Пробани ни се: Sleepy. YessBaby, Evybaby, Canbebe, Daipers i Babylove. Само од Babylove сум задоволна, ама тешко наоѓам. Најчесто земам големи количини ако начекам попуст на Канбебе или некој друг бренд во Зегин и Еурофарм. Но не е тоа тоа. Babylove засекогаш
Нема Дм тука иначе и тие би ги земала Се мислам за виолета да земам , сега и нови да не ќе има тие бело пакување ли какви се , а инаку како се на дебелина и крутост , мислам сега дека се подобрени не се ко порано . Несакам дебела пелена ич.
Е завчера бевме ние, ќоро бројче немаше. Со три деца јас нема да се зафркавам Скопје да го харам по пелени, затоа одат аут. Имам толку лошо искуство со Виолета со ќере, не ми се приближува до нив. Се' викам има време дур решам, а терам 37-ма да не речам ја раситнив веќе.
Јас сум задоволна од виолета, меки се, не се шушкави и не се многу дебели. Зборам за овие сега што се во виолетова амбалажа. Нови немам сретнато.
Јас не ги земам веќе, ама секогаш ги имаше. Викаат Виолета дека ќе има некои нови. Баш ги гледав на сајтот ма Виолета, некоја памучна линија. пуфис си ги пробала ли?
Кое е најголемото бројче на кан бебе и дали воопшто имаат гаќички? Дали сте задоволни од памперс гаќичките? Tnx.
Дали може да се најдат негде обичните пуфис не сензитив?Тие ми се допаднаа ама ги снема.Да не случајно ги има повторно?
Ги користам виолета веќе 2 месеци со памперс актив комбинирано.Ама мислев да не ги донеле пак пуфисот Инаку најзадоволна сум од памперс премиум,ама бидејќи нема измеѓу бројчиња продолжив со активот.5ка премиум беа големи 4ка мали.Сеа треба да пробам 5ка пак може ќе се точни
Во Зегин видов пелени "Sleepy Sensitive", поефтино чинеа, додека чекав ред 2ца/3ца купија. Добри ли се пелените, дали некој ги користел за своето дете, искуства?
Види ластикот извадиго надвор од во бутките, не знам како да ти објаснам може ќе ти помогне. Тука така ме учеа, и најефтини пелени да користам не ми пропуштаат.
Дали се добри за новороденче пелените BabyLove (premium-windeln) од ДМ? Како се покажале од искуство? Јас за големата ќерка до годинката користев само Pampers Sensitive, а после годинката буквално секакви користевме, никоја пелена никогаш не ми пропуштила, единствено незадоволна сум била од Canbebe, добиваше страшен пеленски осип од нив. Тогаш немаше ДМ во мојот град а сега ми е во маало па гледам доста овдека на форумот ги користеле Babylove од ДМ па сакам да ги пробам за новороденче.
Мене на почеток сите ми пропуштија ама за машко зборам го кревавме курето нагпре плус подвиткани на папок и бејби лове и памперс
Одлични беа, ептен погодени, ниту еднаш не пропуштија. Двојка користев кога се роди од 3 до 4 кг и потоа кога направи 4 кг, на тројка се префрлив. И Памперс премиум единица ги користев во комбинација со Бејбилав двојка. Ни едните ни другите не му пропуштија, машко е.
Малце помош околу пелениве. Синко користеше Виолета 4+ ама го стегаа кај бутот па земав 5. Ама и 5ката му прават црвени линии на бутките. Имав земено и бејби лов 4+ ама и тие му прават линии. А синко е слабичок максимим 7.5кг да е преку сила. Не знам кои да ги земам следно да пробам. Препорака ако имате...
Пробај да не ги дигаш високо и да не го стегаш многу со лепенките. Рано ти е за 5ка, јас на 9-10кг преминав на 5ка.
Moeto e 9.300 seuste koristam 4ka i i nema problem samo lepenkite ne gi stegam mmnogu. Za nokje samo koristam 5ka za da mu drzi cela nokj. @Butterfly1107 ova i za violeta i za pampers active baby tie gi koristime.
Само не земај петка Бејбилав. Имам залихи некои од претходно и си реков ајде да му ставам, но преголеми се, а 9 кг има. За разлика од 5 Памперс премиум, тие му се супер.