Еве седум месеци наполнивме и од прв ден сме со бекутан и не знам до сега да ни пропуштиле ,се случува наутро да и е преполна пелената тоа во случај кога ке се успие (некаде до 10 ч) а сум ја ставила вечерта околу 22ч ама пак не пропушта, јас лично задоволна сум од нив ,уште сме на 3ка ама кај и да е ке почнеме да користиме 4ка и кој и да ги користиме секоја мајка си знае што е најдобро за своето бебе
Јас почнав со Памперс New Baby 2, од 3-6 кг и не планирам да ги менувам. Понекогаш се случува да пропуштат од страната, од кај едната нога, и речиси секогаш од истата страна, ама ете читам дека се случува кај момчињата да пропушти пелената, па нема потреба од менување. На пелени не планирам да штедам, а Памперсот ми ги препорачаа како најдобри. Може се поскапи, ама ете нема алергиска реакција и одлично впиваат.
Пак јас... Читам во врска со оној хидрогелот кај Памперсот дека бил отровен ако се проголтал, и ме замисли колку е штетен и опасен? Син ми сигурно нема да го голта, јас обавезно мијам раце по секое преоблекување, ама ете шубе ми е сега. И дали може да преминам на Active baby, овие New Born од 3-6 кг пропуштаат, а он тежи околу 3400-3500, а Active baby се од 4-9 кг?
Па веќе сте за нареден број, мали се Newborn пелените за твоето момче. Затоа и ти пропуштале. Пробај со поголем број, па ќе видиш. За гелот не знам дали е отровен, ама знам дека е изразен алерген, кај син ми Pampers пелените предизвикаа алергиска реакција. И јас сум алергична на тој гел, па очигледно го наследил тоа од мене. Инаку, сигурно малиот нема да ги јаде пелените, така што немаш гајле. Дајперс ти се одлична замена за нив, а прилично се поевтини.
Кои се подобри пелени Дајперс или Канбебе и дали може воопшто да се разговара за ова, од причина што секоја кожичка е различна кај секое бебе. Меѓу тие се двоумам не знам со кои да почнам, а премногу се плашам од алергии.
јас се мислев исто како тебе дали кан или дајперс и се одлучив за кан бебе и топ ни се плус се поефтини мислам дека од дајперсот. е сега ги немам користено дајперс и неможам да направам разлика, ни се погодија некако кан и не сме ги смениле.
Да прашам, секогаш користите исти влажни марамици? Јас често си купувам за по дома затоа што и сама доста ги користам,ама пак не сум запазила кои. Ако ми се допаѓаат некои ќе ги купам пак кога ќе ми требаат ама само ако ги видам во продавница кога ќе пазарам. Вие кои ги користите? Ако морам да купувам едни исти цело време, најверојатно би ги земала од кам маркет тие што се, во бела опаковка со нешто виолетово на него.
Pampers go koristime uste od bolnica..sega nosi 3 + potocno 3 midi . Zadovolna sum ne propustile do sega planiram i ponatamu da gi koristam. Vlazni koristam na bekutan , Hipp i na pampers zelenata pakovka (belite grozno mi mirisaat)
Моментално сме на Кан бее исега з асега сме добри не пропуштаат од многу испробани пелени само Дајперс ни го иритираа газето инаку за влажни марамици користев Памперс бели со плаво бебе потоа бели со црно бебе тие што грозно мирисаат ама се сензитив, потоа памерс зелена па портокалова опаковка потоа, виолета па бекутани на крајот заклучив декасе сите „ист ѓавол“и кај нас правеа иритација па за тоа сега купувам било кои се на акција ама обавезно потоа ја мијам за да го отстранам гелот само со водичка па потоа бришам и на крајот крема и пелена
Моето бебче сеуште не е родено ,и сум без искуство во врска со пелениве.. но веќе сум опремена соо памперси и тоа Canbebe..па понатаму ќе дадам коментар дали сум или не сум задоволна
Користам кан бебе 3-6 кг .Пробав со бецутан ама му испаднаа брунчиња на газето. Кан бебе му одговарат па не ги менам.
Zdravo zenski, edna informacija zimav od vip baby pelenite i mi kazaa ke ima nekoja nagradna igra, eve link pozzzzzzzzzz https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Јас имам земено 2 вип бебе, ама уште ги нема пробано затоа што уште не се родила мрдлава Ги земав пакет од 90 пелени за 600 ден. На изглед ми се допаѓаат ќе чекаме да видиме како ќе се покажат. А сега гледам и другарка ми ги користи, она зема 3че. И е многу задоволна. Тенки се и не пропуштаат, не и прават оспи и црвенило на газето на малата, и мислам они зимаат помало пакетче со 30 пелени а пак е евтино. Сепак, зависи од кожата на бебето па ако сакаш земи си мало пакетче и пробај си.
Ме интересира з аоние кои користата Кан бебе дали има разлика меѓу пелените кан бебе од еурофарм и од Зегин( јас до сеа сум купувала само од Зегин) зашто едно време нели а памперсот имаше и друго дали има разлика во пелените кан бебе оние што се со две влажни марамици и престилка и оние без тоа зашто приметувам дека во ова сопрестилка ги нема мајмунчето, зајчето... има само мече и слонче а тоа бе звлажни исто не сум го купила зашто од скоро почнавме да ги користиме...