. Се посомневав на квалитетот поради што многу евтини доаѓаа, на второто 50% попуст беа. Сега сме со диаперс и се среди. Тие во мало пакување се доста подебели и подобри за ноќе, не пропуштаат. Другите за денски се ок и црвенилото се повлече.

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I na nas od pampersot pred dve god ni se stvori crvenilo sega sme na violeta I ok se e sega sakam da prasam sakam kerka mi da ja odviknam veke od peleni no neznam kako

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Нема врска ова што биле на попуст па не биле квалитетни. Цело време така ги земам, не знам колку пакувања сум потрошила купувајќи со ваков попуст и малиот нема никаков проблем.

На Thallia, MissBreezy и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И јас така земам.
    Може до пратката да е нешто. На постарата така и се случи еднаш. После продолжив пак и немаше гајле.

пуфис џиџе каде има?

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    А на пример што може да е до пратката? Менуваат материјали? Не ги прават секогаш исти?
    Знам дека може да не им се погодат пелени на бебињата или нешто друго ако предизвикува црвенило или осип, но чудно ми е да менуваат во производство или да ризикуваат да продаваат неквалитетни на попуст без да кажат.

Ептен ми е погоден попустот. Земам два комплети по две пакувања и добивам едно пакување бесплатно.

Последна измена: 8 февруари 2021
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    И фабриките не работат секогаш со исти материјали. Што има , тоа набавуваат.
    Така се менува квалитет.

На SecretName1, thelittle17, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Конкретно за пелениве?

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Не знам дали е конкретно за пелениве и како работат. Ама како и сите и фабриките работат на тој принцип.
    Сигурно има моменти кога нешто е потребно, а нема на лагер каде набавуваат, па работат со нешто друго.

На SecretName1 и 0ли им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Памук и памук не е исто. А пак е памук. Веројатно ако некој добавувач заменат и сл. се менува нешто. Веројатно технолошки е исто, ама кај бебињава има реакција.
    Едно време имаа проблем со фабриката во Полска (се запали ако не се лажам) и се носеа од друга локација.

На SecretName1 и 0ли им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Имаш прва втора и трета класа на матерјали затоа и се поефтини рокот на пелените е препечатен(ова го прават со храна не па со пелени) постар матерјал повеќе стоен каде е стоен и ред други работи од предходно може останале една палета со поминат рок прераспределени низ цела Македонија и на некои ќе се појави осип на некои не зависи :)

На SecretName1 и Meckicja им се допаѓа ова.