Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Еве седум месеци наполнивме и од прв ден сме со бекутан и не знам до сега да ни пропуштиле ,се случува наутро да и е преполна пелената тоа во случај кога ке се успие (некаде до 10 ч) а сум ја ставила вечерта околу 22ч ама пак не пропушта, јас лично задоволна сум од нив ,уште сме на 3ка ама кај и да е ке почнеме да користиме 4ка :)
    и кој и да ги користиме секоја мајка си знае што е најдобро за своето бебе ;)

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.149
    Јас почнав со Памперс New Baby 2, од 3-6 кг и не планирам да ги менувам.
    Понекогаш се случува да пропуштат од страната, од кај едната нога, и речиси секогаш од истата страна, ама ете читам дека се случува кај момчињата да пропушти пелената, па нема потреба од менување.
    На пелени не планирам да штедам, а Памперсот ми ги препорачаа како најдобри. Може се поскапи, ама ете нема алергиска реакција и одлично впиваат.

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.149
    Пак јас... :)
    Читам во врска со оној хидрогелот кај Памперсот дека бил отровен ако се проголтал, и ме замисли колку е штетен и опасен?
    Син ми сигурно нема да го голта, јас обавезно мијам раце по секое преоблекување, ама ете шубе ми е сега.
    И дали може да преминам на Active baby, овие New Born од 3-6 кг пропуштаат, а он тежи околу 3400-3500, а Active baby се од 4-9 кг?

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.754
    Па веќе сте за нареден број, мали се Newborn пелените за твоето момче. Затоа и ти пропуштале. Пробај со поголем број, па ќе видиш. За гелот не знам дали е отровен, ама знам дека е изразен алерген, кај син ми Pampers пелените предизвикаа алергиска реакција. И јас сум алергична на тој гел, па очигледно го наследил тоа од мене. Инаку, сигурно малиот нема да ги јаде пелените, така што немаш гајле. Дајперс ти се одлична замена за нив, а прилично се поевтини.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Кои се подобри пелени Дајперс или Канбебе и дали може воопшто да се разговара за ова, од причина што секоја кожичка е различна кај секое бебе. Меѓу тие се двоумам не знам со кои да почнам, а премногу се плашам од алергии.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    јас се мислев исто како тебе дали кан или дајперс и се одлучив за кан бебе и топ ни се плус се поефтини мислам дека од дајперсот. е сега ги немам користено дајперс и неможам да направам разлика, ни се погодија некако кан и не сме ги смениле. :tmi: :lol:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Да прашам, секогаш користите исти влажни марамици?
    Јас често си купувам за по дома затоа што и сама доста ги користам,ама пак не сум запазила кои.
    Ако ми се допаѓаат некои ќе ги купам пак кога ќе ми требаат ама само ако ги видам во продавница кога ќе пазарам.
    Вие кои ги користите? Ако морам да купувам едни исти цело време, најверојатно би ги земала од кам маркет тие што се, во бела опаковка со нешто виолетово на него.

8. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Pampers go koristime uste od bolnica..sega nosi 3 + potocno 3 midi .
    Zadovolna sum ne propustile do sega planiram i ponatamu da gi koristam.
    Vlazni koristam na bekutan , Hipp i na pampers zelenata pakovka (belite grozno mi mirisaat)

9. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Моментално сме на Кан бее исега з асега сме добри не пропуштаат од многу испробани пелени само Дајперс ни го иритираа газето инаку за влажни марамици користев Памперс бели со плаво бебе потоа бели со црно бебе тие што грозно мирисаат ама се сензитив, потоа памерс зелена па портокалова опаковка потоа, виолета па бекутани на крајот заклучив декасе сите „ист ѓавол“и кај нас правеа иритација па за тоа сега купувам било кои се на акција ама обавезно потоа ја мијам за да го отстранам гелот само со водичка па потоа бришам и на крајот крема и пелена

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Планирам со Бекутан да почнам, па ќе видиме како ќе се покажат.

11. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Памперс актив бејби користиме,за второто планирам со истите да продолжам,најдобри ми се.

12. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Nie veke koristime can bebe br2

13. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Моето бебче сеуште не е родено ,и сум без искуство во врска со пелениве..
    но веќе сум опремена соо памперси и тоа Canbebe..па понатаму ќе дадам коментар дали сум или не сум задоволна :D

14. babynova

babynova Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Користам кан бебе 3-6 кг .Пробав со бецутан ама му испаднаа брунчиња на газето. Кан бебе му одговарат па не ги менам.

15. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
  16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Кој број зема?И. дали се добри?

17. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас имам земено 2 вип бебе, ама уште ги нема пробано затоа што уште не се родила мрдлава :lol:
    Ги земав пакет од 90 пелени за 600 ден. На изглед ми се допаѓаат ќе чекаме да видиме како ќе се покажат.
    А сега гледам и другарка ми ги користи, она зема 3че. И е многу задоволна. Тенки се и не пропуштаат, не и прават оспи и црвенило на газето на малата, и мислам они зимаат помало пакетче со 30 пелени а пак е евтино.
    Сепак, зависи од кожата на бебето па ако сакаш земи си мало пакетче и пробај си.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Ме интересира з аоние кои користата Кан бебе дали има разлика меѓу пелените кан бебе од еурофарм и од Зегин( јас до сеа сум купувала само од Зегин) зашто едно време нели а памперсот имаше и друго дали има разлика во пелените кан бебе оние што се со две влажни марамици и престилка и оние без тоа зашто приметувам дека во ова сопрестилка ги нема мајмунчето, зајчето... има само мече и слонче а тоа бе звлажни исто не сум го купила зашто од скоро почнавме да ги користиме...

19. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и јас користам кан бебе 5. и во овие има само зајаче и маче. јас земам од зегин од 30 пелени што се.

20. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    5че земав за малата.Инаку супер се позз